شهروند| به نظر میرسد آیتالله مصباح یزدی به ائتلاف یا اتحاد یا هرچه نامش را بگذارند میان جبهه پایداری و دیگر گروههای اصولگرا چراغ سبز نشان داده است. چنانکه خبرگزاری فارس گزارش داده او در دیدار با اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری درباره «مطلوب دانستن رفت و آمد افراد با سلایق مختلف» سخن گفته و ازجمله خاطرنشان کرده است: در روایات نهتنها بر دیدار با مومنان با یکدیگر، بلکه حتی درباره دید و بازدید با اهل سنت و شرکت در مراسم آنها و عیادتشان و نظایر آن، تأکیدات بسیار زیادی صورت گرفته است.
پدر معنوی اعضای جبهه پایداری حتی به این جریان سیاسی توصیه کرده: «هر چند نفس دید و بازدید مورد تأکید و مطلوب است و در بسیاری از موارد سبب رفع سوءتفاهمها میشود اما نباید به صرف دید و بازدید اکتفا کرد». او گفته است: طبق روایات اهل بیت (ع) این دیدارها باید هدفدار و در جهت احیای امر ائمه(ع) باشد. یعنی باید در این دیدارها به دنبال هدف معین و تشخیص وظایف اجتماعی باشیم که نتیجه آن احیای امر اهل بیت(ع) است.
از آنجا که این رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) پیش از این نیز درباره لزوم حرکت به سوی کسب کرسیهای بیشتر در سطوح مدیریتی نظام و ترویج ارزشهای اسلامی با قرائت جبهه پایداری به این گروه توصیههایی کرده است، به نظر میرسد سخنان وی در جمع اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری به معنای ترغیب آنان برای نشان دادن نرمش بیشتر در قبال سایر اصولگرایان است. این نرمش میتواند اصولگرایان را زیر یک پرچم واحد برای انتخابات مجلس دهم متحد کند. آیتالله مصباح یزدی در ادامه سخنان خود به اعضای جبهه پایداری خاطر نشان کرده است که اساس تشکیل جبهه پایداری نیز جمع شدن گروهی براساس رضای خدا به منظور شناخت وظایف شرعی و عمل به آن بود. او همچنین گفته است: این هدف، هدف مقدسی است و توفیق عمل به آن نیز نعمت بزرگی است که به راحتی به دست نمیآید؛ البته امور، هر اندازه نفیستر باشند، دشمنان بیشتر و بزرگتری هم دارند؛ بهعنوان نمونه نفیسترین دین، دین اسلام و مذهب اهل بیت(ع) است و دشمنان آنها نیز بزرگتر و سرسختترند.
البته نباید فراموش کرد که اعضای جبهه پایداری پیش از این و در زمان رقابتهای انتخاباتی مجلس نهم نسبت به حضور برخی از افراد در لیست اصولگرایان انتقاد داشتند، حالا به نظر میرسد مصباح یزدی مجوز نرمشهای بیشتری را هم به اعضای این جریان سیاسی داده است. او گفته: دشمن همواره سعی دارد تا زمینههای همفکری برای شناخت حق را از مومنان بگیرد، لذا باید سعی کنیم تا با بالا بردن سعه صدر و تحمل اشتباهات دیگران، خود را در برابر این توطئه شیطان، واکسینه کنیم؛ لذا برخورد تند و حذفی و اظهار نفرت نسبت به مومنان بسیار قبیح است؛ چرا که وقتی اهل بیت(ع) برای مراوده با اهل سنت این اندازه تأکید میفرمایند، در تعامل با مومنان حتما این مسأله مطلوبتر است.
پدر معنوی جبهه پایداری همچنین با بیان اینکه هر کجا انسان احتمال میدهد که ارتباط داشتن با دیگر گروهها میتواند بیشتر سبب تحقق هدف الهی و تقویت نظام اسلامی شود، باید اقدام کند، گفته است: همفکری با گروههای دیگر و بیان نظرات، کار بسیار مبارکی است؛ همفکری با کسانی که در اصول با ما مشترکند، مفید است و شکی نیست که چنین همفکری و همسویی به نفع نظام اسلامی است و البته اگر لازم باشد باید هزینه آن را هم پرداخت.
آیتالله مصباح یزدی در این دیدار به تلاشهای صورت گرفته در راستای وحدت اصولگرایان نیز اشاره کرده و گفته است: چه بسا، در این راستا فردی در همفکری با گروههای دیگر به این نتیجه برسد که در برخی امور اشتباه کرده است؛ در این صورت باید آنچنان تسلیم حق باشد که اشتباه خود را پذیرفته و نهتنها لجبازی نکند، بلکه خدا را شکر کند که در اثر این ارتباط، اشتباهش را فهمیده است؛ چرا که تعصب بیجا و لجبازی ازجمله دامهای شیطان است. و اگر مطمئن شدیم که انتخاب ما درست بوده و دیگران اشتباه میکنند، باید آن را با روشی معقول به دیگران انتقال داد، نه به صورت تحکمآمیز.
او البته در عین حال گفته است: باید به این نکته مهم نیز توجه داشت که به خاطر رفاقت و نزدیکشدن فکرها و تصمیمها، نباید از اصول دست کشید؛ زیرا وحدت در جایی مطلوب است که وسیلهای برای ترویج حق و پیشبرد آن شود اما اگر وحدتی سبب تضعیف حق شود، دیگر هیچ ارزشی ندارد. به عبارت بهتر، مطلوبیت وحدت ذاتی نیست، بلکه ابزاری برای تحقق اهداف الهی است.