تاریخ سمنها در هند بسیار طولانی، درخشان و غنی است. تعداد کل سازمانهای داوطلبانه در هند بین یک تا دومیلیون سازمان تخمینزده میشود. این تعداد، هم شامل سازمانهای محدود به یک روستای کوچک میشود و هم شامل سازمانهای بسیار بزرگ که به صدهاهزار نفر در چندین و چند استان خدماترسانی میکنند. بنیاد رفاه اودان در سال 2008 بهعنوان یک سمن خیریه در هند به ثبت رسید. 41 نفر از متخصصان و تحصیلکردگان هندی اولین مؤسسان این بنیاد بودند و درحال حاضر شمار وسیعی از متخصصان، از قبیل پزشکان، متخصصان تغذیه، متخصصان امور مالی، حسابداران، مدیران رده بالا و میانی، متخصصان تعلیم و تربیت، هنرپیشگان و... در این بنیاد فعالاند و همگی با این هدف آغاز به کار کردهاند که دین خود را به جامعه، از طریق ارایه خدمات عمومی ادا کنند. زمینهکار تخصصی این سمن، سلامت، آموزش و حفظ محیطزیست اعلام شده و گروه هدف آن نیز زنان، کودکان و شهروندان بزرگسال است. تعدادی از برنامههای این بنیاد به شرح زیر است:
در این برنامه که در سال 2010 با همکاری مرکز کمک به بیماران سرطانی برگزار شد، بنیاد اودان یک برنامه اطلاعرسانی در زمینه سرطان دهانه رحم و سینه را به اجرا گذارد. در این برنامه متخصصان برای بیش از 150 نفر از زنان درباره سرطان پستان و سرطان دهانه رحم که قاتل زنان خوانده میشود و دومین عامل اصلی مرگومیر زنان در سطح جهانی است، صحبت کردند.
برنامه شناسایی کمخونی
در یک روستا در استان ماهارشترا، در سال 2009، بین صد زن روستایی مبتلا به کمخونی،
قرص آهن و کلسیوم رایگان به مدت سه ماه توزیع شد. همچنین در این برنامه دکتر پرنجالی نات که یکی از متخصصان مشهور تغذیه در هند است، برای زنان درباره پختوپز سالم سخنرانی کرد.
برنامه شناسایی دیابت
در روستای کوکانیاپادا، در سال 2009، 46 زن مورد آزمایش دیابت قرار گرفته و 4 نفر دارای دیابت تشخیص داده شدند.
برنامه شناسایی سرطان
در سال 2009، 46 زن در کوکانیپادا با همکاری سمن واسانتا که اختصاصا در زمینه سرطان فعالیت میکند، مورد آزمایش سرطان قرار گرفتند. خوشبختانه هیچ مورد مبتلا به سرطان دهانه رحم، دهان یا پستان شناسایی نشد.
برنامه رفاه زنان
در سال 2008، این مرکز برنامههای متعدد توانمندسازی برای زنان برگزار کرد که در مجموع 460 زن را منتفع کرد. این برنامهها به اطلاعرسانی در زمینه بیماریهای ناشی از سبک زندگی ناسالم مانند اختلال تیرویید و پوکیاستخوان پرداختند. همچنین برنامههای کنترل سلامتی و انجام آزمایشهای تشخیصی نیز برگزار شد که در این برنامهها حدود 30 نفر از شرکتکنندگان مبتلا به اختلال در کارکرد تیرویید تشخیص داده شدند.
پروژه ذخیره آب باران
این طرح عمرانی کشاورزی، با همکاری سمنهای فعال در زمینه کشاورزی در سال 2011 انجام شد و طی آن تأسیسات لازم برای ذخیرهسازی آب بارانهای موسمی هند(مانسون) فراهم آمد. تخمینزده میشود که درنتیجه انجام این طرح، چیزی در حدود 200 تا 250میلیون لیتر آب طی مانسون سال 2011 و 2012 ذخیره شده است. این مقدار آب برای کشاورزی در زمینی به مساحت بیش از 263هزار مترمربع کارآمد خواهد بود. ذخیره این مقدار آب طی یکسال باعث تغییرات قابلتوجهی در منطقه میشود؛
برنامه درختکاری کودکان
بعد از کسب موفقیت در زمینه تولید منابع بزرگی از آب، لازم بود که آب حاصل شده را برای آبیاری به کار برده و همچنین از طریق کشت و کار به غنای خاک کمک کنند. در آوریل 2011 اودان با همکاری کودکان یک طرح درختکاری را به اجرا گذاشت. این طرح تعمدا و با هدف انتقال فرهنگی زیستمحیطی به نسل بعدی، با مشارکت کودکان منطقه انجام شد. 50 کودک از یک مدرسه دولتی در این برنامه مشارکت کردند. در این برنامه
200 درخت میوه و دیگر انواع درختان کاشته شد.
برنامه گردش محیطزیستی
بنیاد اودان در ژانویه 2011 یک برنامه گردش محیطزیستی با حضور 28 کودک بیسرپرست برگزار کرد. مقصد نیسارگایان بود، یک مرکز پیشرفته آموزشهای محیطزیستی. در این برنامه کودکان اطلاعات زیادی درخصوص گیاهان و درختان منطقه، ویژگیهای پوشش گیاهی و خاصیت این گیاهان برای انسان دریافت کردند.