شب شهرام ناظری با یونسکو در کاخ سعدآباد برگزار شد
 
تاوان عاشقی
 

 

رضا نامجو| شهرام ناظری یکی از ستون‌های مستحکم آواز ایرانی است. او که ‌سال‌ها در همراهی با چهره‌هایی چون محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، محمدرضا شجریان و پرویز مشکاتیان برای اعتلای موسیقی ایرانی کوشیده در ماه‌های اخیر چندین‌بار تجربه تلخ لغو کنسرت را از سر گذرانده است.
درکنار همه این اتفاقات تلخ آن هم برای کسی که جایگاه مهمی در موسیقی آواز ایران دارد، شنبه‌شب تجربه متفاوتی برای شوالیه آواز ایرانی و دوستداران فرهنگ ایران رقم خورد. شنبه‌شب مجموعه سعدآباد تهران میزبان علاقه‌مندانی بود که برای حضور درمراسم «شب شهرام ناظری با یونسکو» در این عمارت فرهنگی تاریخی حاضر شده بودند.
در ابتدای این مراسم؛ مدیر کاخ موزه سعدآباد با تبریک اعیاد پیش‌‌رو و با اشاره به تاریخچه کاخ موزه سعدآباد گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی شرایطی فراهم شد تا این ارگ حکومتی با مجموعه‌ای از مراکز فرهنگی به کار خود ادامه دهد. با توجه به این‌که دفتر منطقه‌ای یونسکو در کاخ سعدآباد مستقر است با مجموعه فرهنگی سعدآباد همکاری می‌کند. او در ادامه به صلح‌خواهی و صلح‌طلبی ایرانیان درطول تاریخ اشاره کرد و گفت: امروز برای صلح‌خواهی و صلح‌طلبی چه بهتر با نوای موسیقی همراه شویم. استر کیش لاروش مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران هم در بخشی از این مراسم روی صحنه حاضر شد و با ابراز خرسندی از حضور درجمع اهالی فرهنگ گفت: مایه افتخار است از طرف یونسکو اعلام کنم برای اجرای بی‌نظیر استاد ناظری بسیار خشنودم و به شما خوشامد می‌گویم.لاروش از اهداف یونسکو هم سخن گفت. از این‌که ایجاد صلح و نابودی فقر از مهم‌ترین هدف‌های این سازمان به حساب می‌آید. بعد هم به مسیری که یونسکو برای رسیدن به اهدافش انتخاب کرده، یعنی فرهنگ و تمدن اشاره کرد. از نگاه نماینده سازمان ملل در ایران، موسیقی ابزاری است برای برقراری ارتباط انسان‌ها با فرهنگ‌های مخالف. او گفت: امشب به خود می‌بالیم، چراکه یکی از انسان‌هایی که با موسیقی به مردم عشق و صلح را هدیه می‌کند، درکنار ماست. استاد ناظری فرزند خاک کرمانشاه است. آثار او به شیوه‌های مختلف معرف فرهنگ و موسیقی ایرانی است و مولانا و شاعران ایران را به همگان معرفی کرده است.
لاروش با اشاره نشان شوالیه که از طرف کشور فرانسه به ناظری اهدا شده، به جوایز مختلفی که شوالیه آواز ایرانی به دست آورده اشاره کرد و پذیرفته شدن دعوت یونسکو ازسوی ناظری برای برگزاری این مراسم را مایه افتخار دانست. مدیر دفتر منطقه‌ای یونسکو درتهران دربخش دیگری از سخنانش به جدیدترین تجربه موسیقایی شهرام ناظری اشاره کرد: این پروژه تصاویری از آثار تاریخی فرهنگی شهر اصفهان به همراه موسیقی ایرانی است.در ادامه خانم لاروش با اعلام این‌که شهرام ناظری قطعاتی از آلبوم جدید خود را اجرا می‌کند؛ از او دعوت کرد تا روی صحنه حاضر شود. شهرام ناظری که با تأخیر به مراسم رسیده بود، به خاطر دیر رسیدنش به این مراسم عذر خواهی کرد و گفت: با توجه به این‌که قبلا در بزرگداشتی که یونسکو برای حافظ در پاریس برگزار کرده بود، حضور داشتم، تصور می‌کردم برنامه‌های یونسکو تنش و مشکل نداشته باشد اما ظاهرا اینطور نیست. راستش من تمایل ندارم مراسم بزرگداشت و تقدیر برایم برگزار شود. از آن‌جا که در گذشته با یونسکو همکاری داشتم و همچنین برای معرفی میراث فرهنگی اصفهان قطعاتی را اجرا کرده بودم، پس از آشنایی با خانم لاروش قبول کردم این مراسم برگزار شود و امیدوارم از دیگر هنرمندان نیز قدردانی شود.شوالیه آواز ایران با بیان این‌که ایران کشوری است پر از تناقض و این کش‌وقوس‌ها سال‌هاست که وجود دارد، افزود: ما در این ۳۷‌سال به این کش‌وقوس‌ها عادت کرده‌ایم اما با تمام این مشکلات عاشق ایران هستم. عشق به ایران باعث شد زندگی بدون دغدغه درخارج از کشور را رها کنم و در ایران بمانم و ظاهرا چاره‌ای نیست باید برای عشق به وطن تاوان داد.بعد از سخنان کوتاه استاد ناظری، این هنرمند در همراهی ساز سه تاری که خودش می‌نواخت، روی اشعاری از محمدرضا شفیعی‌کدکنی قطعه‌ای را در مدح منصور حلاج عارف نام‌آشنای ایرانی اجرا کرد. پس از این ساز و آواز انفرادی، نوبت به اجرای دو قطعه با اشعاری از مولانا و در همراهی با گروه موسیقی مولوی رسید. با پایان یافتن این بخش از مراسم شنبه‌شب کاخ سعدآباد، محمدحسن طالبیان با تشکر از یونسکو در سخنانی کوتاه گفت: امیدوارم تقدیر از هنرمندان این میراث ناملموس و معنوی ما ادامه داشته باشد.اهدای لوح تقدیر به شهرام ناظری استاد آواز ایرانی ازسوی خانم لاروش و مدیر کاخ سعدآباد پایان بخش مراسم تقدیر از شوالیه آواز ایران بود.
دراین مراسم چهره‌های شناخته‌شده‌ای ازجمله مسعود جعفری‌جوزانی، سحر جعفری جوزانی، رویا نونهالی، بیوک موسوی (مدیر کاخ موزه سعدآباد)، مسعود سلطانی‌فر (معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی و صنایع گردشگری) و محمدحسن طالبیان (معاون سازمان میراث فرهنگی و صنایع گردشگری) حضور داشتند.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/74391/تاوان-عاشقی