شهروند| سخنگوی وزارت بهداشت از تأخیر 8ماهه درصدور رأی نهایی پرونده«عباس کیارستمی» کارگردان ایرانی انتقاد کرد و گفت: «ما بهعنوان وزارت بهداشت گلهمند هستیم که چرا دوستانی که دراین خصوص مسئول هستند، حکم نهایی اعلام نشده است.» ایرج حریرچی ادامه داد: «8ماه از این پرونده میگذرد و با توجه به حساسیت بالای افکار عمومی درخواست داریم که نتیجه هرچه زودتر اعلام شود. درچنین پروندههایی سرعت عمل بسیار مهم است.» اینها یکی از پاسخهای سخنگوی وزارت بهداشت به سوال خبرنگاران در نشست خبری روز گذشته است.
او در ادامه از درخواست وزارت بهداشت برای افزایش تعرفههای پزشکی درسال 96 خبر داد و گفت: «یکی از کارهای تعرفهگذاری این است که خدماتگران و کماثر درجامعه را درسطح پایینی قیمتگذاری کنند تا سود کمتری داشته باشد و ارایهکنندگان خدمت تشویق به انجام آنها نشوند. مثلا سازمان جهانی بهداشت برای ترویج زایمان طبیعی دربعضی کشورهایی که سزارین در آنها زیاد است، توصیه کرده که تعرفه زایمان طبیعی را بالا ببرند تا پزشکان مایل باشند این زایمان طبیعی را انجام دهند.» او درپاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره نحوه تعرفهگذاری خدمات پزشکی درسال 96، گفت: «جلسه شورای عالی بیمه دراین خصوص تشکیل شده و دبیرخانه پیشنهادهایی داشته که در زمان لازم اعلام خواهد شد. همچنین وزارت بهداشت و سازمان نظامپزشکی نیز هرکدام پیشنهاداتی داشتهاند، اما درخواست ما این بوده؛ همین خدماتی که درسال 95 بخشهای ارایهکننده خدمت یعنی بخش دولتی، عمومی غیردولتی، خصوصی و خیریهها انجام میدهند، بررسی کنند که چه میزان هزینه این خدمات درسال 96 افزایش پیدا کند.»
حریرچی ادامه داد: «اگر هزینه خدمات درسال 96 تغییری نکند، افزایش تعرفه هم باید صفر باشد، اما هرمیزان که هزینهها تغییر میکند، لازم است در تعرفهها لحاظ شود تا فشاری به بنگاههای اقتصادی یعنی بیمارستانها و... وارد نشود. انتظار داریم رفتاری که با بقیه دستگاهها میشود، همان رفتار با بیمارستانها هم انجام شود.»
به گزارش فارس، ماجرای «واگذاری بخشهایی از تختهای دیالیز به بخش خصوصی و ارتباط برادر یکی از مسئولان ارشد وزارت بهداشت» را هم یکی از خبرنگاران مطرح کرد که حریرچی تلویحا چنین ادعایی را رد کرد: «ما هیچ اطلاعی نداریم، البته ما کار قانونی انجام دادهایم و در ارتباط با بخش دیالیز به بخش خصوصی آگهی داده، مناقصه برگزار کرده که ازطریق آن شرکتهایی برنده شده و سازمانهای نظارتی نیز نظارت انجام میدهند. اگر بتوانند این شرکتهای خصوصی قسمتی از اقدامات را درجاهایی که مطابق با معیار ماست، خرید خدمت صورت خواهد گرفت، ولی هرگونه تخلف در هرجا توسط هرکسی متصور باشد، خواهش میکنم به مراجع قانونی اعلام کنید تا برخورد لازم قانونی صورت گیرد.» در ادامه و وقتی که این خبرنگار سوالات دیگری دراین زمینه مطرح کرد، حریرچی با تأکید برقانونیبودن این واگذاری، گفت: «فکر نمیکنم برخی افراد خیلی دلسوزتر نسبت به نظام سلامت و بیتالمال باشند، ولی با اینوجود، اگر کسی اطلاعی از تخلفی دارد، اقدام قانونی را انجام دهد، ولی سعی نکنند برای حوزه بهداشت و درمان حاشیهسازی کنند.»
حریرچی درباره وضع آنفلوآنزای پرندگان درکشور هم گفت: «ابتلای انسانی درکشور، دراین راستا نداشتهایم و اقدامات بهداشتی لازم توسط سازمانهای مسئول انجام و ما نیز اقدامات پیشگیرانه و نظارتی را انجام میدهیم. توصیه میکنیم هموطنان مرغ و تخممرغ محلی نخرند و از مبادی رسمی خرید خود را انجام دهند.»
سخنگوی وزارت بهداشت درپاسخ به سوالی در ارتباط با دریافت نقدی دریکی از بیمارستانهای زیرمجموعه علوم پزشکی تهران گفت: «هرمبلغی در هر بیمارستانی اعم از دولتی و خصوصی که خارج از صندوق رسمی دریافت شود، با هر عنوانی تخلف است. مردم دریافتهای غیرقانونی دربیمارستانها را به سامانه 190 اطلاع دهند.»
او درحاشیه این نشست خبری درپاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه «چرا وزارت بهداشت درموضوع پرونده پالایشگاه نفت اصفهان سکوت کرده است، درحالی که این پرونده به دادگاه هم رفته» گفت: «قبلا توضیحات لازم را دراین خصوص ارایه کردهایم، همان توضیحات کفایت میکند، بهتر است خبرنگاران سوالاتی بپرسند که به درد سلامت مردم بخورد.»