ایسنا| وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از رشد 189درصدی پستهای مدیریتی زنان در دولت یازدهم خبر داد. علی ربیعی در کنگره زنان موفق ایران که دیروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: «رئیسجمهوری بارها نسبت به رعایت عدالت جنسیتی به وزرا تأکید کردند، بهگونهای که زنان درشرایط برابر به علت زنبودن کنار گذاشته نشوند.»
او با بیان اینکه، نباید به زنان تنها بهعنوان یک کارمند خوب نگاه شود، ادامه داد: «زنان مدیران و کارآفرینان خوبی هم میتوانند باشند، ما درحوزه گسترش فعالیتهای تولیدی و اشتغال با گرایش مناطق محروم و روستاها و شهرهای کوچک، درجهت توانمندسازی زنان کمک میکنیم.» ربیعی به وضع زنان سرپرست خانوار هم اشاره کرد: «درحوزه بیمههای فراگیر، بیمه زنان سرپرست خانوار را به شدت دنبال میکنیم و در اشتغال هم همین رویکرد را داریم. زنان درحوزه آسیبها، آسیبپذیرتر هستند. بهعنوان نمونه، وضع یک مرد و یک زن معتاد با یکدیگر بسیار متفاوت است و ما به خیر جمعی برای کاستن از آسیبهای زنان نیاز داریم.»به گفته او، تحولات جمعیتی بهگونهای رخ میدهد که تا 20سال آینده تعداد زنان مجرد سالخورده افزایش خواهد یافت: «ما باید برای این وضع چارهاندیشی و ساختارهای جامعه را آماده کنیم.» وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما درحوزه زنان فقدان نظری است، گفت: «عدالت جنسیتی رابطه مستقیم با موقعیت زنان دارد. پیش از این عقبماندگیهای زنان به ویژگیهای ژنتیک و زنانه نسبت داده میشد. دراین جهت اصلاح نگرش اهمیت یافت. لازم است سیاستگذاریهای حساس به جنسیت را در دستور کار قرار دهیم و حتی این موضوع درطراحی شهری نیز مورد توجه قرار گیرد.» او با اشاره به سهم زنان و مردان از دریافت وام بانکی افزود: «درتمام دنیا بیشتر وامهای بانکی را مردان دریافت میکنند و تحقیقات انجامشده درکشورمان نشان میدهد بیشتر وامهایی را که زنان از بانکها گرفتهاند، به همسرانشان دادهاند.»ربیعی با اشاره به ایجاد اشتغال درکشور و سهم زنان از آن، ادامه داد: «از 700هزار شغلی که درسال 94 ایجاد شد، 80درصد آن مربوط به خدمات مولد بود که زنان سهم قابل توجهی از آن را دریافت کردهاند. پیش از این سهم زنان از کل بیمهشدگان 19درصد بود که امروز به 25درصد افزایش یافته است.»وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش نرخ مشارکت زنان گفت: «مشارکت آنها در بازار کار رسمی درحال افزایش است و سن ورود آنان از 29سال به 26سال کاهش یافته است.»
ربیعی درباره حوزه مطالعات زنان هم این را افزود که: «این حوزه باید میانرشتهای شود. متأسفانه در سالهای 87 و 88 گروه مطالعات زنان با عنوان گروههای زائد در برخی دانشگاهها تأکید شد اما بهطور قطع نیاز به گسترش حوزه میانرشتهای درمطالعات زنان داریم.»