میز خبر
 

 

محمدعلی نجفی: وزارت علوم از مسئولان متخلف در موضوع بورسیه‌ها شکایت کند
ایلنا| سرپرست سابق وزارت علوم معتقد است که وزارت علوم باید از مسئولان سابق وزارت علوم که در مورد بورسیه‌ها تصمیمات غیرقانونی گرفتند، شکایت کند.
محمدعلی نجفی گفت: توصیه ما هنوز هم به وزارت علوم و وزارت اطلاعات این است؛ دانشجویانی که ستاره‌دار شدند و هنوز مسأله‌شان حل نشده، مگر در موارد خیلی حادی که مشخص باشد؛ این افراد صلاحیت ندارند از آنها ثبت‌نام شود. البته در صورتی که با وجود گرفتن تعهد در طول تحصیل مشکلی داشتند، با آنها برخورد صورت گیرد.
نجفی گفت: با بررسی که‌ سال گذشته در مورد دانشجویان مقاطع کار‌شناسی، ارشد و دکتری که با تعهد آنها را ثبت‌نام کرده بودیم، انجام دادیم؛ مشخص شد که حتی یک مورد وجود نداشت که دانشجویی در طول تحصیل مشکلی پیدا کند یا منجر به اخراج شود.
سرپرست سابق وزارت علوم با بیان این مطلب که پیشنهاد بازگرداندن دانشجویان ستاره‌دار به دانشگاه یک پیشنهاد منطقی و منصفانه است، گفت: این روش هنوز هم می‌تواند توسط وزارت علوم دنبال شود.
او همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره ارزیابی عملکرد وزارت علوم درخصوص بورسیه‌ها گفت: بعد از بیانیه وزارت علوم و بررسی‌هایی که انجام شد، رفت و برگشت‌های زیادی بین وزارت علوم، مجلس و ارگان‌های مختلف انجام شد و در مواردی وزارت علوم تخفیف‌های بیشتری داد؛ یعنی بعضی از دانشجویانی که بنا بود هزینه تحصیلی‌شان پرداخت نشود و با هزینه خودشان ادامه تحصیل دهند را تبدیل به پرداخت هزینه تحصیل کردند.
سرپرست سابق وزارت علوم ادامه داد: البته هیأت‌ علمی‌ شدنشان معلوم نیست و باید جایابی شوند؛ این دیگر سیاست وزارت علوم بوده که از تعداد کسانی که با هزینه شخصی باید ادامه تحصیل می‌دادند، کاسته شد و به تعداد کسانی که با هزینه دولت ادامه تحصیل می‌دادند، اضافه شد.
او ادامه داد: به نظر من وزارت علوم باید از مسئولان سابق وزارت علوم که تصمیمات غیرقانونی گرفتند، شکایت کند و بعد پرونده به جریان بیفتد؛ چون دستگاه قضائی در صورت این‌که شاکی وجود نداشته باشد، به خودی خود وارد نمی‌شود. سرپرست سابق وزارت علوم اضافه کرد: البته دستور رهبری در مورد دانشجوهاست که حقی از کسی ضایع نشده باشد و در مورد مسئولان وقت نیست. بنابراین توصیه من به وزارت علوم این است که هرچه زود‌تر از مسئولانی که تصمیمات غیرقانونی گرفتند، شکایت کند و پرونده را به جریان بیندازد.

کشف گور منحصربه‌فرد 3هزار ساله در سروآباد کردستان
شهروند| کاوش‌های باستان‌شناسی در نزدیکی روستای روآر در شهرستان سروآباد کردستان منجر به کشف گوری با معماری سنگی و پلان مدور شد.
به گزارش روابط ‌عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، طاهر قسیمی، سرپرست هیأت باستان‌شناسی روستای روآر گفت: کاوش‌های باستان‌شناسی در نزدیکی روستای روآر در شهرستان سروآباد کردستان منجر به کشف گوری با معماری سنگی خشکه چین شد که در حدود 3‌ هزار‌ سال پیش توسط اقوام عصر آهن در غرب زاگرس مورد استفاده بوده است.
به گفته این باستان‌شناس، این گور و مکان‌های دیگری در اطراف روستای روآر طی بررسی‌های باستان‌شناسی منطقه در خرداد ‌سال‌جاری شناسایی و در مهر ماه مورد کاوش قرار گرفت.
او افزود: هیأت باستان‌شناسی گوری منحصربه‌فرد با ساختار سنگی و پلان مدور مورد کاوش قرار دادند و بررسی دقیق معماری آن نشان داد که معماران هزاره اول پیش از میلاد در این منطقه از غرب زاگرس موفق به ساخت فرم اولیه‌ای از گنبد شده‌اند که دارای پلان مدور است.
قسیمی با اشاره به ساختار این گور گفت: این اثر احتمالا از نخستین مدارک گنبدسازی در غرب ایران است که با شیوه خشکه چین و با دیواره‌های قوس‌دار نامنظم ساخته شده است.
به گفته او، در کف این گور بزرگ بقایای پراکنده حداقل هشت اسکلت انسان یافت شده که براساس مطالعات اولیه به جز یک کودک و یک نوجوان بقیه مربوط به افراد بالغ هستند که با فواصل زمانی مختلف طی عصر آهن دفن شده‌اند.
قسیمی خاطرنشان کرد که علاوه بر مطالعه مواد فرهنگی، مطالعات میان رشته‌ای چون انسان‌شناسی جسمانی، باستان جانورشناسی، زمین ریخت‌شناسی، معماری بومی و مردم‌نگاری منطقه درحال انجام است. او افزود: برای حفاظت و معرفی این اثر ارزشمند هماهنگی‌های لازم با اداره کل میراث فرهنگی استان کردستان، شورای اسلامی و دهیاری روستای روآر و همچنین بخشداری و فرمانداری سروآباد انجام شده تا بتوان این اثر را در قالب یک سایت موزه معرفی کرد.مجوز کاوش در روستای روآر توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صادر شده است.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/50127/میز-خبر