خانواده؛‌ انتخاب نخست جوانان
 

 

زماني‌كه در ميان انبوهي از مشغله‌هاي ريز و درشت اين روزها فرصتي براي استراحت پيدا مي‌كنيم، بهتر است از اين فرصت به  خوبي استفاده كنيم و اوقات‌فراغتمان را با فعاليت‌هايي پر كنيم كه داراي اثرات مثبت هم براي خودمان باشد و هم ديگران. مطالعات نشان مى‏دهد که اوقات‌فراغت همواره بستر مناسبى براى بروز خلاقیت‏ها و نوآورى‏هاست. چون ذهن انسان به فعالیت موظفى مشغول نیست، لذا مى‏تواند فارغ از قالب‏هاى از پیش طراحى شده به مسائل مورد علاقه خود بپردازد. انسان در اوقات‌فراغت آزادانه مى‏اندیشد و در حل مسائلى که در حوزه شناختى او مطرحند از تفکر خلاق بهره مى‏گیرد و همین خمیرمایه نوآورى‏ها و اختراعات بشرى است.
اما نحوه گذراندن اوقات‌فراغت در بين گروه‌هاي سني مختلف، ‌متفاوت است. ممكن است مردان، ‌همكارانشان را براي اين كار انتخاب كنند و زنان، ‌دوستانشان را. اما براساس نتايج مطالعاتي كه اخيرا منتشر شده است،‌ برخلاف تصور جوانان مايل هستند كه بيشترين وقت را با والدينشان بگذرانند.
در همين رابطه رئیس مرکز مطالعات وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نتایج یک پژوهش انجام شده در حوزه اوقات‌فراغت جوانان گفت: نتایج پژوهش انجام شده نشان می‌دهد خواسته و نیاز واقعی جوانان این است که اوقات‌فراغت خود را در کنار خانواده‌ها بگذرانند.محمدتقی حسن‌زاده با اشاره به نتایج مطالعات انجام شده در مورد گرایش‌های جدید اوقات‌فراغت در بین جوانان اضافه كرد: در مطالعاتی که‌ سال‌گذشته با موضوع اوقات‌فراغت، زمینه‌ها و علایق آنها در بین جوانان 15 تا 29‌سال انجام شد، نتایج نشان می‌دهد باتوجه‌به بسترهایی که وجود دارد تنوعی در نیازهای اوقات‌فراغتی جوانان ایجاد شده است و ضرورت دارد که والدین برنامه‌ریزی دقیقی برای اوقات‌فراغت جوانان داشته باشند چرا که این خواسته و نیاز، خواسته واقعی جوانان است که در کنار خانواده به گذران اوقات فراغت بپردازند.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی وزارت ورزش و جوانان افزود: با مطالعه‌ای که از یک جامعه واقعی و نمونه 24‌میلیون نفری به صورت یک طرح ملی با برش استانی و روستایی انجام شده است توانستیم ترکیبی از نمایندگان واقعی جوانان داشته باشیم.
در مجموع یکی از خواست‌ها و نیازهای جوانان گذران اوقات‌فراغت همراه با خانواده است و تحلیلی که صاحب‌نظران این عرصه دارند این است که خانواده‌ها برای اوقات‌فراغت فرزندان خود برنامه‌ریزی داشته باشند و فرصتی را اختصاص دهند که این کار بتواند اثر مطلوب خود را داشته باشد. چراکه برای تربیت این افراد و نشاط و شادابی آنها و روی باور و توانمندسازی آنها تأثیر دارد.
زماني‌كه حرف از يك نمونه 24 ميليوني مي‌شود، ‌به سختي مي‌توان نسبت به نتايج پژوهش ترديد داشت. اما اينكه برخلاف تصور جوانان به جاي فضاي مجازي و گروه دوستان؛ ‌خانواده را براي گذران اوقات‌فراغت انتخاب مي‌كنند جاي تأمل دارد. نكند آسيب‌هايي كه در رابطه با جوانان هر روز به آنها اشاره مي‌كنيم و محل وقوع‌شان را فضاي مجازي، اينترنت و دوستان مي‌دانيم، ‌از خانواده‌هايي كه داراي مسائل مختلف هستند،  ‌ناشي مي‌شود.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/30279/خانواده؛‌-انتخاب-نخست-جوانان-