پیامهای جداگانه رئیسجمهوری به سران کشورهای اسلامی: پیام رمضان رحمت، صلح، برادری و دوستی است
رئیسﺟﻤﻬﻮری در ﭘﯿﺎمﻫﺎی ﺗﺒﺮﯾﮏ ﺟﺪاﮔﺎﻧﻪای ﺑﻪ ﺳﺮان ﮐﺸﻮرﻫﺎی اﺳﻼﻣﯽ ﺑﻪ ﻣﻨﺎﺳﺒﺖ ﺣﻠﻮل ﻣﺎه مبارک رمضان با بیان اینکه پیام این ماه رحمت، صلح، برادری و دوستی است، ابراز امیدواری کرد، با تحکیم وحدت و مودت، امنیت و آرامش در میان امت اسلامی بیش از گذشته، گسترش یابد. به گزارش ایرنا، حجتالاسلام والمسلمین «حسن روحانی» در این پیامها آورده است: پیام ماه مبارک رمضان، رحمت، صلح، برادری و دوستی است؛ امیدوارم در این ماه خجسته با اتکا به تعالیم اسلام، بیش ازگذشته شاهد تحکیم وحدت و مودّت و گسترش امنیت و آرامش در میان امّت اسلامی باشیم. روحانی در این پیامها آورده است: در برهه کنونی تروریسم و قتل بیگناهان، گسترش خشونت و افراطیگری، ایجاد تفرقه میان مسلمانان و ارایه تصویر نادرست و خشونتبار از اسلام و مسلمین، چالشهای جدّی روز جهان اسلام است. رئیسجمهوری تأکید کرده است: ضرورت دارد بیش از هر زمان دیگر کشورهای اسلامی با همدلی و همکاری مضاعف، وحدت و اخوت دینی خویش را در راستای تحقق آرمانهای متعالی دین مبین اسلام تقویت کنند. روحانی در این پیامها از خداوند متعال، سربلندی و نیکبختی دولتها و ملّتهای کشورهای اسلامی را مسالت کرده است.
سرلشکر فیروزآبادی: هرگونه بازرسی و دسترسی به مرکز نظامی ممنوع است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تأکید کرد: هرگونه بازرسی و دسترسی به مراکز نظامی ممنوع میباشد. به گزارش ایسنا، سردار سرلشکرحسن فیروزآبادی افزود: منافع ملی و امنیت کشور این چنین اقتضا میکند که تحت هیچ شرایطی بیگانگان و آنان که در ضدیت و دشمنی با انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از هیچ فروگذار نیستند تحت هر پروتکل و یا توافقنامهای با عنوان بازرسی یا دسترسی اجازه ورود به مراکز نظامی ما را نداشته باشند. عضو شورایعالی امنیت ملی کشور و مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: همه باید مراقب این خط قرمز نظام باشند.
توافق تهران و کانبرا برای بازگرداندن اجباری پناهجویان ایرانی از استرالیا تکذیب شد
یک مقام نزدیک به هیأت کنسولی ایران اخبار منتشره مبنی بر توافق ایران و استرالیا برای بازگرداندن اجباری پناهجویان ایرانی را رد کرد و گفت: چنین موضوعی درست نیست و توافقی در این خصوص صورت نگرفته است. به گزارش فارس، در پایان دو روز رایزنیهای کنسولی بین جمهوری اسلامی ایران و استرالیا به ریاست مدیران کل کنسولی دو کشور، افزایش تسهیلات روادیدی و مسافرت اتباع یکدیگر برای گردشگری، تجارت و سرمایهگذاری مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت. افزایش تسهیلات برای تردد آسانتر اتباع دو کشور در زمینههای گردشگری، بازرگانی، گسترش تبادلات دانشگاهی و اعطای بورس تحصیلی متقابل، گشایش نمایندگیهای کنسولی، همکاری پلیس دو کشور برای مبارزه با تروریسم، قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان، بررسی چگونگی کمک به حل مشکل پناهجوهای ایرانی در اردوگاههای مهاجران که در وضع بسیار نامطلوبی قرار دارند، تسهیلات برای مأمورین و دارندگان گذرنامههای سیاسی و خدمت و... ازجمله مطالب مورد بحث طرفین بود. چگنی مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه ایران با پیتر دوتون وزیر مهاجرت استرالیا نیز در حاشیه اجلاس مذکور دیدار و گفتوگو کرد. یک مقام نزدیک به هیأت کنسولی ایران برخی اخبار منتشره مبنی بر توافق دو طرف برای بازگرداندن اجباری پناهجویان ایرانی را رد کرد و گفت: چنین موضوعی درست نیست و توافقی در این خصوص صورت نگرفته است؛ سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران بر مبنای آزادیعمل اتباع خود برای گزینش محل اقامت و شغل خود میباشد و چنانچه کسی از اتباع کشورمان قصد بازگشت به ایران را داشته باشد این بازگشت بایستی داوطلبانه و فارغ از هرگونه اجبار صورت گیرد.
با محکوم کردن اقدامات تروریستی در صنعا
افخم: امیدواریم بهزودی شاهد برقراری آتشبس در یمن باشیم
سخنگوی وزارت امورخارجه ضمن محکوم کردن اقدامات تروریستی در صنعا که موجب کشته و زخمی شدن دهها نفر گردید با خانواده قربانیان این حرکت ضد انسانی ابراز همدردی کرد. به گزارش ایسنا، مرضیه افخم با تأکید بر اینکه مردم مظلوم یمن درحال حاضر با دو جبهه تروریسم داخلی و عملیات نظامی نیروهای خارجی به رهبری عربستانسعودی مواجه و در پیکار هستند، ابراز امیدواری کرد بهزودی شاهد توقف بمبارانها و برقراری آتشبس باشیم. وی با اشاره به شرایط سخت و دشوار زندگی مردم مسلمان یمن و کمبود جدی مواد خوراکی و بهداشتی و دارو و لزوم افزایش کمکهای فوری امدادی و انساندوستانه، اظهار داشت: انتظار میرود سازمانهای مسئول بینالمللی ارسال مستمر و روان کمکهای انسان دوستانه برای مردم روزهدار یمن در ماه مبارک رمضان را بهطور ویژه مدنظر قرار دهند.