31 خردادماه 1389 با دستور ویژه رئیسجمهوری وقت و به دنبال ارایه درخواست مردم بخش باوی از خوزستان، ارتقای این بخش به شهرستان به تصویب هیأت دولت رسید، این شهرستان به مرکزیت شهر ملاثانی و متشکل از دو بخش مرکزی و ویس، فاقد بیمارستان است.
بهگزارش مهر، تأمین سلامت، بهداشت و درمان مردم از مهمترین وظایف مسئولان است، چرا که بهداشت و درمان با جان انسانها سروکار دارد، همچنین ارایه خدمات نوین درمانی و بهداشتی میتواند امید به زندگی را در میان جامعه افزایش دهد و به بالاتر رفتن سطح رفاه جامعه کمک کند اما پیمودن صدها کیلومتر برای یافتن پزشکی که بیماری را درمان کند یا بستری شدن در بیمارستان یک شهر دور از خانه، حکایت دیرینه هزاران نفر از مردمانی است که در شهر و دیار خود از وجود بیمارستان محروم هستند. مردمی که وقتی درد بیماری سراغ آنها میآید، بهدلیل نبود پزشک متخصص و بیمارستان باید برای درمان بیماری یا انجام عملهای جراحی خاص، بار سفر بسته و آواره شهرهای دیگر شوند و حال مردمان شهرستان باوی نیز این مشکل را دارند.
شهرستان باوی با داشتن بیش از 85هزار نفر جمعیت از وجود بیمارستان محروم است و مردم این شهرستان در حالي از نداشتن يك بيمارستان مجهز عمومي رنج ميبرند كه در تمام سالهاي زندگي شان شرايط دشواري همچون گرماي هوا، نداشتن آب آشاميدني سالم و سیستم فاضلاب را هم متحمل شدهاند و در جوار تمام مشكلات ريز و درشت، نبود يك بيمارستان مجهز هم، بر حجم مشكلات ساكنان اين شهر افزوده است.
مردم شهرستان باوی برای دستیابی به خدمات پزشکی و بیمارستانی مجبورند به بیمارستانهای موجود در اهواز مراجعه کنند که این امر ضمن افزایش هزینههای درمان، خطرات بسیاری را نیز برای شهروندان در پی دارد.
یک زن بيمار ساکن شهرستان باوی ميگويد: باوی امكانات پزشكي، متخصص و بيمارستان ندارد، ناچارم براي درمان ديسك كمر هر هفته به اهواز بیایم.
وی ادامه میدهد: حق مردم نیست که در محرومیت به سر ببرند و رنجی مضاعف بر تحمل درد بیماری خود را متحمل شوند.
علی از اهالی شهرستان باوی نیز که پدرش را به علت سکته قلبی در بیمارستان گلستان اهواز بستری کرده است در این رابطه میگوید: به دلیل نبود بیمارستان در شهرستان باوی مجبور هستیم بیماران خود را براي امور درماني، تخصصي و بهبود حال به اهواز بیاوریم که رفت و آمد مشکلات بسیاری ایجاد کرده است.
وی ادامه میدهد: نرسیدن امکانات درمانی و نبود بیمارستان مجهز در شهرستان باوی بازی مسئولان با سلامت مردم تلقی میشود.
حیدر سیدی، فرماندار شهرستان باوی دراینباره میگوید: شهرستان باوی درحال حاضر فاقد بیمارستان است اما از وزارت بهداشت مجوز تأسیس یک بیمارستان را در این شهرستان گرفتهایم برای ساخت بیمارستان زمینی به مساحت 20هزار مترمربع در شهر ملاثانی مشخص شده است اما متاسفانه اعتبار ساخت و تجهیز این بیمارستان فراهم نشده است.
وی با بیان اینکه بودجه ساخت این بیمارستان را باید وزارت بهداشت تهیه کند، ادامه میدهد: اگر بودجه فراهم شود مشکل دیگری برای ساخت بیمارستان نداریم و تا زمانیکه بیمارستان در شهرستان باوی ساخته نشود بیمارانی که نیاز به بستری دارند قطعا به بیمارستانهای اهواز مراجعه میکنند.
فرماندار شهرستان باوی گفت: برای ارایه بهتر خدمات بهداشتی و درمانی به بیماران در این شهرستان درمانگاههای شبانهروزی را بازسازی کامل کردهایم و امیدواریم دانشگاه علومپزشکی به منظور تأمین اعتبار برای ساخت بیمارستان پیگیریهای لازم را داشته باشد.
با رشد جمعیت و نیاز روزافزون به بهداشت و درمان انتظار میرود متولیان امر برای تأمین سلامت مردم و تسهیل دسترسی به مراکز درمانی مجهز و به روز تلاش کنند تا ضمن اطمینان بخشی به مردم در زمینه تأمین نیازهای خود در این بخش، کمبود فضای درمانی موجود در شهرستان نیز برطرف شود.
وزارت بهداشت و سایر مسئولان ذیربط در این حوزه باید جدیتر به سلامت مردم توجه کنند و با از میان برداشتن محرومیتهای موجود در زمینه پزشکی سلامت افراد را تضمین کنند.