عضو دادگاه انتظامی سازمان نظامپزشکی با اشاره به کاهش تخلفهای تعرفهای خبر داد: افزایش تخلفات مالی بیمارستانها
شکایت از 30 بیمارستان متخلف
برای متخلفان اخطاریه صادر شد
شهروند| هنوز چند ماهی برای یکساله شدن طرح وزارت بهداشت برای حذف زیرمیزیها یا همان تعرفههای نامتعارف پزشکان میگذرد، طرحی که از همان ابتدا شمشیر را بر روی متخلفان نظام سلامت، از رو بست و برایشان خط و نشان فراوان کشید. برای آنها که بیش از تعرفههای مصوب وزارت بهداشت از بیماران پول میگیرند. همزمان با این اقدام، وزارت بهداشت کتاب تعرفهگذاری نسبی خدمات سلامت را هم اجرا کرد، همان که گفته شد با اجرایی شدنش، تعرفه پزشکان واقعیتر میشود. حالا ولی اتفاق دیگری رخ داده است. به گفته یکی از اعضای دادگاه انتظامی سازمان نظام پزشکی که مسئول دادگاه بدوی این سازمان هم است، شکایتهای تعرفهای و زیرمیزی کاهش یافته اما در مقابل تخلفات در حوزه خود بیمارستانها افزایش پیدا کرده است. ایرج خسرونیا اینها را به ایسنا میگوید و درباره میزان شکایات تعرفهای از ابتدای فعالیت سامانه 1690 در 15 آبانماه سال 93، با بیان اینکه تعداد شکایات در کل کشور زیاد بوده است، توضیح میدهد: «شکایتهای مربوط به تعرفهها بیش از 200 مورد نبوده و این میزان شکایتها در دادگاهها و دادسراهای مختلف بررسی شده است. در برخی موارد نیز اشتباه رخ داده، یعنی اصلا پزشک پول زیادی نگرفته و اشتباهی رخ داده است.»
خسرونیا با بیان اینکه در تهران نیز 17 تا 18 پرونده درباره شکایتهای تعرفهای ثبت شده است، ادامه میدهد: «درحال حاضر تخلفات بیشتر در حوزه خود بیمارستانهاست به این معنی که بیمارستانها بنابر اشتباهات محاسباتی پول زیادی میگیرند. بنابراین بیشترین میزان شکایات در حوزه بیمارستانها و افزایش دریافت وجه از سوی آنهاست درحالیکه تعداد شکایتهای مربوط به تعرفهها و زیرمیزی کاهش یافته است.»
به گفته او، منظور از اشتباهات محاسبهای در بیمارستانها این است که مثلا زمانی که بیمار همراه دارد در بیمارستان از او پول بیشتری گرفته شده یا در زمان تشکیل پرونده پول بیشتری میگیرند و در برخی موارد نیز پول تخت را افزایش میدهند، سپس با محاسبه این اقدامات کوچک پول بیشتری از بیمار دریافت میکنند.
او در همین ارتباط از اخطار به 30 بیمارستان خبر میدهد: «این تخلفات بیشتر در بیمارستانهای خصوصی اتفاق افتاده و تاکنون 30 مورد شکایت در این خصوص داشتهایم که اخطاریه به آنها داده شده، برای آنها تشکیل پرونده داده و محاکمه شدهاند.»
خسرونیا درباره چگونگی برخورد با متخلفان نیز میگوید: «ابتدا پرونده به نظام پزشکی ارجاع داده و بعد از آن مسئولان فنی بیمارستانها را به دادگاه خوانده و در صورتی که ثابت شود تخلف روی داده و مقصر بودند، محاکمه میشوند.» به گفته او، محکومیتهای اعمالی برای متخلفان، توبیخ کتبی، درج در پرونده تا سه ماه محرومیت از طبابت است که میتواند برای آنها متغیر باشد.
مادر یاسوجی دیه فرزندش را به مجمع خیرین سلامت اهدا کرد
شهروند| مادر یاسوجی 10میلیون سهم دیه فرزندش را به مجمع خیرین سلامت اهدا کرد. معاون مشارکتهای مجمع خیرین سلامت کشور با اعلام این خبر میگوید: «این مادر یاسوجی 10میلیون تومان را به بخش بهداشت و درمان استان کهگیلویه و بویر احمد اهدا کرد.» به گفته محمد طباطبایی، این مادر سال گذشته فرزند جوان خود را بر اثر برقگرفتگی هنگام انجام کار در شهرستان گچساران از دست داد: «این مادر در شرایطی سهم 10میلیون تومانی خود را به موضوع سلامت اختصاص داده که خود از عشایر کهگیلویه و بویراحمد بوده و به این وجه نیاز داشت.» معاون مشارکتهای مجمع خیرین سلامت تأکید میکند: «امیدواریم این حرکت الگویی برای سایر خیرین در حوزه بهداشت و درمان قرار گیرد و خیرین سلامت در راستای کمک به مناطق محروم و کم برخوردار پیشقدم شوند.»
پیام تسلیت وزیر علوم برای درگذشت شهریار عدل
شهروند| وزیر علوم درگذشت مرحوم شهریار عدل را تسلیت گفت.
دكتر محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري با صدور پيامي درگذشت مرحوم پروفسور شهريار عدل را تسليت گفت.
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، در متن پيام تسليت دكترمحمد فرهادي آمده است:
انا للّه و انا الیه راجعون
خانواده محترم مرحوم پروفسور شهريار عدل
سلام عليكم؛
با نهایت تأسف و تألم، درگذشت دانشمند فرهیخته مرحوم پروفسور شهریار عدل موجب تأثر اینجانب گردید. ضمن عرض تسلیت، مراتب عمیق تأسف خود را از فقدان این دانشمند برجسته به اصحاب فرهنگ و پژوهش کشور، جامعه میراثفرهنگی و باستانشناسی ایران، جامعه بینالمللی ایرانشناسان و دوستان و دوستداران ايشان در ایران و سراسر جهان ابراز ميدارم.
اميدوارم پژوهشگران بهویژه جوانان این مرز و بوم با شناخت ابعاد گوناگون شخصیت آن عالم گرانقدر، راه او را در شناخت و صیانت از فرهنگ و میراث تمدنی این سرزمین ادامه دهند.