ظریف: مسأله هستهای قابل حل است
دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان شب گذشته قبل از ترک لوکزامبورگ با رئیس مجلس و نخستوزیر این کشور دیدار کرد. به گزارش ایسنا، در این دیدارها روند روابط دوجانبه، تحولات منطقهای، زمینهها و فرصتهای همکاری، فعالسازی دیپلماسی پارلمانی و ترسیم چشمانداز همکاریهای آینده مورد گفتوگو و تبادلنظر قرار گرفت. ظریف در دیدار با اگزاویه بتل، نخستوزیر لوکزامبورگ قدمت روابط دوجانبه را سرمایه خوبی برای استفاده از فرصتهای پیشرو خواند. ظریف با تشریح دیدگاههای ایران نسبت به رسیدن به توافق جامع در مذاکرات هستهای اظهار داشت: از نظر ما مسأله هستهای قابل حل است و جمهوری اسلامی ایران برای حل این موضوع اراده جدی دارد. نخستوزیر لوکزامبورگ در این دیدار تصریح کرد: ایران نقش مهمی در منطقه دارد و اکنون با روند مذاکرات هستهای امیدواری نسبت به تعامل و گفتوگو و همکاریهای موثر افزایش یافتهاست. وی با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری اجلاس تجار و بخش خصوصی در آذرماه آینده از سوی کشورش این رویداد را فرصت خوبی برای رونق بخشیدن به همکاریهای فیمابین دانست. ظریف همچنین در دیدار با مارس دی بارتولو مئو، رئیس مجلس لوکزامبورگ راهبرد دولت تدبیر و امید در روابط خارجی و همچنین جایگاه و نقش مجلس شورای اسلامی در پیشبرد اهداف کشور را تشریح کرد.
واکنش وزارت خارجه به اقدام ضد ایرانی سودان
معاون عربی و آفریقایی وزیر امور خارجه با بیان اینکه برخی جریانها درصدد تخریب روابط خوب ایران و سودان هستند، گفت: سفارتخانهها و مراکز فرهنگی و اقتصادی تهران و خارطوم در دو کشور فعالیت عادی خود را ادامه میدهند. «حسینامیرعبداللهیان» روز چهارشنبه در گفتوگو با ایرنا با یادآوری انتشار اخباری در برخی رسانهها مبنی بر تعطیلی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سودان اظهار داشت: اطمینان دارم رهبری این کشور اجازه خدشهدار شدن ضوابط تاریخی دو کشور را نخواهد داد. وی، اقداماتی از این دست را در راستای تخریب روابط خوب تهران ـ خارطوم توصیف کرد. روز گذشته برخی رسانههای عربی اعلام کردند که وزارت امور خارجه سودان از رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و کارکنان مرکز فرهنگی کشورمان در خارطوم خواست در مدت سه روز از این کشور خارج شوند. وزارت خارجه سودان هم در بیانیهای رسمی، تعطیلی مرکز فرهنگی سفارت ایران در خارطوم و سایر استانهای سودان و اخراج رایزن فرهنگی ایران از این کشور را اعلام کرد.
اعزام هواپیمای حامل کمکهای ایران برای مردم غزه به مصر
حسین امیرعبداللهیان، معاون وزیر امور خارجه از اعزام هواپیمای حامل کمکهای انساندوستانه ایران برای مردم غزه به مصر خبر داد. به گزارش ایسنا، محموله کمکهای امدادی و دارویی ایران به وزن ۹۵ تن و به ارزش بیش از ۳۲میلیارد و ۷۰۰میلیون ریال ساعت 12 روز چهارشنبه به وقت تهران از مرز هوایی به کشور مصر ارسال شد. این محموله شامل ۷۰۰ دستگاه چادر، ۷۰هزار تخته پتو، ۴هزار تخته زیرانداز، ۲۰هزار قوطی کنسرو و ۳۵ تن دارو و لوازم مصرفی پزشکی است. با هماهنگیهای به عمل آمده با جمعیت هلالاحمر مصر این کمکها از طریق مرز رفح وارد غزه خواهد شد و با کمک جمعیت هلالاحمر فلسطین در میان مردم مظلوم غزه توزیع میشود. محمد شهابالدین محمدیعراقی معاون امور بینالملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلالاحمر عصر روز سهشنبه در هنگام بارگیری این محموله گفت: مجموع محموله آماده شده برای ارسال به غزه ۱۰۲ تن بود، اما بنابر هماهنگیها با هلالاحمر مصر درحال حاضر ۹۵ تن محموله امدادی و دارویی برای ارسال به غزه آماده و بارگیری شده است. محمدیعراقی با اشاره به اینکه براساس هماهنگیها با هلالاحمر مصر و فلسطین پرواز بوئینگ ۷۴۷ ایران در قاهره فرود میآید، اظهار کرد: مقرر شده است تا محموله در مرز رفح تحویل داده شود و هماهنگیهای لازم برای بارگیری با هلالاحمر مصر و غزه انجام شده است.
مان: 1+5 برای توافق با ایران مصمم است
مایکل مان، سخنگوی نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات هستهای ایران گفت: گروه 1+5 مصمم است هر چه سریعتر به توافقی خوب با ایران دست پیدا کند. به گزارش ایسنا، مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، رئیس تیم مذاکرهکننده 1+5 با ایران، در گفتوگو با شبکه پرستیوی درباره گفتوگوهای هستهای گفت: روشن است که ما نتوانستیم تا بیستم ژوئیه به توافق جامع دست پیدا کنیم اما توانستیم برنامه اقدام مشترک را تمدید کنیم. مان ادامه داد: از این رو از طرف ما، یعنی گروه سه کشور اروپایی به علاوه سه کشور غیراروپایی، مصمم هستیم هر چه سریعتر که ممکن باشد به توافقی خوب با ایران برسیم. سخنگوی اشتون تأکید کرد: ما بر این باوریم این توافق هم برای جهان و هم برای ما و هم برای ایران مهم است.