با توجه به نزدیکشدن انتخابات شورای شهر، باید همواره این نکته را به یاد داشته باشیم که دونهاد شورای شهر و مجلس شورای اسلامی تفاوتهای کلان دارند. برخلاف مجلس شورای اسلامی که نهادی سیاسی است و نیازمند به افراد سیاسی است، شورای شهر نیاز به افراد متخصص دارد، بنابراین با تمایز این دومسأله، مردم باید بدانند که درتبلیغات و درنهایت در رأیگیریها به کسانی رأی بدهند و به شورا بفرستند که متخصص باشند، این تخصص باید درکنار آنها وجود داشته باشد.
هرچند باید ازاین مسأله مطمئن شویم که هر تخصصی برای شورا مفید به فایده نخواهد بود، خانم یا آقایی که در زمینه پزشکی فعالیت میکنند، کارآمدی چندانی به اندازه متخصصانی که درحوزه جغرافیای شهری، ترافیک، آب و هوا و سایر مسائل شهری درفعالیت هستند، نخواهند داشت.
مردم باید درتبلیغات نامزدهای شورای اسلامی شهر و روستا به نکته رسیدگی به مسائل اجتماعی و جامعهشناسی کاندیداها دقت کنند. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشند که همواره و درتمام شهرها و روستا ضرورت ندارد که به لیست اسامی رأی دهند و میتوانند افراد را نیز مورد بررسی قرار دهند. مردم ایران با فرهنگ و تمدنی چند هزارساله میدانند که وعدههای گزاف به هیچ نتیجهای نخواهند رسید. شهر با وعدههایی که قوانین شهری را پایمال کند، برخورد خواهد کرد.
بسیاری از وعدههایی که کاندیداهای شورای شهر به مردم میدهند، همچون دادن مجوز برای ساخت آپارتمانهای چندین طبقه، عملی نخواهد بود. به وعدههای کذایی هرگز نمیتوان امیدوار شد. کاندیداهایی که با هزینههای اضافی ازجمله توزیع شام و ناهار خواهان کسب رأی هستند، باید بدانند که اعتماد مردم را با پول نمیتوان خرید. مردم باید آگاهی خود را بالا ببرند و بدانند که وعدهها و عملهای محال و نشدنی چیزی جز کذب درنهایت نخواهند بود.
مردم باید بدانند آنهایی که معقول هستند، تلاش میکنند تا با نظرات و برنامههای منطقی و نه اغراقگویی نظر مردم و اعتماد آنها را جلب کنند و آنهایی که وعدههای غیرعقلایی میدهند، نهایتا با خلف وعده مواجه خواهند شد. درحال حاضر ستادهای انتخابات درسراسر کشور دایر هستند. کاندیداهای متخصص درحوزه شهری میتوانند برای توضیح و تشریح برنامههای خود همزمان از ستادهای انتخابات و گروههای مختلف مردم که دراین ستادها گرد هم میآیند، استفاده کنند. این بهترین راه برای بیان برنامههای آنها به منظور داشتن شهری باثبات
است.