د‌یار
 

 

 کوچنده‎های لرستان بار سفر بربستند
کوچ پاییزه عشایر لرستان آغاز شد.
به‌گزارش ایسنا، «حاجی‎مراد بیرانوند»، مدیرکل امور عشایر استان لرستان در جمع خبرنگاران در این‌باره، خاطرنشان کرد: کوچ پاییزه‌ عشایر استان از 3 طریق سنتی، با خودرو یا  قطار آغاز شده است.
وی اضافه کرد: 11‌هزار و 200 خانوار عشایر کوچنده استان با جمعیتی بالغ بر 63‌هزار و 737 نفر در قالب 14 ایل و 15 طایفه مستقل همراه با یک‌میلیون و 138‌هزار و 198 رأس دام سنگین کوچ پاییزه خود از مناطق ییلاقی استان به قشلاقی آغاز کردند.
مهندس بیرانوند ادامه داد: از عشایری که به‌صورت سنتی کوچ می‎کنند درخواست می‎شود به‌منظور کاهش حوادث جاده‎ای از مسیر ایل‎راه‎ها تردد کنند و از ورود به محل‎های پرتردد جاده‎ای و شهرها جلوگیری شود.
مدیرکل امور عشایر استان لرستان تصریح کرد: تمهیدات لازم برای رفاه عشایر هنگام کوچ از قبیل آبرسانی سیار فروشگاه‎های عشایری و اکیپ‎های سیار دامپزشکی دیده شده است و ادارات و نهادهای ذیربط موظف به ارایه خدمات به عشایر درحال کوچ هستند.

 

فریب جوایز کیسه‌های برنج را نخورید
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان کرمانشاه توصیه کرد که شهروندان قبل از خرید برنج از طبیعی‌بودن و محصول مزرعه‌بودن برنج اطمینان حاصل کرده و به هیچ‌وجه تحت‌تأثیر تبلیغات رسانه‌ای فریب جوایز وعده داده شده را نخورند.
محمودرضا نیازی به مناسبت روز جهانی استاندارد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به صدور 26 پروانه استاندارد در استان از ابتدای‌ سال جاری تاکنون اظهار کرد: همچنین طی این مدت 74 پروانه استاندارد در استان تمدید شده است.
به‌گفته نیازی، تلاش خواهد شد تا پایان‌ سال 93 پروانه استاندارد دیگر نیز برای فرآورده‌های تولیدی استان صادر شود.
وی با اشاره به لزوم پایش مستمر واحدهای تولیدی دارای پروانه استاندارد، اظهار کرد: نظارت مستمر به‌صورت بازرسی و نمونه‌برداری از واحدهای تولیدی و مراکز عرضه کالا و خدمات در سطح استان به صورت گسترده و مدام توسط کارشناسان این اداره‌کل در جریان است و به‌محض مشاهده هرگونه تخلف و انحراف براساس مقررات و شیوه‌نامه‌های موجود با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.
نیازی با اشاره به ابطال 250 پروانه استاندارد در استان اظهار کرد:   در نیمه ابتدای ‌سال نیز 19 پروانه لغو موقت یا ابطال دایم شده است.
مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه با بیان این‌که در استان 380فرآورده تولیدی پروانه استاندارد دارند، اظهار کرد: امیدواریم این تعداد تا پایان ‌سال جاری به 420 پروانه برسد.
نیازی در ادامه به تاثیرگذاری نقش استاندارد در تأمین سلامت و امینت جامعه اشاره و تصریح کرد: عمده‌ترین علت اجباری‌شدن رعایت مقررات استاندارد برای هر فرآورده، حفظ منابع و سرمایه‌های ملی از طریق ارتقای کیفیت محصولات تولید شده به‌منظور حفظ سلامت و امنیت جامعه و نیز حفظ حقوق‌مصرف‌کنندگان است.
وی تصریح کرد: در همین راستا سازمان ملی استاندارد با قاطعیت تلاش می‌کند تا نقش موثر و جدی خود را در حفظ حقوق‌شهروندان، همچنین حفظ منابع مالی از طریق تدوین استانداردهای ملی و نظارت بر حسن اجرای آن‌دسته از استانداردها که به موجب قانون اجباری اعلام می‌شود را اعمال کند.
نیازی در ادامه با رد هرگونه استفاده از روغن گیاهی «پالم» ‌(یکی از انواع روغن‌های گیاهی است) در محصولات لبنی استان، اظهار کرد: در رابطه با عدم‌استفاده از روغن گیاهی پالم در فرآورده‌های لبنی استان که یک نوع کم‌فروشی و تقلب محسوب می‌شود، 100نمونه از سطح بازار، واحدهای تولیدی و مبادی مرزی و گمرکات به آزمایشگاه ارسال شده و موضوع با سرعت و حساسیت بالا پیگیری و با هرگونه تخلف در این زمینه برخورد شده است.
وی تصریح کرد: درحال‌حاضر با قاطعیت می‌توان گفت که هیچ‌گونه چربی گیاهی در فرآورده‌های لبنی دارای پروانه استاندارد که در استان کرمانشاه تولید می‌شود، وجود ندارد.
مدیر‌کل استاندارد استان کرمانشاه تصریح کرد: چنانچه با موارد وجود مغایرت در محصولات سایر استان‌ها نیز برخورد شود، محصول جمع‌آوری و جهت رسیدگی، مراتب به اداره‌کل استاندارد استان محل تولید اطلاع‌رسانی می‌شود.
نیازی همچنین درخصوص وجود برنج مصنوعی در استان اظهار کرد: تولید و بسته‌بندی محصول برنج مشمول استاندارد اجباری نیست و فقط در زمینه واردات این محصول بر محموله‌های وارداتی نظارت می‌شود و نمونه‌های وارداتی به آزمایشگاه‌های مورد تأیید سازمان ملی استاندارد جهت تأیید و انطباق با استاندارد ملی ارسال و در صورت عدم‌مغایرت مجوز واردات صادر می‌شود.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/9783/د‌یار