شهروند| علاوه بر متن بیستوپنجمین همایش سیاستهای پولی و ارزی حاشیه آن هم پرخبر بود. روز گذشته مدیران ارشد بانک مرکزی با حضور در جمع خبرنگاران به مهمترین سوالات روز پاسخ گفتند. در این زمینه قائممقام بانک مرکزی خبر داغ ابلاغ بخشنامه پرداخت تسهیلات خرد که روز گذشته به شبکه بانکی ابلاغ شده است را داد. کمیجانی با تأکید بر اینکه بعد از ابلاغ بخشنامه تسهیلات خرد بانکها باید نسبت به پرداخت این تسهیلات اقدام کنند، افزود: اوایل هفته آینده نیز بخشنامه مربوط به وام مسکن به نظام بانکی ابلاغ خواهد شد. او درخصوص موافقت بانک مرکزی با لیزینگ بانک مسکن هم گفت: هنوز بانک مرکزی با لیزینگ مسکن موافقت نکرده است. کمیجانی با بیان اینکه مصوبه شورای پول و اعتبار برای وام مسکن شامل لیزینگها هم بود، تصریح کرد: اما این به معنای آن نیست که لیزینگ مسکن بهطور رسمی راهاندازی شده است.
اقساط وام ۸۰ میلیونی مسکن
پلکانی نیست
کمیجانی همچنین درباره شرایط وام 80میلیون تومانی از محل صندوق پسانداز مسکن گفت: فرد متقاضی باید شرایط پرداخت اقساط را داشته باشد، ضمن اینکه قرار نیست سقف وام بالا برود اما میزان آن تغییر نکند، البته اقساط این وام ۱۲ساله در نظر گرفته شده است. اما اقساط وام ۸۰ میلیونی مسکن پلکانی نیست و ثابت است و قرار نیست که در این زمینه تغییراتی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه کاهش نرخ تورم بیهزینه نخواهد بود، گفت: کند شدن رشد اقتصادی در شرایط اقتصادی که قرار داریم، امری طبیعی است، البته بانک مرکزی هم رشد اقتصادی و هم کاهش نرخ تورم را توأمان پیگیری میکند. قائممقام بانک مرکزی در همین خصوص با اعلام اینکه نرخ تورم چسبنده شده است، گفت: هدفگذاری نرخ تورم پایان سال ۹۴ حدود ۱۴درصد است. وی درباره وضع رشد اقتصادی نیز گفت: در شرایطی که وضع تحریم به همین منوال ادامه یابد، رشد اقتصادی در حوالی نرخ یکدرصد خواهد بود.
گرانی بنزین حداکثر ۲درصد تورم دارد
پیمان قربانی معاون اقتصادی بانک مرکزی هم در این خصوص با اعلام اینکه تورم ناشی از افزایش قیمت بنزین کمتر از دودرصد خواهد بود، از آغاز فاز جدید کاهش نرخ تورم با طراحی نسخههای تازه خبر داد. او تأکید کرد: امسال هم سایز تغییرات اندک است، ضمن اینکه عملا نرخ بنزین در جامعه هزار تومان بود. برآورد دستگاههای مختلف هم نشان میدهد که تعدیلات نرخ تورم حداکثر دودرصد خواهد بود.
اجرای «ارز تکنرخی» در کوتاهترین زمان
همچنین معاون ارزی بانک مرکزی، تنوع درآمدهای غیرنفتی را پشتوانهای برای یکسانسازی نرخ ارز دانست و گفت: انتشار اوراق قرضه در بازارهای جهانی یکی از عوامل یکسانسازی نرخ ارز بهشمار میرود. غلامعلی کامیاب گفت: بحث ذخایر و داراییهای ارزی از اهمیت ویژهای برخوردار است و تنوع درآمدهای غیرنفتی میتواند پشتوانه خوبی برای یکسانسازی نرخ ارز باشد.
معاون ارزی بانک مرکزی گفت: تصور من بر این است از سال ۹۲ جهتگیری بانک مرکزی به سمت یکسانسازی نرخ ارز بوده و هرچه پیشتر رفتیم، سرعت آن نیز بیشتر شده است. انتظار میرود در کوتاهترین زمان ممکن این مهم اجرایی شود.