روي خط خبر
 

 

جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور خبر داد: بازداشت برخی از عوامل آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام
 شهروند| جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از دستگیری برخی از عوامل وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های شلم در استان ایلام خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام، سرهنگ غلامرضا حسنی جمعه در بازدید از منطقه حادثه‌دیده جنگلی شلم گفت: علت اصلی وقوع این آتش‌سوزی‌ها از سوی این افراد روشن کردن آتش به صورت سهوی اعلام شده است. به گفته او، افراد دستگیر شده پس از انجام تشریفات قانونی و تکمیل پرونده‌های مرتبط، جهت بررسی‌های دقیق‌تر به مراجع قضایی و قانونی معرفی شدند. او هدف از سفر به استان ایلام را بررسی وضع حریق‌های اتفاق افتاده در یک هفته اخیر و اقدامات انجام شده در استان برای مهار حریق و مدیریت بحران اعلام کرد. سرهنگ حسنی درباره برآوردهای اولیه خسارت وارد شده به عرصه‌های طبیعی و جنگل‌های این استان اظهار کرد: حریق حدود 70‌درصد پوشش علفی و زیراشکوب درختان جنگلی را از بین برده و 20‌درصد هم خسارت به تنه‌های درختان که عموما خشکیده بودند وارد شده و 10‌درصد نیز خسارت به تاج پوشش درختان جنگلی منطقه بوده است.

در میزگرد «روز جهانی مبارزه با کار کودکان» اعلام شد: درآمد روزانه کودک کار در تهران؛ 50 تا 70‌هزار تومان
شهروند| آمارهای سازمان بهزیستی نشان می‌دهد، درحال حاضر حدود 70‌هزار کودک خیابانی در شهرهای مختلف کشور وجود دارند، کودکانی که گفته می‌شود خیلی‌هایشان بازمانده از تحصیل هستند. نتایج بررسی‌های آموزش و پرورش تنها در استانی مانند سیستان‌وبلوچستان مشخص می‌کند که این استان 30 تا 40‌هزار کودک بازمانده از تحصیل دارد. آمارهای غیررسمی اما بر وجود 6تا7‌میلیون دانش‌آموزی تأکید می‌کند که فرصت تحصیل نداشته‌اند. حالا مسئولان چند سازمان و موسسه‌ مردم‌نهاد در میزگرد روز جهانی مبارزه با کار کودکان که در خبرگزاری ایسنا برگزار شد، دور هم جمع شدند و از مشکلات این کودکان گفتند. کودکانی که گفته می‌شود هر کدام از آنها در تهران روزانه 50 تا 70‌هزار تومان درآمد دارند. حبیب‌الله مسعودی‌فرید، معاون اموراجتماعی سازمان بهزیستی کشور که در این میزگرد حضور داشت، با اعلام این موضوع گفت: «با وجود درآمد نسبتا خوب کودکان کار و خیابان در شهری مانند تهران همواره شاهد آن هستیم که ظاهر آنان هیچ‌گاه تغییر نکرده و همچنان با لباس‌های مندرس در معابر حضور می‌یابند و این موضوع دلایل متعددی دارد و یکی از آنها این است که این شیوه لباس پوشیدن به‌عنوان ابزاری برای کسب درآمد بیشتر در بین این گروه پذیرفته
 شده است.»
او با اشاره به یکی از طرح‌های وزارت تعاون‌، کار و رفاه اجتماعی درخصوص ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل و اختصاص اعتباری خاص به این طرح و اجرای پایلوت آن در استان‌های فارس، خوزستان و سیستان‌وبلوچستان گفت: «براساس آمارهای آموزش‌وپرورش در استانی مانند سیستان‌وبلوچستان 30 تا 40‌هزار کودک بازمانده از تحصیل وجود دارد که رسیدگی به این امر درحال حاضر جزو مصوبات شورایعالی رفاه است.»
او با بیان این‌که 80 تا 85‌درصد کودکان کار با خانواده‌هایشان زندگی می‌کنند، ادامه داد: «سازمان بهزیستی کشور با وجود آن‌که سالانه 6هزار کودک کار و خیابان را به مراکز شبانه‌روزی می‌آورد درحال حاضر به سمت توسعه مراکز روزانه رفته است.» براساس اعلام فرید، برخی از مناطق مانند منطقه هرندی تهران، دروازه کازرون شیراز و شیرآباد زاهدان آسیب‌های شدیدی دارند: «در چنین مناطقی آسیب‌ها به شدت بیشتری حضور دارند و در صورتی که کودک کار و خیابان در این منطقه باشد و پدر و مادر نیز داشته باشد نمی‌تواند او را از خانواده‌اش جدا و وارد مراکز بهزیستی کرد مگر آن‌که به‌طور قطعی از والدین آنان سلب
صلاحیت شود.»
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور همچنین به وجود 70‌هزار کودک خیابانی در کشور اشاره کرد: « باید بدانیم برای ساماندهی همین تعداد نیز اعتبار قابل توجهی لازم است و 40-50‌میلیون تومان نیز پاسخگوی نیازهای این قشر نخواهد بود.» در ادامه این میزگرد در ارتباط با کاهش تعداد دانش‌آموزان و ریزش‌های شدید آنان در مدارس برخی نقاط حاشیه‌ای و آسیب‌خیز کشور اشاره شد و معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور کاهش تعداد دانش‌آموزان در مناطق خاص مانند دروازه‌غار را نیز تأیید کرد. امیرمحمود حریرچی، جامعه‌شناس در این میزگرد، آماری از کودکان بازمانده از تحصیل داد: «بر اساس آمارهای رسمی 20میلیون، 7 تا 18 ساله، در سن مدرسه، در کشور وجود دارد درحالی‌که آموزش‌وپرورش در ‌سال‌جاری تعداد دانش‌آموزان را 13میلیون نفر و به روایاتی دیگر 13‌میلیون و 600‌هزار تن اعلام کرده است. حال باید پرسید 6-7‌میلیون نفر دیگری که در سن مدرسه هستند، چه می‌کنند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت اینها همان افرادی‌اند که مورد «آزار و غفلت» قرار گرفته‌اند و به آنان کودک کار گفته می‌شود.»


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/34210/روي-خط-خبر