جام بشردوستی
 

 

مقصود شعبانی مدیر روابط‌عمومی هلال‌احمر استان همدان

بشردوستی از اصول هفتگانه هلال‌احمر و صليب‌سرخ است و درجمعيت هلال‌احمر انسان‌هاي فداكاري در راستاي رسيدن به اين اهداف بشردوستانه هميشه درحال سعي و تلاش هستند. آنها مي‌خواهند رنج‌ها را در هر كجاي جهان التيام بخشند و از جان و سلامتي نوع بشر محافظت کرده و كرامت آنها را تضمين کنند. لذا دراين ميان جمعيت هلال‌احمر استان همدان، روش‌هاي نويني را براي جهاني كردن این امر مهم و ايجاد صلح پايدار ميان انسان‌ها به كار بسته است. هلال‌احمر همدان با تلفيق بشردوستي و او- اسپرت، ورزش را دركنار كارهاي انسان‌دوستانه قرار داده و رشته‌هاي ورزشي را بلندگويي براي اعلان اهداف بشردوستي و راه‌های رسیدن به آن
کرده است.
با معرفي جام بشردوستي در ايران اين‌بار نوبت اين رسيده بود كه بشردوستي فراتر از مرزها طنین‌انداز شود و بهترين كار برگزاري جام بشردوستي در سطح آسيايي بود. مدیرعامل جمعيت هلال‌احمر استان همدان و رئيس فدراسيون جهاني او- اسپرت با همراهی محمدقاسم منوچهري بنیانگذار این رشته ورزشی با سعی و تلاش خود همدان را ميزبان مسابقات آسيايي او- اسپرت قرار دادند تا از كشورهاي آسيايي ورزشكاراني به همدان بيايند و اين‌بار سفيراني در سطح آسيا براي معرفي بشردوستي باشند و هم با فرهنگ غني ايران و همدان آشنا شوند. مسابقات چند روزي به طول انجاميد.
در اين مسابقات ميهمانان خارجي در وقت‌های استراحت از مراكز ديدني شهرهمدان بازديد و در مراسم‌هاي مناسبتي تدارک دیده شده شركت مي‌كردند. دیگر نوبت برگزاري اين مسابقات در سطح جهاني فرا رسيده بود. باید بلندگوي بشردوستي از مرز‌ها خارج شده و در همسايگي ايران به كشور تركيه می‌رفت. چه بهانه‌اي بهتر از این‌که جام بشردوستي و برگزاری مسابقات او- اسپرت به کشور مذکور می‌رفت و فرهنگ نوع‌دوستي و بشردوستي ايراني‌ها دراین كشور طنين‌انداز می‌شد.
به هر صورت كه بود، اين مسابقات با حضور 30 كشور از سراسر جهان دركشور تركيه و شهر آنتاليا انجام شد و باري ديگر نداي بشردوستي در قالب جامي جهاني به گوش كشورهاي شركت‌كننده در اين مسابقه و در چهار بخش ذهني، هنري، ساحلي و مبارزه‌اي به اجرا درآمد كه آذربايجان با شرکت دادن 150نفر در مسابقات ازجمله كشور‌هايي بود كه حضور پررنگ داشت و آنچه بيشتر از همه اين مسابقات را پررنگ کرده بود، جامي بود كه به خاطرش ورزشكاران از سراسر جهان آمده بودند تا جوانمردانه با هم رقابت کنند. ديري از این مسابقات نگذشته بود كه اين‌بار رايزني با دبير كل فدراسيون جهاني او- اسپرت، جام بشردوستي را در دست كارگران كشور به اهتزاز درآورد. به‌طوري كه ازتمامي نقاط كشوركارگران عزیز به شرط داشتن دفترچه تأمين ‌اجتماعي در اين رشته پرمخاطب ثبت‌نام کرده و اين‌بار آواي بشردوستي درميان قشر كارگران زحمتكش پيچيده و آنها نيز به‌عنوان سفيران بشردوست با دستي پر به محل زندگي خود بازگشتند، ولي آنچه مسلم است، تلفيق بشردوستي و ورزش مي‌تواند ابزاري براي رسيدن به اهداف بشردوستانه در سراسر جهان باشد و از طرفي هم وقتي بشردوستي دركنار مبارزه یا رقابتی قرار مي‌گيرد، كار با لطافت خاصي انجام مي‌شود.
جهت آگاهی خوانندگان گرامی باید گفت که انجمن او- اسپرت جمهوری اسلامی ایران دارای ۹ سیستم مسابقه‌ای است. او-اسپرت را می‌توان در بخش‌های هنری، ساحلی، رزمی و ذهنی به شرح ذیل بیان کرد: بخش هنری آن عموما آیتم‌های سرعتی در آن لحاظ شده است که توانایی، چابکی، انعطاف‌پذیری، عکس‌العمل و چالاکی توأم با تمرکز ورزشکاران مدنظر قرار گرفته و ورزشکار برتر درجریان یک‌سری جابه‌جایی و تکنیک‌های سرعتی شناخته می‌شود. این بخش شامل روش‌های آماده‌ای (مهارت‌های سرعتی)، ایستاتیس (مهارت‌های نمایشی) و اسپدان (مهارت‌های تعادلی، ترکیبی) و انشان (مهارت‌های تیمی) و اوتیان (مهارت‌های ذهنی) است که در داخل سالن انجام می‌شود. بخش ساحلی آن شامل روش کاسپین (مهارت‌های ساحلی) که ترکیبی از مچ‌اندازی، دو با مانع همراه با حرکات آکروباتیک و شنا کردن و تیراندازی در ساحل دریا برگزار می‌شود. بخش مبارزه‌ای آن سه روش اوکسیان (نبرد آزاد) و آکسایا (نبرد ترکیبی) است که در روی سکو و میدان نبرد انجام می‌شود. آخرین بخش آن روش اهمتان (نیمه آزاد) است که قابلیت اجرا در تشک در داخل سالن، کنار ساحل دریا و فضای باز و روی برف در زمستان را دارد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/66870/جام-بشردوستی