| سید حسین داوودی | | متخصص تغذیه در امور سرطان|
مصرف غذاهای داغ مانند چای داغ یا هر نوع غذای داغ دیگری کاملا مضر است. غذا باید به صورت خنک مصرف شود و این موضوع در روایات اسلامی ما نیز توصیه شده است. غذا باید از میوه و سبزیهای دارای فیبر غنی باشد چرا که عدم مصرف سبزیجات عوارض مختلفی را ایجاد میکند و زمینه را برای ابتلا به سرطان مری فراهم میکند. مصرف روغنهای مانده و روغنهایی که میزان اسیدهای چرب اشباع شده یا اسیدهای چرب ترانس بالا دارند در بروز سرطان مری کمککننده هستند. استعمال دخانیات از عوامل موثر در ابتلا به سرطان مری در دنیا و در ایران است بهخصوص مصرف تنباکوهای جویدنی که با آهک و فلفل درست میشوند به هنگام مکیدن مستمر، زمینه ایجاد سرطان مری را فراهم میکنند. ابتلا به سرطان مری بر اثر مصرف مایعات داغ و عدم بهداشت دهان و دندان و همچنین مصرف بالای نمک ثابت شده است.
ترشکردن و بازگشت غذا از معده به مری نیز از عوامل موثر در ایجاد سرطان مری است که لازم است درمان آن مورد توجه مردم قرار گیرد.
بهداشت دهان و دندان از عوامل موثر پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریهای گوارشی ازجمله سرطان مری و معده است. عدم وجود میکروب در دهان که با مسواک زدن و شستن به موقع دهان حاصل میشود از عوامل موثر پیشگیری هستند.