انجیر، دفع‌کننده سموم بدن
 

 

|  مینا اسدی  |   کارشناس تغذیه مرکز بهداشت ساوه|   

انجیر تقویت‌کننده کبد است و مصرف آن سموم بدن را دفع می‌کند.     
انجیر میوه‌ای خوشمزه و مغذی و حاوی قند، پروتیین، چربی، مواد معدنی نظیر کلسیم، فسفر، آهن، روی و فلوئور و ویتامین‌های مختلف همچون ویتامین A، E، C و ویتامین‌های گروه B است. در طب سنتی، انجیر را میوه‌ای با طبع گرم و ‌تر و مناسب برای درد سینه، سرفه و بیماری سپرز(بیماری طحال) معرفی کرده‌ اما در عین حال مصرف زیاد آن را مضر دانسته‌اند. انجیر مخلوط با خرما، کشمش و عناب به 4 میوه نرم‌کننده سینه معروف هستند.     
گفته شده که انجیر تقویت‌کننده کبد است و بوی بد دهان را از بین می‌برد. انجیر، تعرق بدن را زیاد می‌کند و برخی سموم و مواد شیمیایی موجود در بدن با خوردن انجیر دفع می‌شوند.     
همچنین انجیر ادرار آور است، یبوست را برطرف می‌کند و جوشانده انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است. انجیر دستگاه ‌هاضمه را تقویت می‌کند و برای درمان سوء‌هاضمه مناسب است.     
به دلیل اشتهاآور بودن و برخورداری از مقدار مناسب مواد مغذی، مصرف انجیر برای کسانی که مایل به افزایش وزن هستند یا در دوره نقاهت بیماری به‌سر می‌برند گزینه مناسبی است. این میوه شیر مادر را نیز افزایش می‌دهد.     
با وجود تمام خواص ذکر شده باید توجه داشت که مصرف زیاد این میوه تولید نفخ شکم و اسهال کرده و نیز مصرف آن برای بیماری چشم توصیه نمی‌شود. از طرفی به دلیل میزان بالای قند موجود در انجیر، این میوه برای مبتلایان به بیماری دیابت مناسب نیست و در صورت تمایل بیش از 2 عدد در روز نباید مصرف شود.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/6140/انجیر،-دفع‌کننده-سموم-بدن-