نیاز به تغییر نگاه مسئولان
 

 

مهدی عیسی‌زاده نماینده میاندوآب، تکاب و شاهین‌دژ

در حوزه انتخابیه آذربایجان، بزرگترین مشکل، مسأله آب است. استان آذربایجان‌غربی یکی از قطب‌های مهم کشاورزی در کشور است، با این حال با مشکل تأمین آب زراعی و حتی آب آشامیدنی در بسیاری از بخش‌های استان مواجه هستیم. با توجه به آب‌های موجود در منطقه، وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی نتوانسته‌اند مدیریت آب کشاورزی را به‌خوبی در این منطقه انجام دهند و نتیجه این می‌شود که کشاورزانی که بذر را می‌کارند تا معاش و زندگی‌شان را تأمین کنند، زمانی که باید زمین‌های خود را آبیاری کنند، با مشکل مواجه هستند و درحالی‌که چند برابر آب‌بها را می‌پردازند، نمی‌توانند از آب کافی برای آبیاری زمین‌هایشان بهره‌مند شوند. مسئولان اجرایی هم مشکل تأمین آب را به گردن خشکسالی و بحران کم‌آبی در کشور می‌اندازند؛ درحالی‌که در منابع آبی استان به اندازه کافی آب وجود دارد. پیگیری‌های زیادی برای حل این مشکل انجام داده‌ایم با این حال نمی‌دانیم مسئولان اجرایی چه زمانی از خواب بیدار می‌شوند؟ ما در این استان نسبت به دیگر استان‌ها مثل مرکزی و اصفهان یا حتی آذربایجان‌شرقی، صنعت مادری نداریم که بتوانیم به آن متکی باشیم. بنابراین حفظ و تقویت کشاورزی در این استان بسیار مهم است. با این حال بسیاری از کشاورزان محصول خود- عمده تولید ما چغندر است- را به کارخانه‌های صنعتی مثل کارخانه قند تحویل داده‌اند ولی با تأخیر هزینه‌ها و پول‌هایشان را می‌گیرند؛ یا این‌که نهایتا به کشاورزان می‌گویند به‌جای محصولتان قند و شکر بگیرید. این مسائل بخش کوچکی از مشکلات کشاورزی استان است که من اخیرا وزرای کشاورزی و صنعت را در نطق‌هایم در مجلس  دراین‌باره مورد سوال قرار دادم.
مشکل دیگر احداث کارخانه پتروشیمی میاندوآب است که از دولت سازندگی کلنگ‌زنی آن شروع شده و دولت‌های بعد که آمده و رفته‌اند، هنوز این کارخانه به قول معروف اندرخم یک‌کوچه است؛ در این رابطه هم بارها با وزارت نفت گفت‌وگو و مکاتبه کرده‌ایم که باید پاسخگو باشند. این درحالی است که فولاد به کارخانه پتروشیمی فولاد میاندوآب رسیده است و قصد دارند به تبریز ارسال کنند که ما اعلام کرده‌ایم تا این کارخانه تکمیل نشود، نمی‌گذاریم از این مسیر عبور کنند و به تبریز برسند.
مشکل آب در 3 شهری که من افتخار نمایندگی مردمش را دارم، محدود به بخش کشاورزی نیست. ما در حوزه آب‌شرب هم مشکل داریم. میاندوآب در بین دو رود زرینه‌رود و سیمینه‌رود واقع شده است با این وجود در روستاهایش آب آشامیدنی پیدا نمی‌شود. مسئولان قول‌های زیادی به مردم این مناطق داده‌اند و از ما خواسته‌اند که سوال از وزیر را پیگیری نکنیم ولی متاسفانه تا این لحظه مشکل آب آشامیدنی روستاهای میاندوآب، تکاب و شاهین‌دژ حل نشده و اقدام عملی صورت نگرفته است.  
بحث مهمی که در این ماه‌های آخر مجلس نهم دنبال می‌کنیم، تقسیم حوزه‌های انتخابی میاندوآب، تکاب و شاهین‌دژ به دو حوزه مجزا با نمایندگان مجزاست به‌طوری‌که یک نماینده برای میاندوآب باشد و یک نماینده برای تکاب و شاهین‌دژ؛ در این صورت نه هزینه‌ای به مجلس وارد می‌شود و نه تغییری از نظر تعداد نمایندگان ایجاد می‌شود. در مقابل نماینده‌ها می‌توانند با تمرکز بیشتر در حوزه‌های خود به مردم خدمت کنند. جمعیت شهرستان‌ها هم براساس مصوبات کمیسیون شوراها به حد نصاب دارا بودن یک نماینده می‌رسد.
بیکاری یکی از مشکلات اجتماعی همه استان‌ها و شهرستان‌های کشور است، استان ما هم در این میان مجزا نیست؛ راه‌اندازی صنایع تبدیلی شاید مشکل بیکاری را به کلی رفع نکند ولی یقینا بسیاری از جوانان استان را مشغول به‌کار می‌کند. همین جوانان تحصیلکرده در رشته‌های کشاورزی و دامپروری، درصورتی که ظرفیت اشتغال در استان فراهم باشد، به مشاغل غیرمرتبط به رشته‌های تحصیلی روی نمی‌آورند. مسأله این است که دولت و مسئولان اجرایی به استان آذربایجان‌غربی هم مثل دیگر استان‌ها در حوزه اشتغال نگاه ویژه داشته باشند و گام‌های موثر در راستای سرمایه‌گذاری در صنعت و کشاورزی برداشته شود. درحال‌حاضر در منطقه تکاب 3 معدن و کارخانه طلا وجود دارد که مردم استان به جز گرد و خاک آلوده به سیانور هیچ خیری از این کارخانه‌ها ندیده‌اند و هیچ عایدی برای مردم منطقه نداشته است درحالی‌که می‌شد با راه‌اندازی کارخانه‌های پایین‌دستی طلا اشتغال جوانان استان را بهبود داد. به‌طورکلی منطقه آذربایجان‌غربی از ظرفیت‌های بسیار خوبی برای توسعه صنعت و اشتغالزایی برخوردار است و درواقع نیاز اصلی ما تغییر نگاه مسئولان اجرایی و تجدیدنظر در تصمیم‌گیری‌ها و اختصاص اعتبارات است.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/28556/نیاز-به-تغییر-نگاه-مسئولان-