«شهروند» توانمندی‌های داوطلبی،امدادی خداآفرین را بررسی می‌کند
 
راه‌اندازی دفتر هلال در جنگ ارمنستان و جمهوری آذربایجان
 

 

شهروند| شهرستان خداآفرین یکی از شهرستان‌های استان آذربایجان‌شرقی که با وسعت ۱۵00 کیلومتر مربع، از سمت شمال با کشور جمهوری آذربایجان، از سمت شرق با استان اردبیل، از سمت غرب با شهرستان جلفا و از سمت جنوب با شهرستان‌های کلیبر و ورزقان هم‌مرز است. مرکز شهرستان، شهر خمارلو است. این شهرستان از ۳ بخش مرکزی، گرمادوز و منجوان تشکیل شده ‌است. شهرخداآفرین دومین شهرستان کم‌جمعیت استان است، جمعیت شهرستان در سرشماری ‌سال ۱۳۸۵ خورشیدی 764/35 نفر اعلام شده است. این شهرستان با توجه به همجواری با همسایگان شمالی ایران و ظرفیت مناسب گردشگری از موقعیت خاصی برخوردار است، موقعیتی که اهمیت استقرار و پوشش امدادی مناسب را در این شهرستان بالا برده است. «شهروند» به منظور آشنایی با جمعیت هلال‌احمر شهرستان مرزی خداآفرین گفت‌وگویی داشته است با  عبادت عبدلی، رئیس جمعیت هلال‌احمر این شهرستان. عبادت عبدلی که سابقه فعالیت در بخشداری خداآفرین را نیز داشته است رفع کمبودها را اولویت مهم در جمعیت هلال‌احمر می‌داند، آنچه در ادامه می‌آید، شرحی از این گفت‌وگو است.
  برای شروع موافق هستید، یک معرفی از شهرستان خداآفرین داشته باشیم.
بله، شاید این سخن کمی اغراق‌آمیز باشد، شهرستان خداآفرین بهشتی در دوردست‌هاست، اما این جمله بهترین تعبیری است که می‌توانم از این شهر داشته باشم. زیرا که خداوند متعال زیبایی خاصی به این منطقه بخشیده، کوه‌های سر به فلک کشیده، جاری بودن رودخانه همیشه خروشان ارس هه باعث شده است تا خداآفرین در قلب جنگل‌های ارسباران همچون نگینی بدرخشد. از نظر تاریخی این منطقه  قدمت دیرینه‌ای دارد، وجود پل‌های تاریخی روی رودخانه ارس براساس استنادهای متعدد ما را به دوران قبل از مسیح می‌برد.
  موافق هستید، کمی در مورد جمعیت هلال‌احمر شهرستان خداآفرین صحبت کنیم؟
بله، بعد از جنگ میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان درسال 1372 و با روانه شدن آوارگان آذری، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران دفتر نمایندگی خود  را در بخش مرزی خداآفرین دایر کرد. تا سال1391 به همین نام کار خود را  ادامه داد؛ اما درسال 1391 بعد از ارتقای خداآفرین به سطح شهرستان و به دنبال برگزاری انتخابات مستقل شورای اجرایی جمعیت هلال‌احمر شعبه جمعیت هلال خداآفرین تأسیس شد.
 وضع آموزش‌های عمومی، آموزش‌های تخصصی امداد و کمک‌های اولیه در شهرستان خداآفرین چگونه است؟
اولویت  ما در استفاده از مربیان آموزش‌های عمومی، همکاران شاغل در شعبه است که دارای مدرک مربیگری  هستند. چون این عزیزان همیشه در دسترس جمعیت هستند و در مقابل داشته‌ها و نداشته‌های جمعیت صبور هستند.  گاه پیش آمده که این عزیزان از حق‌التدریسی خود چشم‌پوشی کرده‌اند. اما در آموزش‌های تخصصی وضع  متفاوت‌تر است؛ متاسفانه  به علت نبود مربیان دوره‌های تخصصی و  کمبود امکانات و وسایل آموزشی، اغلب دوره‌های تخصصی معمولا در مراکز استان برگزار می‌شود.
   درخصوص استفاده از ظرفیت خیرین در سطح شهرستان چه برنامه‌هایی صورت گرفته است؟
هلال‌احمر نقش حلقه میانی در زنجیره فعالیت خیرخواهانه دارد. نیازمندان و توانمندان سطح شهرستان با توجه به ارتباط تنگاتنگی که با امور داوطلبان شعبه برقرار کرده‌اند؛ زنجیره محکم برای شکل‌دهی فعالیت خیرخواهانه به وجود آورده‌اند. خیرین شهرستان در تمام طرح‌های حمایتی مشارکتی فعال دارند. سیاست کاری ما در حوزه داوطلبان ارتباط دهی توان  توانمندان با نیاز نیازمندان است.
  طرح‌های امور جوانان را در سطح شهرستان چگونه ارزیابی می‌کنید؟
با وجود فعالیت‌های مستمر همکاران در این حوزه ازجمله شاخه آزاد، روستایی و دانشجویی باید اعتراف کرد که به علت نبود کارشناس شاغل در این پست  و کمبود نیروی انسانی  نسبت به سایر حوزه‌ها  نیاز به تقویت عملکرد داریم که به امید خدا این نقیصه نیز مرتفع خواهد شد. اما هر ساله برنامه‌های ابلاغی سازمان جوانان همچون اوقات فراغت جوانان و مسابقات رفاقت مهر به خوبی در سطح شهرستان برگزار می‌شود.
  وضعیت امکانات و تجهیزات شعبه خداآفرین در چه میزانی است؟
از نظر تجهیزات انفرادی امدادی مشکل خاصی نداریم، از نظر لجستیک پایگاه امداد جاده‌ای شهدای ارس با دو دستگاه خودروی آمبولانس کمک‌دار و خودروی نجات مجهز به ست‌های پنوماتیک و هیدرولیک ارایه خدمات می‌کند،  در شعبه نیز مشکلاتی داریم که برنامه‌ریزی‌هایی در سطح استان در این‌خصوص صورت گرفته است.
  مهمترین اقداماتی که تاکنون در هلال‌احمر شهرستان خداآفرین انجام داده‌اید،چیست؟
جمعیت هلال‌احمر در شهر خداآفرین به صورت نمایندگی فعالیت می‌کرد، بعد از حضور در جمعیت هلال‌احمر این شهرستان با تلاش صورت گرفته همکاران این دفتر نمایندگی به شعبه ارتقا یافت. برگزاری نخستین دوره انتخابات شورای اجرایی جمعیت هلال‌احمر شهرستان، تأسیس و استقرار نخستین پایگاه امداد جاده‌ای مزین به نام شهدای ارس، ساخت و تکمیل  انبار امدادی شهرستان خداآفرین، تشکیل و فعال کردن تیم‌های آماده عملیاتی شهرستان ازجمله برنامه‌هایی است که در طول این چند‌سال دنبال کرده‌ایم.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/74316/راه‌اندازی-دفتر-هلال-در-جنگ-ارمنستان-و-جمهوری-آذربایجان-