مادرانی که به فرزندشان شیر میدهند بهتراست از فعالیتهای شدید و ورزشهای سنگین پرهیز کنند و به جای خوردن خردل، نعنا، سیر و پیاز، شیره انگور را با نان سنگک بخورند.
بهترین مواد غذایی برای زن شیرده شامل نان گندمی که خوب پخته شده، گوشت بره، ماهی تازه، کرفس، کنجد، چغندر، آشی که با نخود و جو پخته شده باشد، کاهو، بادام و فندق است.
کم بودن شیر مادران چند علت دارد؛ یکی اینکه حرارت بالایی در بدن مادران وجود دارد که بهتر است سوپ جو با اسفناج میل کنند. همچنین گاهی سردی در بدن ایجاد شده یا مجاری شیردهی دچار گرفتگی میشود که در این موارد استفاده از هویج یا بادکش توصیه میشود. گاهی کم بودن شیر مادر به دلیل کمغذایی مادر است که افزودن سیاهدانه، رازیانه و تخم شوید به رژیم غذایی مادر کمک میکند.
زن باردار باید از مصرف آب بسیار سرد یا بسیار داغ پرهیز کند و خوراکیهای مصنوعی و صنعتی مثل آبمیوههای بستهبندی شده، رنگهای خوراکی، تنقلات ناسالم و فستفودها را از برنامه غذایی خود حذف کند.
غذاهای تلخ و تند مثل زیتون تلخ، فلفل، لوبیا و کنجد برای زنان باردار توصیه نمیشود اما در مقابل میوههایی مثل سیب، به، گلابی، زردآلو، انگور و انار و خشکبارهایی مانند بادام، پسته، فندق و گردو برای این زنان توصیه میشود.