افزایش 10هزار تومانی قیمت گوشت از دامداری تا قصابی
قیمت گوشت قرمز از تولید تا بازار مصرف بیشتر از 50درصد فاصله دارد. سعید سلطانی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران با اعلام این موضوع گفت: برای تأمین گوشت مورد نیاز در ماه رمضان هیچ مشکلی وجود ندارد اما همچنان قیمت این محصول از تولید تا بازار بیش از 50درصد فاصله دارد؛ به گونهای که لاشه گوسفند و گوساله کیلویی 10هزار تومان از دامداری تا قصابی افزایش قیمت دارد. او ادامه داد: درحال حاضر لاشه گوسفند و گوساله در دامداری کیلویی حدود 20هزار تومان خریداری میشود و در بازار حدود 30هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد که البته بهرغم غیرمنطقی بودن این فاصله 50درصدی، قیمت گوشت قرمز در قطعات و بستهبندیهای مختلف به مراتب بیشتر از لاشه است. سلطانی اعلام کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته و درحال توسعه در ماههای پرمصرف، قیمت محصولات مورد نیاز مردم کاهش پیدا میکند تا مصرفکنندگان بتوانند راحتتر به این محصولات دسترسی پیدا کنند. درحالیکه در کشور ما در ایامی مانند ماه رمضان، محرم و غیره با ایجاد جو و فضاسازی، قیمت انواع محصولات مانند گوشت قرمز به میزان چشمگیری افزایش مییابد که منطقی نیست.
هویج کمیاب شد
نبود برنامه کشت، این بار هویج را در بازار کمیاب و گران کرد. حسین مهاجران، رئیس اتحادیه میوه و سبزی با اعلام این خبر گفت: درحالیکه فروش هویج به قیمت ۷۰۰ تا ۸۰۰ تومان تولیدکنندگان را به سود میرساند اما قیمت فعلی این صیفی در بازار بین ۴۷۰۰ تا ۴۸۰۰ تومان است. او دلایل گرانی هویج را مورد اشاره قرار داد و گفت: سال گذشته در چنین فصلی هویج کاشان به بازار آمد اما به فروش نرسید، در نتیجه امسال این صیفی در کاشان تولید نشد. مهاجرانی با اشاره به اینکه درحال حاضر هویج اصفهان در بازار عرضه میشود، اضافه کرد: تولید اصفهان پاسخگوی نیاز مردم نیست، ضمن اینکه در حدود ۱۰روز آینده تولیدات دیگر نقاط وارد بازار میشود و قیمت کاهش پیدا میکند. در همین زمینه علی امامی، معاون اتحادیه بارفروشان، قیمت هویج را در میدان مرکزی میوه و ترهبار، ۲۵۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: حدود یک هفته است که قیمت این صیفی افزایش یافته، چراکه عرضه آن درحال حاضر بسیار کم است، ضمن اینکه طی ۱۰ روز آینده شاهد کاهش قیمت این محصول در بازار خواهیم بود.