سوءتغذیه، بهره هوشی دانش‌آموزان را کاهش می‌دهد
 

 

|  پروین افشار  |   عضو انجمن تغذیه ایران|
 
سوءتغذیه کودک در دوران مدرسه عامل کوتاهی قد، کاهش بهره‌هوشی، افزایش ابتلا به بیماری‌ها و افت تحصیلی آنان است.   
تمام مشکلات جسمی کودک در دوران مدرسه ناشی از کمبودهای تغذیه‌ای و الگوی غذایی نادرست است و برای پیشگیری از این عوارض باید به تغذیه این گروه توجه ویژه‌ای شود.  
تغذیه اصولی و درست کودکان و نوجوانان به‌خصوص در دوران مدرسه باید بر دو اصل مهم تغذیه‌ای که شامل تعادل و تنوع است استوار باشد.  
تنوع یعنی باید از تمام گروه‌های غذایی که شامل نان و غلات مثل برنج و موادغذایی نشاسته‌ای است و تامین‌کننده بخش مهمی از انرژی موردنیاز کودکان در سنین مدرسه بوده و از سوی دیگر تامین‌کننده ویتامین‌ها و مواد معدنی و فیبر موردنیاز است، استفاده شود.  
گروه میوه و سبزیجات نیز در عین حال که تامین‌کننده فیبر است، منبع بسیار خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.  
گروه گوشت که شامل گوشت قرمز، مرغ و ماکیان، تخم‌مرغ، کره، بادام‌زمینی و حبوبات است تامین‌کننده پروتیین موردنیاز بدن بوده و برای رشد کودکان لازم و ضروری است.   
گروه لبنیات شامل شیر و ماست علاوه‌بر داشتن منبع انرژی و پروتیین، منبع بسیار خوبی از کلسیم و ویتامین D برای رشد و استحکام استخوان‌های دانش‌آموزان است.  
گروه چربی نیز تامین‌کننده انرژی و اسیدهای چرب بوده که استفاده از آن به مقدار نیاز باید مورد توجه قرار گیرد.  
تامین تغذیه موردنیاز کودکان و نوجوانان درحال تحصیل توجه به تمامی گروه‌های غذایی اعلام شده است. تعادل یعنی از تمام گروه‌های غذایی به اندازه نیاز استفاده شود و این موضوع مهم به نوبه خود اهمیت ویژه‌ای دارد.  
توجه به دو اصل «تنوع و تعادل» در برنامه و الگوی غذایی کودکان در سنین مدرسه علاوه‌بر رفع نیازهای تغذیه‌ای، ریزمغذی‌های نظیر روی، آهن، کلسیم و ید که نقش مهمی در رشد و یادگیری آنها دارد را به میزان قابل توجهی تأمین می‌کند. 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/7619/سوءتغذیه،-بهره-هوشی-دانش‌آموزان-را-کاهش-می‌دهد-