شماره ۴۱۰ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱ آبان
صفحه را ببند
یک خبر| یک نگاه
خرافه یا واقعیت

ساینس ورلد ریپورت، با انتشار گزارشی که در «ایسنا» بازنشر یافت، موضوع خرافه را مورد توجه قرار داده؛ در این گزارش آمده است: نتایج به دست آمده از یک بررسی نشان می‌دهد ماه تولد می‌تواند احتمال ابتلای فرد به برخی از اختلال‌های روانی را تعیین کند. «شنیا گوندا»، کارشناس ارشد این مطالعه گفت: مطالعات زیست شیمی نشان می‌دهد فصلی که فرد در آن متولد می‌شود می‌تواند روی برخی هورمون‌های بدن همچون دوپامین و سروتونین تاثیر بگذارد. این امر ما را متقاعد ساخت که فصل تولد تاثیر طولانی مدتی روی روان فرد خواهد گذاشت.
از سویی بنا بر اعتقادات سنتی، علم ستاره شناسی حاکی از آن است که ماه تولد ممکن است بر نوع رفتارهای شخصیتی فرد تاثیرگذار باشد و اکنون بررسی‌های علوم پزشکی هم از تاثیر ماه تولد بر خلق و خوی افراد حکایت دارد.
در این بررسی فصل تولد 400 نفر با نوع رفتارهای آنان تطابق داده شد و به نظر می رسد متولدین ماه‌های فصل تابستان نسبت به افراد دیگر با «اختلال ادواری خویی» روبه‌رو هستند. همچنین افرادی که در فصل زمستان متولد می‌شوند در مقایسه با متولدان دیگر فصل‌ها کمتر حساس و آسیب پذیر هستند در حالی که متولدان فصل پاییز کمتر دچار افسردگی می‌شوند.
بنا بر اعتقادات رایج که نزد بیشتر ما، بوی خرافه می دهد، سال و ماه تولد تاثیرات ویژه ای بر خلق  و خو  و رفتار افراد دارد. بر همین اساس برخی از جوانان رسم داشتند هنگام ایجاد ارتباط با دیگران با دانستن ماه و سال تولد آنها، پیش بینی هایی درباره نوع رفتار و شخصیت فرد ارایه دهند و گاهی دیگران را از ارتباط با متولدین برخی سال ها  و ماه ها، برحذر دارند. موضوع قابل توجه این است تا پیش از تایید تاثیر فصل و ماه تولد بر خلق وخوی افراد، چنین برخوردهایی نوعی خرافه گرایی محسوب می شد اما با این حال، بازار پیشگویی درباره رفتارها، حتی نزد بخشی از جامعه که تحصیلات دانشگاهی دارند، داغ بود، حالا و با انتشار این گزارش که بخشی از نظرات پیشگویان رفتاری را تایید می کند، معلوم نیست خروج نسبی این نوع پیش بینی های رفتاری از حوزه خرافه به صحنه واقعیت، چه فضایی را رقم می زند. 


تعداد بازدید :  298