جهان داوطلبی
 

 

دست بخشنده محیط‌بانان ایران در ماه مبارک رمضان
با همت محیط‌بانان خیر تعدادی از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست از مراکز نگهداری حیوانات و موزه‌ها دیدن کردند.
در این برنامه که به ابتکار خیریه خانواده بزرگ سلام و با همکاری دانشگاه محیط‌زیست و گروه محیط‌بان سلام برگزار شد، تعدادی از کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست 5 تا 12‌سال مراکز بهزیستی و بنیادهای خیریه تهران ازجمله شیرخوارگاه حضرت رقیه، کودکان سرزمین من، جمعیت امام علی و ... طی چند روز از موزه تاریخ طبیعی ایران و دارآباد دیدار کردند و علاوه‌بر دیدن حیوانات تاکسیدرمی شده، گیاهان و ...، حیوانات کوچک زنده را لمس و درک جدیدی از مفهوم حیات‌وحش و آفریده‌های پروردگار را تجربه کردند.
باتوجه‌به بازخورد خوب این برنامه از سوی دوطرف، مقرر شد این پروژه به‌صورت سراسری پیگیری شود.
این گروه پیش از این نیز فعالیت‌های مشابهی مانند اهدای خون به مناسبت روز هوای پاک، غبارروبی از قبور شهدای محیط‌بان در سراسر کشور و کمک به کودکان بی‌بضاعت به مناسبت اعیاد مذهبی را ساماندهی کرده بود.

دوستداران محیط‌زیست عقاب‌ها را تحویل شکاربانی کهگیلویه دادند
رئیس اداره محیط‌زیست کهگیلویه گفت: سه بهله عقاب از خانواده باز شکاری از سوی دوستداران محیط‌زیست تحویل این اداره شد. سیدقدرت علی‌پور افزود: در پی فراخوان این اداره مبنی‌بر جرم‌بودن هرگونه نگهداری گونه‌های حیات‌وحش ازجمله پرندگان نادر در منزل، این تعداد عقاب به این اداره
تحویل شد.
وی به اهمیت گونه‌های عقاب اشاره کرد و افزود: هر سه عقاب آسیب‌دیده هم‌اکنون در محوطه این اداره نگهداری می‌شوند و بال یکی براثر اصابت گلوله از سوی افراد بی‌توجه به حفظ گونه‌های محیط‌زیست شکسته شده است.
علی‌پور برلزوم همکاری مردم در صیانت از گونه‌های جانوری و پرندگان حیات‌وحش افزود: نگهداری هر پرنده در منزل حدود 600هزار ریال جریمه دارد و مردم نیز باید هرگونه نگهداری گونه‌های حیات‌وحش را به محیط‌زیست اطلاع دهند .
این کارشناس محیط‌زیست همکاری رسانه‌ها در اطلاع‌رسانی در زمینه جلب مشارکت همگانی در حفظ محیط‌زیست را موثر دانست و تصریح کرد: فرهنگ مشارکت مردمی در صیانت از محیط‌زیست روبه افزایش است.

دو شکارچی مهابادی با شکار خداحافظی کردند
دو شکارچی پرنده در شهرستان مهاباد با تحویل پرندگان شکاری برای همیشه با شکار خداحافظی کرده و به جمع دوستداران محیط‌زیست   پیوستند.
رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست مهاباد در این خصوص گفت:   این دو شکارچی کبک، با مراجعه به اداره حفاظت محیط‌زیست مهاباد ضمن پشیمانی و اظهار ندامت از شکار، از این اداره خواستند تا پرندگان شکار شده خود را رهاسازی کنند.
کامران حسینی اضافه کرد: این شکارچیان با تحویل چهار قطعه کبک شکار شده خود به این اداره ضمن آن‌که برای همیشه با شکار خداحافظی کردند به جمع دوستداران طبیعت در این شهرستان پیوستند.
وی اظهار کرد: در یک ماه اخیر برای سومین‌بار است که شکارچیان این شهرستان ضمن پشیمانی از شکار با مراجعه به این اداره کبک‌های شکاری خود را تحویل می‌دهند و در این مدت بیش از ۶۰ قطعه کبک رهاسازی شده است.
حسینی با قدردانی از این شکارچیان که به جمع همیاران جدید طبیعت و محیط‌زیست پیوستند، ادامه داد: برای نگهداری و حفاظت از محیط‌زیست، اقشار مختلف مردم باید تلاش کنند تا این گنجینه گرانبها به خوبی حفظ و به نسل‌های آینده تحویل داده شود.
وی اضافه کرد: نگهداری پرندگان وحشی در محیط‌های خارج از طبیعت باعث آسیب‌زدن به نسل گونه‌های پرندگان و از بین رفتن قدرت باروری آنها می‌شود و بسیاری از گونه‌های پرندگان پس از جدایی از طبیعت و حتی بازگشت دوباره نیز نمی‌توانند زندگی طبیعی خود را به دست آورند.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/35607/جهان-داوطلبی