علایم فقرآهن
 

 

 فقرآهن یکی از مشکلات شایع   بین زنان است که باید جدی گرفته شود و در صورت مشاهده علایم آن، انتخاب رژیم غذایی مناسب برای جبران کمبود آهن در بدن ضروری است.   
بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری امراض آمریکا (CDC) فقط در این کشور 9‌درصد از زنان فقرآهن دارند که البته این آمار در زنانی که فعالیت بدنی زیادی دارند از این هم بیشتر است.   
بنابر گزارش مجله تخصصی ویمنزهلت‌مگ، شما هم اگر با هر یک از علایم هشداردهنده زیر در بدن خود روبه رو شدید، این علایم را نادیده نگیرید و هرچه زودتر به فکر جبران کمبود آهن باشید:   
- خستگی مفرط: بدن از آهن برای تولید هموگلوبین استفاده می‌کند که این ترکیب در گلبول‌های قرمز وجود دارد و وظیفه آن جابه‌جایی اکسیژن در خون است. وقتی در خون‌تان به تعداد کافی گلبول‌های سالم و فعال نداشته باشید، احساس خستگی مفرط می‌کنید.   
- عدم تمرکز: ترکیبات ناقل پیام‌های عصبی به دلیل کمبود آهن دچار کندی می‌شوند و عملکرد آنها به کمترین سطح می‌رسد و در نتیجه قدرت تمرکز فرد به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد.   
- بی‌حوصلگی: بی‌حوصلگی و عدم اشتیاق نسبت به موضوعات مختلف از پیامدهای کاهش کارآیی ترکیبات ناقل پیام‌های عصبی است. این بی‌اشتیاقی و بی‌انگیزگی نسبت به هر چیزی و هر کسی از دوستان و خانواده گرفته تا کار رخ می‌دهد.   
- تنگی‌نفس: تنگی نفس چه هنگامی که درحال ورزش در باشگاه هستید و چه هنگام یک قدم زدن ساده به سراغ شما می‌آید.   اما دلیل این تنگی‌نفس چیست؟ درواقع نبودن آهن کافی در خون بدن را تشنه اکسیژن می‌کند.   
- رنگ‌پریدگی: داشتن رنگ پریده مانند روح علامت خوبی نیست.   این رنگ پریدگی به دلیل کاهش جریان خون و کم‌شدن تعداد گلبول‌های قرمز رخ می‌دهد.   
- ناتوانی در انجام فعالیت‌های روزمره: اگر مثل هفته‌های پیش نمی‌توانید با سرعت کار کنید یا در انجام فعالیت‌های روزمره دچار کندی شده‌اید به احتمال زیاد کمبود آهن سبب کم‌طاقتی و کاهش توانایی شما شده است.   
- درد عضلانی شدید: اگر به باشگاه می‌روید و بیش از حد طبیعی احساس گرفتگی و درد عضلانی می‌کنید، علت آن کمبود آهن است که توانایی بازسازی به موقع و سریع ماهیچه‌ها را از بین می‌برد.   
- شکنندگی و ترک ناخن‌ها: حتی بهترین شیوه‌های آرایشی ناخن‌ها نیز نمی‌توانند این ترک‌ها را مخفی کنند. یکی دیگر از علایمی که نشان‌دهنده فقرآهن است، داشتن ناخن‌های گود‌رفته یا قاشقی شکل است.   
- ابتلا به عفونت‌های مکرر: اگر اغلب مریض می‌شوید به‌ویژه اگر بیشتر به بیماری‌های تنفسی مبتلا می‌شوید به احتمال زیاد باید به دنبال ردپایی از کمبود آهن در بدن خود بگردید.   
- ادرار صورتی یا قرمز: عجیب‌ترین علامت کم‌خونی که در آخر به آن اشاره می‌کنیم خروج ادرار صورتی یا قرمز رنگ به‌ویژه پس از خوردن غذاهای قرمز نظیر لبو است. این اتفاق در حدود 10 تا 14‌درصد از افراد سالم رخ می‌دهد. اما این رقم در افرادی که به فقرآهن مبتلا هستند بیشتر رخ می‌دهد. این مسأله به دلیل افزایش جذب روده‌ای رنگدانه‌های قرمز رخ می‌دهد.  


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/4910/علایم-فقرآهن---