مقایسه ایران و جهان :
 
هر 100 جوان یک سمن، هر 50 هزار جوان یک سمن
 

 

رضا حجتی در نشست هم‌اندیشی سازمان‌های مردم‌نهاد جوانان همدان اظهار کرد: مردم جوامع توسعه‌یافته در حوزه مباحث اجتماعی، از نظر بینش، نگرش، باورها و اعتقادات در عرصه گفتمان و رفتار به بلوغ رسیده‌اند.
وی با بیان این‌که جامعه و دولت دو مفهوم جدا از هم نیستند، تصریح کرد: جامعه و دولت در هم تنیده شده‌اند و دولت مفهومی است که از دل جامعه به وجود آمده و جامعه را بازتولید می‌کند. وی با بیان این‌که مردم در جوامعی که دولت و جامعه در هم تنیده شده‌اند نمی‌توانند به صورت انفرادی فعالیت داشته و تاثیرگذار باشند، گفت: در این جوامع مردم باید به صورت سازمانی اجتماعی، فعالیت داشته باشند.وی سازمان‌های مردم‌نهاد را یاری‌دهنده دولت برشمرد و گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد باید فعالیت‌های غیردولتی، غیرسیاسی و غیرانتفاعی را در دستور کار خود داشته باشند اما یکی از مشکلات این سازمان‌ها نداشتن قانون و مقررات مشخص است.مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان افزود: در ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید تنها 200 سمن فعال در کشور وجود داشته که این رقم در‌ سال 93 با رشد 150‌درصدی به 500 سمن در کشور رسیده است. وی با بیان این‌که در کشورهای توسعه‌یافته به ازای هر 100 نفر یک سمن وجود دارد، اظهار کرد: در ایران به ازای هر 50‌هزار نفر یک سمن وجود دارد که این رقم کمتر از رقم مشابه کشورهای آفریقایی است.حجتی با اشاره به این‌که فعالیت سمن‌ها در کشور نباید به‌صورت نمایشی باشد، ادامه داد: فعالیت سمن‌ها باید معطوف به فعالیت‌های غیرسیاسی و غیردولتی باشد. مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با بیان این‌که سمن‌ها به سه دسته خیریه‌ها، حوزه اوقاف فراغت و حوزه کارآفرینی و کسب و کار اجتماعی تقسیم می‌شوند، گفت:   سمن‌های خیریه به جمع‌آوری کمک‌ها پرداخته و به نیازمندان کمک می‌کنند.
در آخر مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با بیان این‌که سالانه شاهد 18‌هزار فوتی در جاده‌ها هستیم که 80‌درصد از آن عامل انسانی است از سمن‌ها خواست برای فرهنگ‌سازی در این زمینه وارد کار شوند. وی گفت: وزارت راه و شهرسازی، اعلام کرده از سمن‌هایی که در این زمینه ورود کنند
حمایت می‌کند.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/29146/هر-100-جوان-یک-سمن،-هر-50-هزار-جوان-یک-سمن