شهروند| نشست مشترک سران قوای مجریه، مقننه و قضائیه درحالی عصر روز گذشته بهمیزبانی رئیسجمهوری در پاستور برگزار شد که از آخرین جلسه پیشین سران سه قوه، نزدیک به هشت ماه میگذرد؛ حال آنکه وقتی برای نخستینبار چنین نشستی در آبانماه 88 و به میزبانی آیتالله شاهرودی، رئیس وقت قوه قضائیه برگزار شد، قرار بود سران سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه بهصورت ماهانه با یکدیگر تشکیل جلسه دهند و آخرین موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور را بررسی کنند. با این حال، نشست روز گذشته سران قوا درحالی پس از وقفهای طولانیمدت برگزار شد که طی این هشت ماه، بعضا شاهد برخی اختلاف دیدگاهها میان روسای سه قوه بهویژه رئیسجمهوری و رئیس قوه قضائیه بودیم که به جای طرح این اختلافات در جلسات خصوصی، در رسانهها مطرح شد.
با این همه، نکته حایز اهمیتی که در سخنان روسای هر سه قوه پس از برگزاری نشست مشترک روز گذشته به چشم میخورد، پافشاری آنها بر تعامل میان قوا و وحدت و همدلی در کشور بود که بهویژه بهدلیل همزمانی این جلسه با دهه فجر و راهپیمایی وحدتآفرین 22 بهمن مورد تأکید قرار گرفت.
رئیسجمهوری که با اتمام نشست مشترک روز گذشته پیش از روسای دو قوه مقننه و قضائیه پشت تریبون رفت و با بیان اینکه در جلسه سران قوا، مسائل مهم کشور ازجمله مسائل اقتصادی و گامهایی که دولت در ماههای گذشته با حمایت قوای قضائیه و مقننه برداشته، مورد بحث قرار گرفت، اعلام کرد: در 10 ماه گذشته 20هزار واحد صنعتی کوچک و متوسط فعال شدهاند که این به معنای حرکتی رو به جلو در مسیر رونق اقتصادی در کشور است.روحانی یادآور شد: مردم باید احساس کنند نظام و همه قوا از سرمایه و فعالیتهای اقتصادی در کشور حمایت میکنند. اکنون در بسیاری از بخشهای اقتصادی، از مرحله رکود عبور کردهایم و وارد رونق و رشد اقتصادی شدهایم که این روند رونق، باید در همه بخشها انجام گیرد.روحانی در ادامه با اشاره به بحث درباره موضوعات مرتبط با عراق و سوریه در نشست مشترک روز گذشته، اعلام کرد: پیام اخیر شورای همکاری خلیج فارس برای مذاکره و حلوفصل مسائل که توسط وزیر خارجه کویت تقدیم شده بود، مطرح و بررسی شد. رئیس جمهوری به برخی تهدیدهای لفظی در سطح بینالمللی اشاره کرد و گفت: مردم با این نوع تهدیدها آشنا هستند و با مقاومت، وحدت و انسجام خود پیوسته پاسخهای خوبی به این تهدیدها داده و خواهند داد. رئیسجمهوری همچنین گفت که سران قوا تصمیم گرفتهاند فاصله جلسات دورهای خود را کوتاهتر کنند و این مسأله توقع مردم است که قوا در کنار یکدیگر برای حل مشکلات، گامهای موثری بردارند.رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در پایان این نشست، با بیان اینکه در این جلسه بسیار خوب، درباره مسائل داخلی وحدت نظر وجود داشت، گفت: حل مسائل داخلی در ابعاد اقتصادی نیازمند وفاق در سطح قوای کشور است که بررسی و تحلیل وجوه مختلف، به همکاری شایسته اجزای مختلف قوا کمک میکند. لاریجانی با اشاره به اینکه حضور مردم به استقامت، پایداری و امنیت کشور معنای جدیدی میدهند، گفت: برخی سخنان که درمورد کشورمان مطرح میشود، نشان از این دارد که رفتار جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی از عقلانیت و دقت خوبی برخوردار است و لذا آنها بهدنبال سناریوسازی دیگری هستند که البته در این جلسه برای اینگونه اقدامات حریف، برنامه، طرح و وفاق وجود داشت.
آیتالله آملی لاریجانی نیز ضمن تاکید بر لزوم برقراری تعامل میان سه قوه، خاطرنشان کرد: دشمنان جمهوری اسلامی ایران بدانند حتی اگر اختلاف سلایق بین مردم و مسئولان وجود دارد، در مسائل امنیت و منافع ملی همه قوا و مردم متحد هستند.