سرطانزایی بطری‌های آب
 

 

گروهی از محققان دانشگاه فلوریدا هشدار دادند از نوشیدن آب درون بطری که به مدت طولانی در دمای گرم مانده است اجتناب کنید.
محققان دانشگاه نانجینک چین با بررسی بطری‌های آب نوشیدنی در این کشور دریافتند پس از چهار هفته، میزان مواد شیمیایی آزاد شده در آب با بالاتر رفتن دما، افزایش می‌یابد.
این پژوهش به سرپرستی لنا ما از موسسه غذا و علم کشاورزی و استاد تحقیق پروژه دانشگاه نانجینک چین انجام شد. در این تحقیق 16برند مختلف بطری آب بررسی شد. این بطری‌ها در دمای 158درجه فارنهایت به مدت چهار هفته نگهداری شدند. از این تعداد برند فقط یک برند از میزان استاندارد مواد استفاده کرده بود.
بطری‌های پلاستیکی از پلی‌اتیلن ترفتالات ساخته شده‌اند. زمانی‌که این مواد گرم شوند عنصر آنتیموان و بیسفنول آزاد می‌کنند. براساس گزارش آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، آنتیموان عنصری سرطان‌زاست.
با وجود این‌که سازمان غذا و داروی آمریکا برای استفاده بیش از اندازه از این مواد در بطری‌های نوشیدنی هشدار داده است، اما همچنان تاثیرات وجود این مواد بر انسان ادامه دارد. همچنین این مواد تأثیر منفی بر سلامت کودکان دارند.
لنا ما در ادامه افزود:   باید در استفاده از بطری پلاستیکی برای مواد مختلف از جمله شیر، قهوه و آبمیوه توجه بیشتری شود. ما فقط روی آب آشامیدنی تحقیق کردیم حال اگر این مواد آبمیوه دارای اسید باشد داستان کاملا متفاوت خواهد بود.
نتایج این تحقیق در نشریه آلودگی محیط‌زیست منتشر شده است.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/9068/سرطانزایی-بطری‌های-آب-