با گذشت 7سال از تصویب یک قانون
بهدلیل نبود بودجه در وزارت بهداشت قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری اجرا نمیشود
شهروند| تابستان سال 86 بود که قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، 7سالی میشود که این قانون بر زمین مانده و هیچکس هم زیر بار اجرای آن نمیرود اما وزارت بهداشت آب پاکی را روی دست جامعه پرستاری ریخت و اعلام کرد: این قانون را اجرا نمیکند. اینها را رئیس هیاتمدیره نظام پرستاری تهران به مهر میگوید. یعقوب قدسیان که اخیرا جلسهای با معاون درمان وزارت بهداشت داشت، به نقل از او میگوید: «وزارت بهداشت زیر بار اجرای این قانون نمیرود.» او ادامه میدهد: «ما با دولت قبل مشکلی نداشتیم چون با پرستاران مقابله نمیکردند و فقط قول میدادند. اما، وزارت بهداشت دولت یازدهم علنا با جامعه پرستاری مقابله میکند و زیربار خواستههای پرستاران نمیرود.» قدسیان میگوید: «معاون درمان این وزارتخانه نبود بودجه را دلیل اجرا نکردن این قانون اعلام کرد، او گفت که پول نداریم و مجلس خودش محل تأمین اعتبار آن را پیدا کند.» او با عنوان این مطلب که دولت قبل با وعدههایی که میداد زمان را میخرید، میگوید: «آن موقع هم برای پرستاران کاری انجام نمیشد اما حداقل وعده میدادند. اما در این دولت، نهتنها وعده نمیدهند که مقابله هم میکنند.» قدسیان با انتقاد از موضع معاون درمان وزارت بهداشت تأکید میکند: «آنها اگر بخواهند قانون را اجرا کنند، پول هست. در دولت قبل، تصمیم گرفته شد 10درصد از سرانه درمان به این امر اختصاص یابد که چنین نشد. ضمن اینکه دولت یازدهم به اندازه کافی پول به حوزه سلامت تزریق کرده و اگر بخواهند میتوانند قانونی را که 7سال است خاک میخورد اجرا کنند.»به گفته او، قبلا یکبار عنوان شده بود که 12هزارمیلیارد تومان اعتبار میخواهد اما میتوان با 3هزارمیلیارد تومان هم آن را اجرا کرد. این در حالی است که جامعه پرستاری میخواهد تعامل و همکاری وزارت بهداشت را ببیند و اگر آنها قول بدهند که این قانون را اجرا میکنند، جامعه پرستاری هم با آنها مدارا و تعامل میکند. اظهارات معاون درمان وزارت بهداشت با واکنش دبیر کل خانه پرستار همراه شد. همین هم شد تا او در نامهای سرگشاده به رئیس جمهوری خواستار اجرای بدون قید و شرط قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری و برقراری عدالت در پرداختهای گروههای پزشکی شود.
گزارش وزارت بهداشت از سوءتغذیه حاشیه شهرها
فارس| قرار است موارد سوءتغذیه در حاشیه شهرها به وزارت رفاه اعلام شود تا در بسته غذایی جدید دیده شود. این خبری است که وزیر بهداشت اعلام کرد و آن را یکی از برنامههای طرح تحول نظام سلامت دانست. به گفته او براساس این طرح، افراد سالم، بیمار و نوع بیماریها شناسایی میشوند. حسن هاشمی درباره سوءتغذیه مردم در شهرهای حاشیهنشین توضیح بیشتر داد: «در جلسه قبلی دولت در رابطه با سوءتغذیه حاشیهنشینها بحث شد و بسته غذایی ویژهای از سوی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعلام شد. قرار شده مواردی که دچار سوءتغذیه هستند و از طریق وزارت بهداشت اعلام میشوند نیز در بسته غذایی وزارت رفاه دیده شوند.» او افزود: «تاکنون فقط توانستهایم حاشیه شهرها را سرشماری کنیم و هنوز آمار دقیقی از سوءتغذیه این ناحیه به دست نیامده است. هنوز خیلی کار داریم و باید بلوکهای جمعیت 12میلیون و 500هزار نفری را ایجاد و کارشناس سلامت برای آنها تعیین کنیم.» به گفته او، آنچه از حاشیه شهرها بهدست آمده مربوط به سرشماری جدیدی است که حدود 9میلیون نفر را شناسایی کرده است به همین دلیل آمار بیماریها در این مناطق وجود ندارد. «باید سیستمی در قالب طرح تحول سلامت ایجاد کنیم تا افراد سالم، بیماران و نوع بیماری آنها در شبکه بهداشت
شناسایی شود.»
هوای تهران بالاخره پاک شد
هفتمین روز پاک در پایتخت
خبرآنلاین| هفتمین روز پاک در هفتمین ماه سال برای تهران رقم خورد.درحالی که هفته گذشته شاخص کیفیت هوای تهران تا آستانه هشدار هم پیش رفت، اما دیروز تهران هوای پاکی داشت.شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرده است که متوسط کیفیت هوای تهران روی عدد ۴۵ است. این یعنی شاخص در محدوده پاک قرار دارد. این هوا از فروردین ۹۳ تاکنون در تهران تجربه نشده است. درسال ۹۳ عمدتا کیفیت هوای تهران در محدوده سالم قرار داشته یعنی ۵۰ تا ۱۰۰ که محدوده استاندارد است.در مهر امسال، چند روزی هوا آلوده شد که عمده دلیل آن گرد و خاک محلی در غرب و جنوب غربی استان تهران بود که به دلیل خشکسالی، به سمت بیابانی شدن پیش میروند.دولت یازدهم کمتر از یکسال پیش، استفاده از بنزین پتروشیمیها را ممنوع و در برههای، بنزین با استاندارد بالا وارد کرد. بنزین پتروشیمیها، متهم ردیف اول آلودگی تهران و شهرهای بزرگ است. چون بنزین و ترکیبات آروماتیک آن بالاست.البته ناپایداریهای جوی و نیمه بارانی که در سه روز گذشته در استان تهران بارید، در پاک شدن هوای تهران بیتأثیر نبوده است.