حواشی اتفاقات عجیب ورزشگاه تبریز ادامه دارد
 
کار به دولت و رئیس‌جمهوری کشید!
 

 

شهروند| حالا که جام چهاردهمین دوره لیگ برتر در موزه سپاهان آرام گرفته، کم‌کم داستان‌های متنوع‌تری از بانیان جشن قهرمانی دروغین تراکتورسازی انتشار می‌یابد. ساعاتی پس از فروکش کردن تب و تاب‌های اولیه، همه کاسه و کوزه‌ها سر «رضا تقیون» گوینده ورزشگاه یادگار امام(ره) شکسته است؛ مردی که با دعوت هواداران به حضور کنار زمین از آنها خواست به جشن قهرمانی(!) تیمشان رنگ و جلایی خاص ببخشند. این شخص علاوه برگویندگی ورزشگاه، شغل مهم دیگری به نام مدیریت روابط عمومی هیأت فوتبال آذربایجان را به عهده دارد و دعوت هواداران برای شرکت در جشنی که وجود خارجی ندارد تا حدود زیادی او را زیرسوال برده است.
واکنش‌های اولیه
اولین واکنش ورزشی‌ها از سوی علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال شکل گرفت: «گوینده ورزشگاه کار خیلی بدی کرد که این موضوع را از طریق میکروفن به هواداران انتقال داد البته پزشک تراکتورسازی و افرادی که خبر تساوی در اصفهان را به نیمکت تیم تبریزی منتقل کردند کار اشتباهی انجام دادند. ما این موضوع را قطعا پیگیری خواهیم کرد و باید با عوامل اتفاقات تبریز برخورد شود. قطعا گزارش‌هایی را جمع‌آوری کردیم و سازمان لیگ هم گزارشی را به وزیر ورزش ارایه داد. مطمئن باشید اگر تخلفی صورت گرفته باشد با این موضوع برخورد خواهد شد. سازمان لیگ به بهترین شکل کار خود را انجام داد.»
مدیر کل حراست سازمان ورزش و جوانان بدون این‌که بخواهد به ماجرا ابعاد غیرفنی بدهد، گوینده ورزشگاه را بی‌تقصیر می‌داند. بنا بر ادعای رضا حسنی‌خو، قطعی همه وسایل ارتباطی در دقیقه 87 و وصل شدن همه آنها دقایقی پس از سوت پایان بازی، عمدی نبود و این موضوع با بررسی دقیق وسایل ارتباط جمعی ثابت شد. او از هواداران خواست برای متشنج‌تر نشدن موضوع، مدارک مستند خود را به وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال ارایه و از شایعه‌پراکنی دوری کنند. علی‌اکبر محمدزاده، رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال از معرفی نام‌های متعدد به‌عنوان عامل پخش خبر دروغ تساوی سپاهان و سایپا در بازی همزمان خبر داد و ادعا کرد تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
مراجع بالاتر
کار به مراجع بالاتر هم کشیده شده است. سیدمحمد شروین اسبقیان، مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان‌شرقی از دستور استاندار برای بررسی اتفاقات رخ داده حرف زد و تأکید کرد: شخص وزیر ورزش و جوانان از طریق مشاور خود و مدیرکل حوزه حراست دستور پیگیری مسائل را داده‌ و دکتر سجادی معاونت قهرمانی وزارت ورزش هم در تماسی با او از جزییات ماجرا اطلاع کسب کرده است. شخصی که خبر دروغ را منتشر کرده، تحت تعقیب قرار گرفته و حتی عده‌ای شناسایی شده‌اند. به گفته اسبقیان، نتایج تحقیقات پس از تکمیل شدن در سریع‌ترین زمان به اطلاع عموم می‌رسد. نماینده مردم اردبیل به نیابت از نمایندگان تبریز و خوی در صحن علنی مجلس از رئیس‌جمهوری خواست ماجرا را تا احقاق حق آذری‌ها پیگیری کند. 10 نماینده مجلس هم در تذکری کتبی به وزیر ورزش و جوانان خواستار رسیدگی به اتفاقات رخ داده شدند.
پای رئیس‌جمهوری وسط آمد
محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان قول بررسی ماجرا را داد و ادعا کرد 2 گروه کارشناسی که یکی از آنها شخصا توسط او مامور شده‌اند، اتفاقات ورزشگاه تبریز را بررسی می‌کنند. او حتی از کمیته داوران  و داوران خبره بازنشسته هم کمک گرفته است. کار به رئیس‌جمهوری هم کشیده و به نقل از نماینده مردم تبریز شخص حسن روحانی، برای بررسی اتفاقات رخ داده دستور ویژه‌ای صادر می‌کند.
بازتاب خارجی
این ماجرا در خارج از کشور هم بازتاب گسترده‌ای داشت. گاردین خیلی کلی ماجرا را روایت کرد اما یاهو، جزیی‌تر وارد شد و از قفل‌شدن در به روی بازیکنان پس از عیان شدن حقیقت به قصد حفاظت از جانشان و البته واکنش‌های اولیویرا و منصوریان غافل از واقعیت اشاره کرد. 

