شهروند| ۸۰درصد سرقت خودروها مربوط به دو برند داخلی و تولید سالهای ۸۶ به قبل است. سال گذشته سرقت پراید تولید سال به کمترین آمار ممکن رسید، اگرچه همچنان بالغ بر ۸۰درصد سرقتها مربوط به تولیدات قبل از سال ۸۶ بود.
سردار محمدرضا مقیمی، رئیس پلیس آگاهی ناجا با اعلام این مطلب در نشست خبری گفت: سرقت خودرو، حجم بسیار بالایی از پروندههای ارجاع به پلیس آگاهی را شامل میشود. این نوع سرقتها بهعنوان سرقت مادر هستند. او با اشاره به اینکه در ۳ ماهه اول امسال نزدیک به ۱۴درصد شاهد کاهش میزان وقوع سرقت خودرو در کل کشور بودهایم، گفت: یکسوم خودروهای سرقتی در کمتر از ۲۴ ساعت کشف میشود.مقیمی با اعلام اینکه از نام بردن اسامی خودروهای وطنی که بیشترین آمار سرقتها را به خود اختصاص میدهند، باید خودداری کرد و تمام سعی را بر آن گذاشت که خودروهای تولید داخل، نواقص ایمنی تولیداتشان را برطرف کنند، ادامه داد: ۸۶درصد کشفیات خودرو در کمتر از یک ماه کشف میشوند و تقریبا ۳۳درصد خودروهای سرقتی در کمتر از ۲۴ ساعت شناسایی و کشف شده و ۵۰درصد خودروهای باقی مانده نیز بین ۲ تا ۱۵ روز بعد از اعلام سرقت، کشف و به صاحبانشان بازگردانده میشود.او همچنین گفت: در سه ماه نخست سال جاری، باندهای متلاشی شده 2درصد افزایش داشته، دستگیری متهمان مرد نیز 2درصد افزایش یافته، درحالیکه متهمان زن 2درصد کاهش داشته است. کل پروندههای مکشوفه در این مدت 6درصد افزایش را نشان میدهد، این درحالی است که ارزش ریالی آن نیز 11درصد افزایش کشفیات را شاهد بوده است.به گفته مقیمی، پروندههای بالای 100میلیون تومان در سه ماه نخست سال، 8درصد افزایش داشته است. او با اشاره به راهبرد نیروی انتظامی در سال 94 در زمینه مقابله با قاچاق کالا و ارز گفت: تقویت و گسترش فعالیتهای اطلاعاتی، مبارزه قاطع با قاچاق اقلام ممنوعه، ضد فرهنگی و منابع طبیعی، مبارزه جدی با مظاهر علنی قاچاق در نقاط آلوده و استانهای مرزی، همکاری و همگرایی با سازمانهای مرتبط و تقویت و تجهیز واحدهای اجرایی و مبارزه با قاچاق از راهبردهای ناجاست.
مقیمی با اشاره به اقدامات انجامشده در سال 93 در حوزه مبارزه با قاچاق افزود: 14 طرح عملیاتی در سراسر کشور انجام و در این راستا پروندههای خوبی کشف شد، همچنین نشستهای تخصصی در محلههای جرمخیز برگزار و پنج مرحله طرح کنترل مجرمان سابقهدار انجام شد. او ادامه داد: در سال 93 اتاق فکر با محوریت وسایل آرایشی و دخانی برگزار و طرح کنترل مصرفکنندگان عمده سوخت در مرزهای جنوبی و جلسات مختلف با صنوف و اتحادیهها به منظور همکاری برای مقابله با قاچاق انجام شد.او افزود: سال گذشته حدود 17میلیارد ریال کشفیات قاچاق داشتیم و در سه ماه امسال این رقم به چهارهزار و 750میلیارد ریال رسیده است.
رئیس پلیس آگاهی ناجا، بالاترین رقم قاچاق را اقلام ممنوعه و منابع طبیعی بهویژه سوخت عنوان کرد و گفت: قاچاق سوخت فقط خروج سوخت نیست و اکنون میتوان گفت میزان قاچاق سوخت عمده به صفر رسیده، به گونهای که اکنون در استانهای مرزی انبوه قاچاق سوخت با لولهکشی اعماق دریا وجود ندارد. او گفت: ۹۹درصد قتلها نیز در سه ماهه نخست امسال کشف شده است. همچنین 8درصد شاهد افزایش کشف به وقوع در مدت مشابه سال گذشته در زمینه قتل بودهایم.