روانچی: پس از امضای توافق جامع تمام تحریمها باید لغو شود
«مجید تختروانچی» معاون اروپا و آمریکای وزیر امور خارجه در دیدار با خانم «پاتریسیا آدام» رئیس کمیسیون دفاعی مجلس ملی فرانسه با اشاره به آمادگی ایران برای به نتیجه رساندن مذاکرات گفت: «انتظار جمهوری اسلامی ایران از کشورهای غربی در این مذاکرات این است که براساس توافقات بهعملآمده و پس از امضای توافق جامع، تمام تحریمها علیه ایران «لغو» شود.
آدام نیز ضمن تشریح اهداف سفر خود به جمهوری اسلامی ایران و با توجه به ظرفیتهای موجود میان دو کشور، خواستار توسعه روابط دوجانبه در همه زمینهها بهویژه روابط پارلمانی به منظور تبادلنظر بیشتر میان طرفین شد. در راستای افزایش همکاری پارلمانی طی یکسال گذشته چندین هیأت پارلمانی فرانسه به کشورمان سفر کرده اند.
معاون وزیر خارجه: بهترین راهکار برای مبارزه با داعش تقویت دولتهای عراق و سوریه است
حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی آفریقایی وزارت امورخارجه گفت: به اعتقاد جمهوری اسلامی ایران، بهترین راهکار برای مبارزه با داعش و تروریسم در منطقه، کمک و تقویت دولتهای عراق و سوریه است که به صورت واقعی مشغول مبارزه با تروریسم هستند. امیر عبداللهیان در دیدار با رئیس کمیسیون دفاعی مجلس ملی فرانسه با اشاره به رویکرد دولت جمهوری اسلامی ایران برای گفتوگو و همکاری با فرانسه در مسائل منطقهای و بینالمللی و ابراز تردید نسبت به رویکرد آمریکا برای مبارزه واقعی و ریشهای با تروریسم، رویکرد اشتباه و گزینشی آمریکا و غرب در تعامل با گروههای تروریستی ازجمله داعش در سوریه و عراق را مهمترین دلیل تقویت این گروهها و در معرض خطر قرار گرفتن ثبات و امنیت منطقه دانست و تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای مبارزه با تروریسم، منتظر هیچگونه ائتلاف بینالمللی نخواهد ماند و براساس مسئولیت بینالمللی خود و در چارچوب مقررات بینالمللی عمل خواهد کرد.
وزیر خارجه پیشین آمریکا: باید برای مقابله با داعش، ایران و روسیه حضور داشته باشند
وزیر امور خارجه پیشین آمریکا گفت: ایران و روسیه باید بخشی از راهحل بلندمدت مقابله با اسلامگرایانه تندرو بهویژه نیروهای داعش باشند. به گزارش ایسنا، جیمز بیکر، وزیر خارجه پیشین آمریکا در دوران ریاستجمهوری جورج دبلیو بوش روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگاران تأکید کرد که ایران و روسیه باید بخشی از راهحل بلندمدت مقابله با افراطیگری که بهویژه با داعش شناخته میشود، باشند. اما مشارکت ایران در این برهه زمانی ممکن است همپیمانان سنی را ناراحت کند. این دیپلمات کهنهکار آمریکایی که در سالهای ریاستجمهوری ریگان و بوش مدتزمان زیادی را در کاخسفید فعالیت داشته است در مورد اظهارات رئیسجمهوری آمریکا گفت: نمیدانم چه کسی در میدان شریک ماست که رئیسجمهوری در سخنرانیاش در مورد آنها صحبت کرده است. آنها از کجا میآیند. جیم بیکر تصریح کرد: مشارکت فوری ایران در ائتلاف بینالمللی علیه داعش به دلیل ترس از ایجاد این مفهوم که آمریکا درحال حمایت از شیعه است کار درستی نیست. اما بهطور قطع ایران و روسیه که از حامیان بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه هستند باید در راهحل بلندمدت حضور داشته باشند.
حمیدرضا آصفی: این دور از مذاکرات بسیار مهم و تعیینکننده است
سخنگوی وزارت امور خارجه در دولت اصلاحات تاكید كرد: اگر طرف غربی اراده سیاسی لازم را داشته باشد تا حقوق ایران را به رسمیت بشناسد، رسیدن به توافق كار دشواری نیست چراكه ایران چیزی جز حقوق حقه خود نمیخواهد و این غربیها و بالاخص آمریكاییها هستند كه باید تصمیم آسانی برای رسیدن به توافق بگیرند.
حمیدرضا آصفی در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به دور آتی مذاكرات هستهای ایران و 1+5 در نیویورك گفت: این دور از مذاكرات بسیار مهم و تعیینكننده است. در روزهای اخیر تیم مذاكرهكننده ما با هیأتهای 1+5 دیدارهایی داشته كه این دیدارها در شناخت خطوط قرمز ما، فضا و محیط موثر
بوده اند. وی با بیان اینكه این مذاكرات هرچند مفید و سازنده بوده اما اختلافات اساسی باقی مانده است، اظهار داشت: اجلاسی كه قرار است در نیویورك و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شود، از اهمیت زیادی برخوردار است چراكه اگر برونرفتی از وضع فعلی داشته باشد، با توجه به اینكه در نیویورك است و مقامات عالی كشورها نیز در مجمع عمومی سازمان ملل حضور دارند، میتوان در جلسات فشردهای كه برگزار میشود، به دستیابی به توافق امیدوار بود.
سفیر اسبق ایران در امارات متحده عربی با اشاره به سفر احتمالی رئیسجمهوری كشورمان به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصریح كرد: حضور آقای روحانی میتواند در مذاكرات بسیار موثر باشد و جو مثبتی برای ایران ایجاد كند.