اقتصاد جهان
 

 

  افزایش تولید 600 هزاربشکه‌ای ایران: بازگشت احتمالی ایران به‌عنوان یک صادر‌کننده بزرگ نفت به دو دلیل موقعیت ایران به لحاظ منحنی هزینه‌ها و کیفیت نفت این کشور می‌تواند باعث تغییر شرایط بازار جهانی نفت شود. ایران حدود دو‌میلیون بشکه در روز از نفت خام و فرآورده‌های پالایش شده تولیدی خود را مصرف می‌کند و بین یک تا یک‌میلیون و 500‌هزار بشکه در روز را صادر می‌کند. اگر در نتیجه توافق هسته‌ای نهایی بین ایران و قدرت‌های جهانی تحریم‌ها لغو شوند، تولید و صادرات نفت ایران ظرف 12 ماه روزانه بین 600‌هزار بشکه تا یک‌میلیون بشکه افزایش خواهد یافت.  (رویترز)

 تعدیل نیرو در استات اویل: شرکت نفتی استات اویل نروژ در حوزه فنی 20‌درصد نیروهای خود یعنی2400 نفر را تعدیل خواهد کرد. سال گذشته شرکت نفتی استات اویل روند کوچک‌سازی شدیدی را سپری کرد به‌طوری که 1950 نفر از کارکنان این شرکت شغل خود را از دست دادند. استات اویل تأکید کرده که این شرکت درحال بررسی تعدیل 20‌درصد نیروهای خود در حوزه فنی است که 12‌هزار مهندس در آن مشغول به کار هستند. (رویترز)

 توافق پاکستان و روسیه برای خط لوله گاز: وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان اعلام کرد که مسکو و اسلام‌آباد تا ماه مي برای امضای یک قرارداد ساخت خط لوله گازی به توافق می‌رسند. شرکت آر تی گلوبال ریسورسز (زیرمجموعه‌ای از شرکت دولتی فناوری روسیه، روستک) و شرکت اینتر استیت گس سیستم پاکستان (آی‌اس‌جی‌اس) در ماه دسامبر ‌سال ٢٠١٤ میلادی از پروژه‌ای برای ساخت زیرساخت‌های نفت و گاز در پاکستان خبر داده بودند.  (راشاتودی)

 شرکت‌های نفتی کلمبیا در آستانه ورشکستگی: تحقیقات تازه در کلمبیا نشان می‌دهد که نزدیک به نیمی از شرکت‌های فعال در صنعت نفت این کشور در آستانه ورشکستگی قرار دارند. براساس نتایج تحقیقی که در هفته گذشته به مجلس کلمبیا ارایه شد، سقوط قیمت‌های جهانی نفت سبب شده است که ٤٣‌درصد شرکت‌های نفتی کلمبیا در خطر ورشکستگی قرار گیرند.  (رویترز)

 عقب‌نشینی نفت شیل آمریکا: شیل نفت آمریکا که با هزینه بالا تولید می‌شود به تدریج در مقابل نفت ارزان‌قیمت اوپک و سایر تولیدکنندگان عقب‌نشینی می‌کند. تولیدکنندگانی که نفت خود را از چاه‌های نفتی واقع در آب‌های عمیق و منابع نامتعارف، استخراج می‌کردند، بیش از سایرین از کاهش قیمت نفت آسیب دیده و به تدریج، توجیه اقتصادی پروژه‌های آنها کاهش می‌یابد. موسسه تحقیقاتی بیکر هیوز در گزارشی اعلام کرد که در ماه گذشته 42 حلقه چاه نفت دیگر آمریکا نیز تعطیل شده و بدین ترتیب تعداد چاه‌های نفت فعال آمریکا از ماه اکتبر 2014 (مهر 1393) تاکنون 53‌درصد کاهش یافته است.   (رویترز)


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/28766/اقتصاد-جهان