پایتخت سومین روز آلوده را هم پشت سر گذاشت
آلودگی هوا میدان دید در تهران را یکسوم کاهش داد
شهروند| پایتخت سومین روز با هوای آلوده را هم پشت سر گذاشت. آلودگی هوا که از نخستین روزهای هفته جاری، میهمان تهران شده بود، دیروز هم در شهر ماند تا پایتختنشینان هوایی را تنفس کنند که میدان دید را هم به یکسوم کاهش داده بود. کیفیت هوای تهران از اوایل هفته از شرایط سالم خارج شد و در شرایط ناسالم برای گروههای حساس جامعه قرار گرفت. این آلودگی و افزایش غلظت آلایندهها، عمق میدان دید را در پایتخت از ۷ کیلومتر به ۲.۵ کیلومتر رساند و به عبارتی میدان دید را یکسوم کاهش داد. به گزارش مهر، از اوایل هفته جاری (۳۰ آبان تا ۳ آذر) نفوذ توده هوای پرفشار از سمت شمال غرب به منطقه منجر به استقرار الگوی پایدار و سرد شده و سکون نسبی هوای تهران را به دنبال داشته و این وضع به تجمع تدریجی آلایندهها در سطح شهر کمک کرده است. همچنین تداوم شرایط جوی پایدار در منطقه در روزهای دوشنبه و سهشنبه افت کیفیت هوای پایتخت و کاهش دید افقی را به دنبال داشته است.
مدیر واحد پایش و پیشبینی شرکت کنترل کیفیت هوا در اینباره گفت: پایداری جوی حاکم بر منطقه با توجه به توپوگرافی تهران و شرایط فصلی میتواند منجر به تشدید وارونگی دما در نزدیکی سطح زمین و افزایش غلظت آلایندههای جوی و تشکیل غبار صبحگاهی شود.
مریم نادری ادامه داد: بررسی دادههای صبحگاهی جو بالای اندازهگیری شده در ایستگاه مهرآباد نشان میدهد عمق لایه وارونگی سطح زمین از شنبه تا سهشنبه روند افزایشی داشته و بهطور میانگین این ارتفاع ۱۵۰ متر برآورد شده است و این موجب شده پراکنش آلایندههای هوا در شهر تهران محدود شود. این درحالی است که ارتفاع پایه در ایستگاه مهرآباد برابر ۱۱۹۱ متر و میانگین عمق وارونگی از سطح دریا ۱۳۴۱ متر است. به گفته او، همچنین نتایج به دست آمده از محاسبه بیشینه ارتفاع لایه مرزی که فضای موجود در راستای قائم جو برای پخش و پراکنش آلایندههای هواست، بر روند کاهشی آن در طول هفته دلالت میکند (میانگین ارتفاع ۱۱۶۵ متر از سطح زمین) و ارتفاع این لایه مرزی در روز سهشنبه به کمترین مقدار رسید (۹۰۰ متر از سطح زمین). به این ترتیب کاهش بیشینه ارتفاع لایه مرزی نشان از پایداری ساختار قائم جو داشته که منجر به تجمع آلایندهها در سطح نزدیک به زمین شده است و در چنین شرایطی عمق میدان دید نیز متاثر از شرایط موجود در برخی ساعات به ۵/۲کیلومتر رسید. اطلاعات غلظت آلایندهها براساس داده ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی جو بالای اندازهگیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.
کنگره بینالمللی صلح سبز فردا در کتابخانه ملی برگزار میشود
شهروند| نخستين کنگره بینالمللی و دومین کنگره تخصصی صلح سبز جمعه (ششم آذر) در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار میشود.
سخنرانان دعوت شده به دومین دوره کنگره تخصصی صلح سبز شامل دکتر گری لوئیس نماینده سازمان ملل متحد در ایران، دکتر پریچهر شاهسوند دکترای جامعهشناسی سیاسی، خانم ایشی زاکی نماینده وزارت محیط زیست ژاپن، محمدتقی فرور رئیس کنسرسیوم جهانی قرقهای بومی، دکتر صالحیامیری رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، دکتر سرج ناکوزی رئیس دفتر فائو در ایران، دکتر مجید مخدوم استاد رشته محیط زیست، غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبانوادب فارسی، دکتر فاطمه واعظ جوادی استاد دانشگاه و رئیس سابق سازمان حفاظت محیط زیست کشور، دکتر نوروزی معاون حقوقی شهردار تهران، دکتر مرتضی جوادی آملی پژوهشگر دین و رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء، مهندس رجائی رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، دکتر میرمهرداد میرسنجری استاد دانشگاه، دبیر کمیته علمی، محیطزیست و تنوع زیستی سمنا، دکتر علیرضا نیکوکار استاد دانشگاه الزهرا و بابک توتونچی دبیر اجرایی دومین کنگره تخصصی صلح سبز هستند.
همچنین پنل تخصصی فقه و حقوق با حضور دکتر فرناز افشار دبیر حقوقی کنگره و استاد دانشگاه، دکتر حسن فدایی دکترای حقوق خصوصی، استاد دانشگاه و نماینده ایران در دادگاه بینالمللی لاهه، دکتر فلاح عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، دکتر مریم افشاری استاد دانشگاه و مدیر گروه زنان و سازمانهای غیردولتی در کرسی حقوق بشر، دکتر فرید بیرانوند پژوهشگر حقوق بینالملل و حجتالاسلام دکتر سیدجواد ارشادینیا استاد دانشگاه، عضو هیأت امناي حرمت حیات برگزار میشود.
پنل ویژه آشوراده نیز جمعه (ششم آذر) با حضور حامد پارسی مدیر روابط عمومی و سخنگوی ستاد مردمی نجات آشوراده (سمنا)، مژگان جمشیدی مشاور رسانهای سمنا، آرش خیراندیش دبیر کمیته بومگردی و اکوتوریسم پایدار سمنا و مهرداد میرسنجری دبیر کمیته علمی، محیطزیست و تنوع زیستی سمنا برگزار خواهد شد.