نرگس کلباسی با محمدجواد ظریف در دهلی‌‌نو دیدار کرد
 
دیدار با ناجی
 
ظریف دیروز در سفر به هند، با بانوی خیّر ایرانی که متهم به قتل بود و با کمک‌های وزارت خارجه از حکم اعدام نجات یافت، دیدار کرد
 

شهروند|  محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در کنفرانس «قلب آسیا» به هند سفر کرده است، روز گذشه با نرگس کلباسی، بانوی خیّر ایرانی که در هند متهم به قتل بود و با کمک‌های وزارت خارجه از حکم اعدام نجات یافت، دیدار کرد.  نرگس کلباسی را ایرانیان تا همین چند وقت پیش نمی‌شناختند. خودش هم حتی پاسپورت ایرانی نداشت. دختر ایرانی‌الاصل ساکن هند، در سرزمین افسانه‌ها به کار تیمار کودکان معلول و بی‌پناه مشغول بود که حادثه‌ای ناگوار و ناخواسته او را مجددا با ایران و ایرانیان پیوند داد. اتحاد ایرانیان در شبکه‌های مجازی نرگس گمنام در وطن را چنان در آغوش کشید که به گفته خودش وضعیتش زمین تا آسمان دگرگون شد. نخست دکتر محسن رنانی، اقتصاددان بود که در کانال تلگرامی‌اش ذیل مطلبی تحت عنوان «برای حضرت نرگس» از سابقه خانوادگی نرگس کلباسی در اصفهان گفت و از ایرانیان خواست در وضع به‌وجود آمده برای او در هند، به کمکش بشتابند. نرگس که در کودکی به انگلستان مهاجرت کرده و در کودکی پدر و مادرش را از دست داده، چندسالی است در هند (بنیاد خیریه پریشتان) را تأسیس کرده و از این طریق برای کودکان نابینا و بی‌سرپرست هندی خانه و محل نگهداری می‌سازد. در یکی از گردش‌هایی که او معمولا در اطراف محل خانه و بنیادش بچه‌ها را می‌بُرد، یکی از این بچه‌ها در آبگیر اطراف خانه دور از چشم نرگس در آب افتاد و غرق ‌شد. از اینجا زندگی دختری که زندگی‌اش را وقف کمک به نابینایان هندی کرده بود، دگرگون می‌شود. اقوام دختر به تحریک مقام‌های محلی از نرگس شکایت کردند و کارش به دادگاه کشید. محسن رنانی در پیامش به مردم ایران نوشت: «از همه ایرانیان سراسر دنیا که می‌توانند او را به هر نوعی یاری کنند، به‌ویژه از حقوقدانان، درخواست می‌کنم به یاری او بشتابند. از مقامات سفارت ایران در دهلی نیز درخواست می‌کنم او را دریابند و از هیچ کمکی به او دریغ نکنند. نرگس فرزند ماست؛ نرگس نماینده ماست،‌ نرگس انعکاس روح نیکخواهی بدون مرز ماست. او را تنها نگذاریم.» پس از دکتر رنانی، مینو خالقی منتخب سوم اصفهان که پیش از راهیابی به مجلس رد صلاحیت شد، در نامه‌ای به محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه از او خواست تا از نرگس حمایت کنسولی کند.   
رنانی در وب‌سایت خود نوشته است که پس از انتشار ماجرای نرگس در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های اینترنتی پیام‌ها، ایمیل‌ها و تماس‌های بسیاری از ایران و هند و اروپا داشته است که برای کمک به نرگس اعلام آمادگی کردند. پس از آن بود که تماس سرکنسول ایران در حیدرآباد با رنانی و نرگس ماجرا را وارد فاز جدیدی کرد.
 پس از ورود وزارت امورخارجه به این داستان بود که سازمان ثبت احوال اصفهان و سپس دفتر نمایندگی وزارت‌خارجه در اصفهان به‌سرعت وارد عمل شده و اسناد هویتی نرگس را تأیید و به هند ارسال کردند. همان روز پاسپورت ایرانی نرگس توسط سفارت ایران در دهلی صادر شد؛ یعنی دختری که از اسناد هویتی خود فقط یک کپی شناسنامه داشت، یک روزه پاسپورتش صادر شد. در همان روز سفیر ایران در هند نیز با نرگس تلفنی صحبت کرد. همه اینها امید را به دل نرگس بازگرداند. درنهایت ایران با صدور پاسپورت ایرانی برای این دختر خیّر، توانست شرایط قانونی و حقوقی را برای دفاع از وی در دادگاه احراز کند. حالا نرگس اشتری در حال حاضر آزاد است و در انتظار رأی دادگاه خود به سر می‌برد.   حسن نوریان، سرکنسول ایران در حیدرآباد هند، در رابطه با پرونده نرگس کلباسی اشتری گفته است که «خانم اشتری آزاد شده‌اند ولی با توجه به شرایطی که در منطقه رایاگادا حاکم است و منطقه حالت قبیله‌ای دارد، ممکن بود افراد و نزدیکان خانواده کودک غرق شده در رودخانه بخواهند برایشان مشکلی ایجاد کنند به همین دلیل موقتا در شهر دیگری خارج از محل زندگی‌شان سکونت می‌کنند و تنها برای شرکت در جلسات دادگاه به رایاگادا می‌آیند.» وی در ادامه در رابطه با این‌که از چه زمانی ایران در جریان پرونده نرگس کلباسی اشتری قرار گرفت، توضیح داد: با توجه به این‌که در 5 سالی که خانم اشتری در ایالت اریسا سکونت داشتند، هیچ تماسی با ما نگرفتند و کنسولگری هم هیچ اطلاعی از حضور ایشان نداشت. از سوی دیگر خانم اشتری با گذرنامه بریتانیایی به هند وارد شده و آن‌طور که خودش گفته قصد داشت به کودکان یتیم و نابینا در خفا کمک کند هیچ اطلاعی از وجود او نداشتیم و نمی‌شناختیمش. نوریان با بیان این‌که پس از غرق شدن کودک هندی و باز شدن پرونده برای خانم اشتری او با سفارت بریتانیا تماس گرفته بود، گفت: زمانی که خانم اشتری از کمک و حمایت افراد محلی ناامید شده بود به گفته خودش با سفارت بریتانیا تماس می‌گیرد ولی بریتانیا به این مسأله ورود پیدا نمی‌کند و بعد از آن سرکنسولگری ایران در حیدرآباد در جریان موضوع قرار گرفته و بلافاصله بحث تابعیت ایرانی خانم اشتری مورد بررسی قرار گرفت. سرکنسول ایران در حیدرآباد با اظهار امیدواری از پایان یافتن پرونده نرگس اشتری گفت: امیدواریم هر چه زودتر این پرونده ختم به خیر شود تا نرگس اشتری بتواند به فعالیت‌های انسان‌دوستانه و خیرخواهانه خود ادامه دهد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/84175/دیدار-با-ناجی