جهان
 

 

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ: 356 مهاجر در جنوب تونس نجات یافتند
یک مسئول صلیب‌سرخ اعلام کرد: ارتش تونس 356 نفر ازجمله یک نوزاد دو ماهه را در سواحل شهر بن قردان در جنوب این کشور نجات داد. او گفت: «مهاجران که اغلب آنها آفریقایی هستند و تلاش می‌کردند به‌طور غیرقانونی به جزیره ایتالیایی لامپه دوزا وارد شوند به دست نیروهای ارتش تونس نجات پیدا کردند. آنها هم اکنون در بندر بن قردان هستند.»
به گزارش خبرگزاری فرانسه از تونس،‌ این منبع اعلام کرد: 4 مهاجر ازجمله یک زن باردار به بیمارستان منتقل شدند. بقیه مهاجران در سلامت به سر می‌برند. بنابر اعلام این منبع، 38 زن و  7 کودک در این قایق بوده‌اند. این مسئول صلیب‌سرخ اعلام کرد: مهاجران که در بین آنها اتباع سودان، مغرب،‌ مصر، مالی،‌ سوریه و پاکستان هستند تلاش می‌کردند به ایتالیا بروند. آنها با قایقی از لیبی حرکت کرده بودند اما به علت خرابی قایق به سمت سواحل تونس منحرف شدند. مقامات تونسی با موج مهاجران آفریقایی مواجه هستند که از لیبی گریخته‌اند و می‌خواهند به اروپا بپیوندند.

هشدار صلیب‌سرخ درباره  قحطی در سودان
در پی آواره شدن صدها هزار تن از مردم سودان، صلیب‌سرخ جهانی درباره بروز قحطی در این کشور هشدار داد. پایگاه خبری الیوم السابع نوشت: «کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ با اعلام این خطر بر اهمیت اتخاذ تدابیر فوری لازم برای نجات هزاران نفر از ساکنان این کشور تأکید کرد.» بر این اساس برآورد می‌شود، طی  4 هفته اخیر حدود یکصد‌هزار نفر در این کشور به‌خاطر ترس از درگیری و خشونت‌ها، ناگزیر به ترک خانه‌هایشان شده‌اند.
در این بیانیه علاوه بر این تعداد حدود دو‌میلیون نفر دیگر نیز طی 18ماه اخیر و از زمان آغاز مجدد بحران در این کشور ناگزیر به فرار از خانه و کاشانه خود شده و به کشورهای همسایه نظیر اتیوپی، اوگاندا و کنیا گریخته‌اند.
اریک مارکلی رئیس عملیات کمیته بین‌المللی شرق آفریقا دراین‌باره گفت: «گزارش‌های بسیاری از حمله مستقیم به غیرنظامیان به دست ما رسیده است. گروه‌های پزشکی ما دايما درحال انجام عمل جراحی برای نجات زخمی‌ها هستند تا بتوانند پاسخگوی سیل زخمی‌ها به مراکز درمانی باشند. وضع انسانی دراین منطقه بسیار ناگوار است و روز به روز بدتر می‌شود، تعداد زخمی‌ها و کشته‌شدگان بسیار بالاست، برخی افراد برای دومین یا سومین بار است که آواره می‌شوند.» مارکلی افزود: «گروه‌های درگیر باید بدون هیچ قید شرطی از حمله به غیرنظامیان خودداری کنند، جامعه جهانی و همه آژانس‌های کمک‌رسانی هم باید فورا تدابیر وسیع و طولانی مدتی را دراین خصوص بیندیشند. نیاز بسیاری به آب و غذا و بهداشت ودرمان هست، اگر اوضاع بهتر نشود جان صدها‌هزار نفر از ساکنان این منطقه در خطر خواهد بود.»
اوضاع در مناطق کوش، میان دیت، روبکونا و لیر در ولایت الوحده و مناطق ملکال، ملوط، اکوکا، لونجوشوک در ولایت اعالی نیل، همچنین مناطق مرکزی وشمال شرقی ولایت جونقلی بسیار حاد و خطرناک است و فعالیت اقتصادی به پایین‌ترین سطح رسیده درحالی‌که قیمت مواد غذایی بسیار بالا رفته و خدمات اصلی موردنیاز مردم نیز بسیار کم شده است.
در این بیانیه تأکید شده است: «کمیته بین‌المللی همچنان درحال کمک‌رسانی به جوامع محلی است، کمک‌هایی از قبیل تأمین جیره‌های غذایی برای کشاورزان و تهیه بذر و ابزار کشاورزی به آنها داده می‌شود و فعالیت‌هایی هم برای جمع کردن دام‌ها و ارایه خدمات پزشکی و جراحی برای آسیب‌دیدگان درگیری‌های اخیر درحال انجام است.» در این بیانیه همچنین آمده است:  «به‌رغم همه این تلاش‌ها هنوز به اقدامات و کارهای فوری بیشتر نیاز هست، با توجه به وضع موجود کمیته بین‌المللی از تأمین‌کنندگان منابع مالی درخواست کمکی 23میلیون دلاری کرده تا به بودجه کلی 162میلیون دلاری موجود اضافه شود.»
کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ تلاش می‌کند کمک‌های غذایی را بین 340هزار آواره سودانی کمک کند؛ این درحالی است که این کمک‌های غذایی برای 150هزار نفر تدارک دیده شده بود. این کمیته همچنین درپی ارایه بذر و کمک‌های لازم دامی به کشاورزان جنوب سودان است. جنوب سودان پس از سوریه بزرگترین بخش از کمک‌های کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ را به خود اختصاص می‌دهد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/34142/جهان