وزیر آموزش و پرورش خبر داد: فعالیت 4800 مدرسه با کمتر از 5هزار دانشآموز
شهروند| وزير آموزش و پرورش از فعاليت 4800 مدرسه با كمتر از 5هزار دانشآموز خبر داد و گفت: «اعتقاد ما بر اين است كه هيچ كودك لازمالتعليمي نبايد از مدرسه رفتن محروم باشد.» علی اصغر فانی، در دومین جلسه شورای اداری استان کردستان با اشاره به عملكرد دولت تدبير و اميد در بخش آموزش و پرورش در سه سال گذشته گفت: «يكي از سياستهاي جدي ما توسعه عدالت آموزشي در كشور است كه در همين راستا هم بيش از 100 مدرسه تك دانشآموزي وجود دارد و براي آنها مدرسه و معلم فراهم كردهايم.» او ادامه داد: «در روستاهای کمجمعیت از طریق مدارس روستا مرکزی، خوابگاه مرکزی یا شبانهروزی اقدام به تحت پوشش تحصیلی دانشآموزان در مقطع متوسطه کردهایم و هیچ دانشآموزی در کشور از امکانات آموزشی محروم نیست.»
او در ادامه اين نشست از پذيرش 10هزار نفر در دانشگاه فرهنگيان در سال جاري خبر داد و گفت: «قرار است 10هزار نفر هم از بين تحصيلكردههاي مقطع كارشناسي در آموزش و پرورش پذيرش شوند.» فاني با اشاره به اينكه در سال تحصيلي جديد 13میلیون دانشآموز سر کلاس درس حاضر میشوند، افزود: «105هزار مدرسه در بیش از 730 منطقه آموزشی به همت یکمیلیون فرهنگی در سال تحصیلی جدید فعالیت خود را آغاز میکنند.»
وزیر آموزش و پرورش به وضع معیشتی فرهنگیان اشاره و عنوان کرد: «طی سه سال گذشته در مقایسه با قبل از دولت تدبیر و امید، حقوق فرهنگیان نزديك به ۸۰درصد افزایش داشته که این افزایش حقوق بیسابقه بوده است.» او با اشاره به طرح رتبهبندي معلمان در سال 94، ادامه داد: «مهرماه سال ۹۴ طرح رتبهبندی معلمان را اجرا کردیم که در این طرح حدود ۷۰۰هزار نفر از کارکنان آموزش و پرورش رتبهبندی شدند و هم اکنون نیز در حال پیگیری برای ۴۰هزار نفر از نیروهای خدماتی هستیم که مشمول نظام رتبهبندی نشدند.» او گفت: «همچنین در استانهایی همچون کردستان، آذربایجان و خوزستان که زبان مادری آنها فارسی نیست و مناطق دوزبانه هستند، دانشآموزان باید در دوره پیش از دبستان مهارتهای لازم را ببینند.» او ادامه داد: «در زمینه ادبیات زبانهای محلی، مطالعات عمیقی در آموزش و پرورش صورت گرفته که پیشنهاد آن نیز تقدیم رئیسجمهوری شده است و در صورت موافقت نهایی، امیدواریم که از طریق مبادی قانونی تدریس ادبیات محلی را در مدارس داشته باشیم.»
خبرنگار برگزیده نخستين جشنواره فیلم سلامت در گفتوگو با «شهروند»
جشنواره سلامت انگیزه هنرمندان برای کار در حوزه سلامت را افزایش میدهد
شهروند| نخستین جشنواره فیلم سلامت که از یکم تا پنجم شهریورماه با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، شامگاه ششم شهریور با تقدیر از برگزیدگان به پایان رسید. جایزه اول و تندیس بخش گزارشهای خبری این جشنواره به «یوسف سلامی» خبرنگار بخش خبری «حاشیههای پزشکی 20:30» برای گزارشهای «خانهتکانی رئیس اورژانس» و «جشن سلول بنیادی» اهدا شد.
سلامی درباره گزارش «خانهتکانی رئیس اورژانس» به «شهروند» گفت: «اسفند 94 با نگاه متفاوتتری به سمت خانهتکانی رفتیم. رئیس اورژانس در خانه خودش شروع به خانهتکانی کرد و همزمان با این کار، نکاتی را درباره شیوه سالم خانهتکانی بیان کرد. با توجه به بالابودن حوادث ناشی از خانهتکانی، نشان دادن این موضوع و توصیههای رئیس اورژانس نکات مفیدی دربرداشت؛ ضمن اینکه نوع صدابرداری و تصویر در این گزارش خلاقانه و تازه بود.»
این خبرنگار حوزه سلامت درباره دیگر گزارش برگزیده خود یعنی «جشن سلولهای بنیادی» ضمن تأکید بر لزوم امیدبخشی به بیماران، ادامه داد: «بهمن 94 جشن پنجهزارمین پیوند مغز استخوان در کشور برگزار شد که به بهانه این موضوع همراه با «غلامرضا صنعتگر»، خوانندهای که توانسته بود از سرطان رهایی یابد، به بخش مغز استخوان بیماریستان شریعتی رفتیم. صنعتگر به درخواست بیماران بستری در بیمارستان آهنگ «میشه ضامنم بشی» را بهطور زنده خواند و برخی بیماران که بهتازگی عمل پیوند را گذرانده بودند، از نیاز خود به امید پیش از عمل سخن گفتند. ما از این برنامه گزارش تهیه کردیم که تا اندازهای بارقه امیدی ایجاد کرد.»
سلامی درباره تأثیرگذاری این جشنواره در سلامت جامعه هم گفت: «به نظر من این جشنواره خیلی تأثیرگذار است. من با خیلی از بازیگرها هم صحبت کردم. جامعه هنری هم میگفتند که جای این جشنواره و کمک هنر به سلامت در کشور خالی بود؛ سلامت بعد از امنیت مهمترین موضوع در هر جامعهای است. علاوه بر این، این جشنواره میتواند انگیزه بیشتری برای هنرمندان جهت کار در حوزه سلامت ایجاد کند. درمجموع این جشنواره اتفاق بسیار خوبی است که درآینده میتواند بهتر و تأثیرگذارتر باشد.»