کلید درمان آلزایمر
محققان آمریکایی امیدوارند با تزریق خون افراد جوان به مبتلایان آلزایمر، صدمات ناشی از این بیماری را معکوس کنند.
محققان از دهه 1950 میلادی به این نتیجه رسیدند که تزریق خون جوان و تازه، منجر به ارتقای سلامت اندامهای مختلف بدن ازجمله مغز سالمندان میشود؛ آزمایش بالینی این روش روی خون موشها با نتایج چشمگیری همراه بوده است.
یکی از مطالعات انجام شده نشان میدهد، خون تازه از توانایی جوانسازی سلولهای بنیادی اسکلتی و کبد در موشهای سالمند برخوردار بوده و میتواند روند مشکلات قلبی را معکوس کند.
محققان دانشگاه هاروارد درسال 2012 دریافتند، پروتیینی در پلاسمای خون موسوم به فاکتور تمایز رشد 11 یا (GDF11) مرتبط با اثر جوانسازی در موشهای سالمند مبتلا به هیپرتروفی قلب است؛ تولید این پروتیین در موش و انسان با افزایش سن، کاهش پیدا میکند.
مطالعات بعدی نیز حاکی از نقش پروتیین GDF11 در افزایش عروق خونی و سلولهای بنیادی در مغز و ارتقای عملکرد شناختی موشهای سالمند بود.
پس از سالها آزمایش بالینی روی حیوانات، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد قصد دارند آزمایش بالینی این روش روی انسان را آغاز کنند و توانایی پروتیین GDF11 در جوانسازی مغز انسان و معکوس کردن آلزایمر را مورد ارزیابی قرار دهند.
آزمایش بالینی این روش بر انسان از ماه اکتبر (مهرماه) با تزریق پلاسمای خون افراد زیر 30سال به بدن مبتلایان به آلزایمر خفیف آغاز خواهد شد.