شهرام شهيدي طنزنویس
[email protected]
هر کشور دنیا در برابر هر کنشی واکنش متفاوتی بروز میدهد؛ برای مثال:
موضوع: یک کارخانه شیمیایی منفجر میشود
در چین: یک وزیر، یک فرماندار، هفده مدیر کل، دو مدیر عامل، پنج مهندس و سه کارگر اعدام میشوند.
در ترکیه: اردوغان طی یک سخنرانی نیمساعته سیاستهای احزاب مخالف در ترکیه را محکوم کرده و آنها را مغایر با میراث عثمانی اعلام میکند.
در ژاپن: یک شهروند ژاپنی ماسک در دهان گذاشته و به کمک هم وطنانش میشتابد. در حین کمک کردن به رئیسش اساماس میزند چون ماموریت نیامده و دلش خواسته کمک کند حقوق آن روزش را کسر کنند. بعد از کمک میفهمد یک وزیر، یک فرماندار، هفده مدیرکل، دو مدیرعامل، پنج مهندس و سه کارگر خود را در این فاجعه مقصر دانسته، استعفا و خودکشی کردهاند.
در فرانسه: با هماهنگی اتحادیههای اصناف و کارگری سه روز اعتصاب سراسری در کشور رخ میدهد. بعد از سه روز با حمایت سازمانهای سبز و حقوق بشری سه روز اعتصاب دیگر رخ میدهد. بعد از آن سه روز هم کشور به علت تقاضای مخالفان حضور کارخانههای شیمیایی در شهر در اعتصاب فرو میرود.
در ایران: انفجار توسط مقامات تکذیب میشود. به کسانی که اقدام به انتشار خبر انفجار کردهاند، اخطار داده میشود. از یک وزیر، یک فرماندار، هفده مدیرکل، دو مدیر عامل، پنج مهندس تقدیر و نشان لیاقت به یک مقام مسئول اعطا میشود. سه کارگر اخراج میشوند. اداره کار برای سه نفر اخراجی بازگشت به کار میزند.
موضوع: یک خودروی پژو با یک خودروی رنو تصادف کرده و دو نفر کشته میشوند
در چین: عاملان ورود خودروهای فرانسوی به بازار چین محاکمه و به حبس ابد محکوم میشوند. به کارخانههای تولید خودروی چینی وام داده میشود تا کشور از واردات خودروی خارجی بینیاز شود. پژوی چینی از سال بعد به فرانسه صادر میشود.
در ترکیه: اردوغان سیاستهای فرانسه در خاورمیانه و خاور دور را محکوم کرده و از مردم ترکیه میخواهد با رأی دادن به حزب او به ترکیه بدون رنو و پژو کمک کنند.
در ژاپن: در سراسر کشور آیینهای بزرگداشت برگزار و برای درگذشتگان شمع روشن میشود. وزیر صنایع استعفا میکند. وزیر بازرگانی دق میکند. نخستوزیر جلوی تلویزیون به مردم تعظیم کرده و عذرخواهی میکند.
در فرانسه: دولت استعفا میکند. رئیسجمهوری از احزاب مخالف میخواهد دولت ائتلافی تشکیل دهند. سهام پژو و رنو به ترتیب سیوسه و سیوششدرصد سقوط میکند. ارزش یورو در برابری با ین و دلار پایین میآید. مردم خواستار بازگشت سربازانشان از عراق و افغانستان میشوند و میگویند اگر قرار است کشته شوند همین بهتر که در خاک فرانسه و با پژو و رنو بمیرند.
در ایران: نیمی از مردم در صحنه طی کارشناسی پژو را مقصر میدانند و نیمی دیگر رنو را. در درگیری بین طرفداران دو نظریه چند نفر مجروح میشوند. عدهای از مردم از صحنه درد کشیدن مجروحان فیلم گرفته و از آنها میخواهند برای جگرسوز کردن بیشتر فیلم بلندتر ناله کنند. شبکههای اجتماعی پر میشود از عکسها و فیلمهای صحنه تصادف. عدهای کمپین جلوگیری از تصادفهای خیابانی تشکیل میدهند و آنجا با هم دوست میشوند و ازدواج میکنند. عدهای در فیسبوک مینویسند ببینید جنس خارجی چقدر خوب است؟ تنها دو کشته یک دستاورد است. ایران خودرو و سایپا یاد بگیرید. آمبولانس در ترافیک ناشی از تماشای صحنه گیر افتاده و هفت ساعت بعد میرسد بالای سر مجروحان سابق و روی آنها ملحفه میکشد.