دبیر مجمعتشخیصمصلحتنظام روز گذشته از عدم تصویب طرح مجلس برای ثبت استانی-شهرستانی شدن انتخابات در سیاستهای کلی انتخابات خبر داد و گفت: در رایگیری میان اعضای مجمع، مدافعان طرح نتوانستند سایر اعضا را متقاعد کنند. به گزارش ایلنا، محسن رضایی ظهر روز گذشته در نشست خبری خود پس از برگزاری جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بحث در مورد سیاستهای کلی انتخابات ادامه یافت اظهارکرد: دو مسأله در رابطه با سیاستهای کلی انتخابات موردبررسی قرار گرفت؛ اولین مسأله طرح جدید مجلس است که آنها پیشنهاد داشتند تا در سیاستهای کلی انتخابات ایده استانی-شهرستانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی بهعنوان یک بند ارایه شود که موافقان و مخالفان این ایده، نظرات خود را بیان کردند.
رضایی با بیان اینکه در رایگیری نهایی پیشنهاد مجلس برای استانی- شهرستانی شدن انتخابات بهعنوان یک بند در سیاستهای کلی انتخابات رای نیاورد، ابراز داشت: قرار شد مجمع تشخیص مصلحت نظام فعلا در سیاستهای کلی انتخابات در این رابطه بحثی نکند و این پیشنهاد از دستور خارج شد و مدافعان نتوانستند جمع را قانع کنند تا این پیشنهاد بهعنوان یک بند ثبت شود و لذا این طرح برعهده مجلس خواهد ماند. او با اشاره به مسأله دومی که در جلسه دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با سیاستهای کلی انتخابات مورد بحث قرار گرفت، یادآور شد: مسأله دوم این بود که ما چه کنیم که از دخالت قوای سهگانه جلوگیری کنیم. هرچند که جمهوری اسلامی ایران مردمسالاری دینی را رعایت کرده و بالاتر از قواعد و نرمهای منطقهای عمل کرده، اما سیاستهای کلی برای بالا بردن این نُرمهاست و به همین دلیل سیاستهای کلی به شکل آرمانی بحث میشوند. محسن رضایی افزود: ما بندی را تصویب کردیم که دخالت قوای سهگانه اعم از وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای عمومی را در دستهبندیهای سیاسی و جناحی و جانبداری از کاندیداها ممنوع میکند، البته هر یک از افراد میتوانند فارغ از شخصیت حقوقیشان از جناحها حمایت کنند. وی با یادآوری اینکه دستگاههای اجرایی مانند وزارتخانهها و نهادهای عمومی مانند شهرداری، مجلس و قوه قضائیه نمیتوانند از لیستی حمایت کنند٬ اظهارکرد: هر گونه حمایت تشکیلاتی توسط قوای سهگانه در انتخابات ممنوع شد، همچنین مجریان انتخابات حق حمایت از کاندیداها را ندارند.
رضایی در پاسخ به این سوال که آیا در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با هزینههای انتخاباتی افراد بحثی صورت گرفت یا نه، خاطرنشان کرد: در سیاستهای کلی انتخابات قبلا این مسأله تصویب شده و قرار است نظارت دقیقی در هزینههای کاندیدا صورت بگیرد و قوانین لازم در مجلس تصویب شود. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: شاهد هستیم که منابع انتخاباتی، اکنون مبهم و آسیبپذیر است. بهطوری که هر فردی، هر چیزی را به داوطلبان انتخابات نسبت میدهد و سیاست ما شفافیت در این هزینهها و نظارت بر آنهاست.
اعزام نیروی نظامی به سوریه تکذیب شد
دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این خبر که قرار است توافقنامه امنیتی ایران و سوریه اجرا شود و نیروهای نظامی از سوی ایران به سوریه اعزام شوند، صحت دارد که رضایی پاسخ داد: چنین بحثی در میان مسئولان ایران به هیچ وجه صورت نگرفته است. سیاست ما روشن بوده و کمکهای ما به سوریه و عراق به شکل انسانی و مستشاری است ولی برای ارسال و اعزام مستقیم نیرو در دستگاههای مسئول چنین بحثی صورت نگرفته است. وی با یادآوری اینکه تیم مذاکرهکننده از طرف ملت ایران مذاکره میکند، گفت: مردم حق اعتراض دارند و دنیا باید بداند که واقعیات درونی ایران چیست لذا نباید به حامیان یا به مخالفان توهین شود. دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام، صحبتهای رهبر معظم انقلاب در سالگرد رحلت امام خمینی(ره) را مهم دانست و گفت: این بیانات حتما در سیاستهای کلی موردتوجه قرار میگیرد و رهنمودهای ایشان مدنظر خواهد بود و دنبال میشود. رضایی تصریح کرد: راه امام(ره)، راه سعادت ملت است و هر نوع تحریف و انحراف از راه امام خمینی(ره) جز اینکه پیشرفت ملت را به عقب بیندازد، نتیجهای ندارد.