فارغ از مسائل مطرح شده، برای یافتن سرنخ به سرخط می‌رسیم. بخشی از کاسه کوزه‌ها سر«رضا تقیون» گوینده ورزشگاه یادگار امام(ره) شکسته شد و او در گفت و گو با «شهروند» تلاش کرد به اتهامات پاسخ دهد.
  از زمان رخ دادن این اتفاق نادر، شما به‌عنوان دعوت‌کننده مردم به سکوی مراسم قهرمانی حسابی در مظان اتهام قرار گرفته‌اید...
به هرحال به نظر آن‌هایی که مرا مقصر دانسته‌اند، ارکان فدراسیون و وزارت ورزش و جوانان احترام می‌گذارم.
  از اصل ماجرا خبر داشتید؟
نه چون من هم برحسب اطلاعاتی که از نیمکت تراکتورسازی به‌دست آورده بودم، فرضیاتم را چیده بودم و وقتی بازیکنان با پیراهن‌های از تن خارج کرده به وسط زمین ریختند، تصور کردم واقعا سپاهان مساوی کرده است.
  چه کسی اطلاعات غلط را در ورزشگاه پخش کرد؟
واقعا نمی‌دانم.
  گفته می‌شود به این خاطر واقعیت اعلام نشد که فغانی و تیم داوری در آرامش از زمین خارج شوند...
این حرف دیگر چیست؟! ما ورزشی هستیم، نه آدم‌هایی سیاسی پس به ورزش، دیدی کاملا ورزشی داریم و اصلا قرار نبود به دلایل امنیتی، حقیقت عیان نشود.
  پس هدف شما از گفتن جمله«هواداران برای برپایی منظم جشن قهرمانی روی سکو بیایید» چه بود؟
اگر یک بار دیگر صحنه را ببینید، متوجه می‌شوید من فقط گفتم هواداران بیایند تا مراسم را برگزار کنیم و حرفی از جام و قهرمانی نزدم. مراسمی که من مسئول دعوت به آن بودم، نه جشن قهرمانی بلکه مراسم انتخاب بهترین بازیکن میدان بود. به هرحال مراسم جشن قهرمانی را متولیانی مانند سازمان لیگ انجام می‌دهند. اسپانسر لیگ هدیه بهترین بازیکن را در دست داشت اما نمی‌دانست بهترین بازیکن چه کسی است! وظیفه من، اعلام دعوت به مراسم بود.
  اما در این شرایط هزاران نفر در زمین مسابقه بودند و حرف‌های شما می‌توانست تشنج بیشتری به وجود بیاورد.
وظیفه من همین بود و بهترین بازیکن هم باید انتخاب می‌شد.
 آیا کسی به شما دستور داده بود از بلندگو این جمله را بگویید؟
بله. از طریق مسئولان بالادست به من دستور داده شد.
  یعنی ششگلانی، رئیس هیأت فوتبال آذربایجان چنین حکمی داده بود؟
ایشان، نه اما مسئول بالادستی، چرا! تأکید می‌کنم ما فوتبالی هستیم و نه آدم‌هایی سیاسی. مسئولان هم هدف اصلاح امور به شکل ورزشی را دارند، نه به صورت امنیتی.
  آیا لزومی داشت در این بحبوحه، بی‌خیال مراسم و نام تیم قهرمان شوید و بر اعطای جایزه بهترین بازیکن زمین پافشاری کنید؟
لطفا مسائل را با هم قاطی نکنید. هدف ما برقراری نظم و آرامش بود.
   این نظم و آرامش که می‌گویید، دقیقا یعنی چه؟
یعنی همان که از بلندگو گفتم! یعنی هواداران روی سکو بیایند تا انتخاب بهترین‌ها را جشن بگیریم!
  فکر نمی‌کنید شما قربانی شدید؟
خیر، سرنخ ماجرا، جای دیگری است. به جای این‌که ماجرای مربوط به بلندگو را بزرگ کنید، ماجرای ظلم دنباله‌دار داوری به تراکتورسازی را پیگیری کنید تا متوجه شوید چرا اشتباهات داوری مدام به ضرر سرخ‌های تبریز بود.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/31810/کار-به-دولت--و-رئیس‌جمهوری-کشید!