میز خبر
 

 

دانشگاه تهران در بین 300 دانشگاه برتر جهان قرار گرفت
شهروند| براساس گزارش موسسه رتبه‌بندی شانگهای، دانشگاه تهران در رده 300 دانشگاه برتر جهان و در صدر دانشگاه‌های کشور قرار گرفت. طبق گزارش اخیر موسسه رتبه‌بندی شانگهای مربوط به ‌سال 2015، دانشگاه تهران در میان 300 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته و رتبه نخست در میان دانشگاه‌های کشور را نیز به خود اختصاص داده است. دانشگاه ایرانی دیگر در این فهرست، دانشگاه صنعتی شریف است که در رده 401 تا 500 این نظام رتبه‌بندی شده است. بدین ترتیب و بر مبنای این گزارش، دانشگاه تهران در کنار دانشگاه‌های معتبری چون دانشگاه‌های ویکتوریا، واترلو، یورک، اتاوا، فلوریدای جنوبی، ماریلند بالتیمور، نوتردام، نبراسکا و اوتاگو در جایگاه 201 تا 300 جهان ایستاده است. پیش از این، دانشگاه تهران در سال‌های2009 تا 2014 توانسته بود به ترتیب رتبه‌های 402-501، 401-500، 301-400، و 301-400، 401-500، 301-400 را کسب کند و ارتقای دانشگاه تهران در این نظام رتبه‌بندی به رده 300 دانشگاه برتر جهان، نشان از شتاب علمی و پیشرفت مناسب دانشگاه تهران در‌سال مورد ارزیابی است. نظام رتبه‌بندی شانگهای یکی از معتبرترین نظام‌های بین‌المللی رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزشی و پژوهشی است که از‌سال 2003 راه‌اندازی شده است. این نظام از 6 شاخص اصلی برای رتبه‌بندی دانشگاه‌ها استفاده می‌کند که ازجمله می‌توان به «تعداد فارغ‌التحصیلان و اساتیدی که جایزه نوبل یا جایزه‌های مهم حوزه‌های دیگر را کسب کرده‌اند»، «تعداد محققان پر استناد که توسط موسسه تامسون رویترز مشخص می‌شوند»، «تعداد مقالات منتشر شده در مجلات ساینس و نیچر»، «تعداد مقالات منتشر شده در نمایه استنادی علوم و نمایه استنادی علوم اجتماعی» و «عملکرد سرانه‌ آموزشی با در نظر گرفتن اندازه موسسه و تعداد دانشجویان و اساتید» اشاره کرد. به گزارش روابط‌ عمومی دانشگاه تهران، سالانه بیش از 1000 موسسه توسط این نظام رتبه‌بندی می‌شوند که فهرست 500 موسسه برتر بر روی وب مشخص و منتشر می‌شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست خبر داد: وزارت بهداشت پیگیر مشکل تنفسی خوزستانی‌ها
شهروند| معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون رئیس‌جمهوری در برنامه تلویزیونی «متن، حاشیه» شبکه سه سیما، با بیان این‌که مشکل تنفسی در خوزستان مشکل جدیدی نیست و از‌سال 89 و 90 وجود دارد، گفت:  سازمان حفاظت محیط‌زیست همه عوامل موثر در این استان را احصا و به 16 عامل تقسیم کرده است. کمیته ویژه‌ای بر روی این موضوع در سطح استان و در سطح ستاد درحال انجام فعالیت هستند و سعی داریم عوامل ایجاد‌کننده مشکل تنفسی را به تدریج حذف کنیم. در این راستا یک واحد فرآوری نفت سنگین در اهواز متوقف شد، تذکراتی در ارتباط با سوزاندن نیشکر به وزارت جهاد کشاورزی داده شد، در بحث سوخت هم که با عرضه بنزین یورو 4 امیدواریم کیفیت هوای این استان بهبود یابد.  او ادامه داد: گرده‌های گیاهی هم یکی از عوامل ایجاد مشکل تنفسی در استان خوزستان است که پس از بارش‌ها می‌توانند آثار آسم و آلرژی ایجاد کنند. وزارت بهداشت پیگیر این موضوع خواهد بود و نظر نهایی را در مورد عامل اصلی آن اعلام خواهد کرد.

پیکر پوری سلطانی به آرامگاه ابدی بدرقه شد
شهروند| اهل کتاب پیکر پوری سلطانی را برای خاکسپاری در آرامگاه ابدی بدرقه کردند.  مراسم تشییع پیکر پوری سلطانی از پایه‌گذاران علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی در ایران روز یکشنبه (17 آبان‌ماه) از مقابل سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.  در این مراسم که با حضور کارکنان کتابخانه ملی همراه بود رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، در سخنانی به تاثیر شخصیت‌هایی همچون پوری سلطانی در جامعه به‌ویژه جامعه فرهنگی و اهل کتاب اشاره کرد.  همچنین کامران فانی درباره نقش و تاثیر پوری سلطانی در پایه‌گذاری کتابداری نوین ایران سخن گفت.  سپس فریبرز خسروی، معاون پژوهشی کتابخانه ملی، پوری سلطانی را مادر کتابداری نوین ایران دانست و به برخی از اقدام‌های مهم و موثر این کتابدار پیشکسوت در عرصه کتابداری ازجمله نوشتن کتاب «سرعنوان موضوعی» و همچنین گسترش رده‌های کتابداری جایگزین اشاره کرد.  در ادامه مراسم که با حضور محمدرضا شفیعی کدکنی همراه بود حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی بر پیکر پوری سلطانی نماز خواند و پیکر این چهره پیشکسوت فرهنگی برای خاکسپاری در قطعه نام آوران بهشت زهرا (س) تشییع شد.
پوری سلطانی از پایه‌گذاران علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی در ایران 16 آبان‌ماه به علت نارسایی ریه در بیمارستان ایرانمهر درگذشت.  او از سوم آبان به علت نارسایی قلبی و ریه و همچنین انسداد روده در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) بیمارستان‌ بستری بود.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/48488/میز-خبر