رئیس جمهوری
امروز به اندونزی میرود
سفیر ایران در اندونزی از سفر روز سهشنبه رئیس جمهوری و وزیر امور خارجه کشورمان به اندونزی برای شرکت در کنفرانس آسیا - آفریقا و رایزنی دوجانبه با سران چند کشور شرکتکننده در این کنفرانس خبر داد. ولی الله محمدی نصرآبادی، سفیر ایران در اندونزی روز دوشنبه در آستانه سفر دکتر حسن روحانی، رئیسجمهوری اسلامی ایران به جاکارتا به خبرنگار ایرنا گفت که این سفر به دعوت جوکو ویدودو، رئیسجمهوری اندونزی برای شرکت در اجلاس بزرگداشت شصتمین سالگرد کنفرانس آسیا – آفریقا که ثمره آن جنبش عدم تعهد است، انجام میشود. جمهوری اسلامی ایران از سال 2012 میلادی ریاست جنبش عدم تعهد را برعهده گرفته است. وی گفت که در اجلاس بزرگداشت شصتمین سالگرد کنفرانس آسیا – آفریقا در جاکارتا و باندونگ اندونزی 109 کشور و 20 سازمان بینالمللی و منطقهای دعوت شدهاند که حدود 80 کشور در آن شرکت میکنند. سفیر ایران با اشاره به حضور رئیسجمهوری کشورمان در اندونزی گفت که دکتر روحانی در این اجلاس سخنرانی کرده و در حاشیه اجلاس دیدارهای دوجانبهای نیز با سران برخی از کشورها ازجمله شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن و جوکو ویدودو، رئیسجمهوری کشور میزبان انجام میدهد. محمدی همچنین گفت که برنامهریزی برای دیدار دوجانبه رئیس جمهوری ایران و رهبران دیگر کشورهای آسیایی، آفریقایی و جنوب شرق آسیا درحال انجام است.
سفر دو روزه قائم مقام وزیر خارجه سوریه به تهران
فیصل مقداد، قائم مقام وزیر خارجه سوریه وارد تهران شد. به گزارش ایسنا، فیصل مقداد در سفر دو روزه خود به تهران با تعدادی از مقامات کشورمان ازجمله محمدجواد ظریف، وزیر خارجه و امیر عبداللهیان، معاون عربی آفریقای وزارت امور خارجه در مورد مسائل دوجانبه و منطقهای دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
امیرعبداللهیان خبر داد:
ارسال طرح 4 مادهای ایران درباره یمن برای دبیرکل سازمان ملل
حسین امیرعبداللهیان با تبیین مفاد طرح چهار مادهای ایران برای رفع بحران یمن گفت: این طرح را وزیر امور خارجه دو روز پیش به دبیرکل سازمان ملل متحد ارائه کرد، یگانه طرح سیاسی موجود روی میز است زیرا متأسفانه برخی کشورها در تجاوز عربستان علیه یمن یا مشارکت داشتند و یا حمایت سیاسی - تبلیغاتی کردند. به گزارش ایلنا، وی اضافه کرد: برخی طرفها نیز در قبال این تجاوز سکوت کردند اما طرفهای بسیاری هم بودند که باوجود اعلام مخالفتشان با این موضوع، طرحی نداشتند.امیرعبداللهیان با اشاره به مفاد طرح سیاسی کشورمان گفت: بند نخست این طرح توقف فوری همه اشکال تجاوز عربستان سعودی به یمن و بند دیگر آن ارسال کمکهای ضروری و انساندوستانه برای مردم این کشور است زیرا در پی این تجاوز و کشتار گسترده غیرنظامیان اعم از زنان و کودکان، فاجعهای انسانی در یمن روی داده است. وی که با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفتوگو میکرد افزود: در بند سوم این طرح از همه گروههای یمنی در پای میز مذاکره برای گفتوگوی ملی دعوت شده و بند چهارم طرح نیز درباره تشکیل دولت آشتی ملی در این کشور و تکمیل روند سیاسی است.
وال استریت ژورنال:
طرح کورکر بدتر از توافق
نکردن است
روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی با پرداختن به طرح سناتور کورکر درباره نظارت کنگره بر توافق هستهای آن را فاجعهبارتر از به توافق نرسیدن توصیف کرد. روزنامه وال استریت ژورنال، طرح باب کورکر، سناتور جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنا را که به کنگره اجازه بازبینی یک توافق هستهای با ایران را میدهد به شدت مورد انتقاد قرار داد. به نوشته این روزنامه، در واقع این شعار که حاصل نشدن توافق بهتر از یک توافق بد است، درباره طرح سناتور کورکر صدق میکند. این قانونی است که تایید میکند رئیسجمهوری آمریکا میتواند یکجانبه قراردادهایی با قدرتهای خارجی امضا کند. چون طبق قوانین آمریکا اگر بخواهد از پروسه تصویب در مجلس سنا پرهیز کند باید ثابت کند که نتیجه دیپلماسیاش به یک قرارداد منتهی نخواهد شد. طرح کورکر به این رفتار ریاستجمهوری که اکنون به نظر میآید به دنبال پنهان کردن استفاده بیش از حد از قدرت اجراییاش است، مشروعیت میدهد. در حقیقت طرح کورکر چنین رفتاری را تطهیر میکند. وال استریت ژورنال در ادامه نوشت: مسأله درباره طرح کورکر این است که دستکم این قانون برخی بحثها و رأیگیریها را در کنگره تضمین میکند. ما اکنون بهعنوان یک کشور این مباحث را داریم و بلند صحبت کردن درباره آن ارزشش را بالا نمیبرد. کنگره به تحریمهای ایران رأی داده است، اما طرح کورکر به رئیسجمهوری اجازه میدهد تا از این رأیگیری اجتناب کند. طرح سناتور کورکر حرکت به سمت یک توافق بد شده است.