خبر
 

 

جشنی برای نجات کوه شاه
معدن کوه شاه کرمان بعد از مدت‌ها تلاش فعالان محیط‌زیست تعطیل و این کوه آزاد شد. پنجشنبه شب در آیینی جشن تعطیلی معدن و آزادسازی کوه شاه با حضور جمع زیادی از اهالی روستاهای بنگان، تلخه چار، بیدان، باغ فخروئیه، آهوئیه و شمار فراوانی از کوهنوردان، طبیعت‌دوستان و حامیان کوه شاه در روستای تلخه چار برگزار شد.
در این مراسم بیانیه آزادی کوه شاه امضا و پیشنهاد شد تاریخ 13 شهریورماه به نام روز جشن آزادسازی کوه شاه در تقویم محیط‌زیست ثبت شود.  در این جشن یک قطعه پرنده شاهین به‌مناسبت رهایی کوه شاه آزاد و مقاله و اشعاری در وصف این قله رفیع قرائت و رقص چوب نیز برگزار شد.  
براساس این گزارش، دوچرخه‌سواران سیرجانی برای رسیدن به مراسم جشن آزادی کوه شاه 24 رکاب زده و خود را به محل روستای تلخه چار رسانده بودند.  
بخشدار مرکزی سابق بافت به نمایندگی از استاندار کرمان دراین‌باره گفت: «رهایی دامان کوه‌شاه مرهون خواست و کوشش مردم منطقه، کوهنوردان، اصحاب رسانه، طبیعت‌دوستان و عده‌ زیادی از مسئولان بود. من به نوعی حامی پشت‌پرده کوه‌شاه بوده‌ام و بسیار خرسندم از این‌که تلاش‌های شیرزنان و غیور‌مردان طبیعت‌دوست بالاخره به ثمر نشست و این قله باشکوه نجات یافت.»
در این مراسم رسول زندی، فعال محیط‌زیست هم دراین‌باره گفت:  «کوه‌شاه که پدیده‌ بکرِ طبیعی و خدادادی است نه‌تنها با تلاش، همت و یک‌صدایی مردم اهالی روستاهای بنگان، تلخه‌چار، بیدان، باغ فخروئیه، بروکنان و آهوئیه بلکه با یاری اصحاب رسانه و خیزش‌های خودجوش مردم و تمامی دوستداران محیط‌زیست از گوشه و کنار استان کرمان گرفته تا سرتاسر ایران آزاد شد. ما منکر توسعه در هیچ‌جا نیستیم و می‌دانیم که معادن برای اشتغال، ثروت و آینده ما ایجاد می‌شوند اما احداث آنها نباید به قیمت نابودی طبیعت و از دست رفتن ذخایر طبیعی باشد.»
او ادامه داد: «ما هرجا که نفس بکشیم از طبیعت آن‌جا دفاع خواهیم کرد و هرجا که بشنویم قطعه‌ای از زمین پاکمان در خطر است برای نجات آن به پا می‌خیزیم.  قصد داریم 13 شهریورماه را به نام روز آزادسازی کوه‌شاه در تقویم محیط‌زیست ثبت کنیم و هرساله در چنین روزی جشن بگیریم.»

سهم اندک زنان ایرانی در اهدای خون
خون زنان آلودگی کمتری دارد
شهروند| خون زنان آلودگی کمتری نسبت به جامعه دارد.  در عین حال زنان بیشترین مصرف‌کنندگان خون هستند اما اکنون تنها 5‌درصد اهدا کنندگان کشورمان را زنان
 تشکیل می‌دهند.  
علی‌اکبر پورفتح‌اله، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با اعلام این مطلب گفت:   این کار نیاز به نگاه مردم‌شناسی و جامعه‌شناسی دارد چنانکه کشورهای پیشرفته نیز از سازمان‌های مردم‌نهاد برای جذب اهدا‌کننده و ترویج فرهنگ اهدای خون کمک می‌گیرند. پورفتح‌اله همچنین دلیل گرایش انتقال خون به اهدای خون بانوان را سلامت بیشتر خون این بخش از جامعه دانست و ادامه داد: زنان رفتارهای پرخطر کمتری دارند، نسبت به سلامت دریافت‌کنندگان خون وسواس و تعهد بیشتری دارند و در مورد سوالات پزشک اهدای خون صادقانه‌تر جواب می‌دهند و تحقیقات نشان می‌دهد میزان آلودگی ویروس اچ. آی. وی در خون زنان نسبت به مردان بسیار پایین‌تر است. همچنین خون اهدایی، جان مادران زیادی را در حین زایمان نجات می‌دهد و به این لحاظ یکی از مهم‌ترین مصرف‌کنندگان خون خانم‌ها هستند درحالی‌که تنها 5‌درصد از اهدای خون جامعه را برعهده گرفته‌اند.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/5420/خبر