کشور هلند برخلاف کشورهایی همچون فرانسه، ایتالیا و اسپانیا غذاهای معروف زیادی ندارد اما این بدان معنی نیست که هلند از سنت آشپزی و طبخ بیبهره است. هلندیها علاقه عجیبی به خوردن سیبزمینی دارند. آنها از بشقابهای گوشتی سنتی همراه با سیبزمینی، سبزیجات بخارپز شده و نوعی آبگوشت استفاده میکنند. ازجمله معروفترین غذاهای زمستانی هلند سوپ نخودفرنگی به همراه سس مخصوص یا ژامبون است که با نان ترد خورده میشود.
در شب سال نو بوی خوش نوعی کیک (Oliebollen) از هر خانهای به مشام میرسد. این کیک یا کلوچه در زبان انگلیسی به دونات هلندی معروف است. در این کیک خوشمزه از سیب، کشمش، تخممرغ، آرد و شکر استفاده میشود.
مردم هلند به نوشیدن انواع آبمیوهها علاقه زیادی دارند. در هلند قهوه به همراه شیر (koffie verkeerd) نیز طرفداران بسیاری دارد.
پنیرهای هلند نیز دارای شهرت جهانی هستند. ازجمله انواع معروف پنیر هلندی میتوان به Gouda ، Edam ، Leyden و Leerdammer اشاره کرد.
وعدههای غذایی
صبحانه:
صبحانه در هلند معمولا از مواردی همچون نان، پنیر، کره، مربا یا عسل، تخممرغ و سوسیس تشکیل میشود. بهعنوان نوشیدنی از آبمیوه، قهوه، چای و شکلات داغ استفاده میشود.
uitsmijter از دیگر بشقابهای سنتی هلند برای صبحانه است. این بشقاب از تخممرغ، نان، پنیر و ژامبون یا بیکن (bacon) تشکیل شده است.
ناهار:
به دلیل جامعه کاری هلند وعده ناهار بسیار سبک میل میشود. خوردن ساندویچ، انواع کتلت به همراه انواع سوسیس و کالباس، ماکارونی، املت و سالاد مرسوم است.
خوردن ماهی green herring به صورت خام به همراه نمک از معروفترین غذاهای هلند است.
شام:
در این وعده هلندیها از انواع مختلفی از غذاها استفاده میکنند. به دلیل اینکه هنگام ناهار اغلب به خانه نمیآیند به وعده شام نگاه ویژهای دارند.
آب و هوای هلند
آب و هوای هلند معتدل و بسیار شبیه به انگلستان است. دما در تابستانها در حدود 17 تا 24 درجه سانتیگراد و در ماههای جولای و آگوست و همچنین زمستانها در ماههای دسامبر و ژانویه دما از صفر تا 10 درجه سانتیگراد متغیر است.
بارش مداوم در طول سال هلند را به یکی از پر بارشترین کشورها تبدیل کرده است. ماههای آوریل و می جزو کم بارشترین ماهها محسوب میشوند.
هلندیها طی سالیان متمادی آبهای دریا را خشک کردند تا سرزمینی برای خود احداث کنند و درواقع اگر پلهای مقاوم هلند نباشد، همه کشور به زیر آب میرود.