منتقدان جدید سریال مهران مدیری
 
حاشیه وکلا برای سریال «درحاشیه»
 

 

شهروند| پس از پزشکان این‌بار نوبت به وکلا رسید تا به سریال طنز «درحاشیه» واکنش نشان بدهند. رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در نامه‌ای به رئیس سازمان صداوسیما از پخش این سریال انتقاد کرد.
هنوز حاشیه‌های اعتراض پزشکان به مجموعه نوروزی در حاشیه تمام نشده، اعتراض وکلا هم بلند شده است. آن هم در شرایطی که اتفاقا در هفته‌های اخیر همزمان با اعتراض پزشکان، خیلی‌ها در انتقاد از این حرکت پزشکان و این‌که روحیه انتقادپذیری آنها پایین است، می‌گفتند اگر بحث اعتراض و انتقاد باشد پس وکلا هم باید اعتراض کنند اما اعتراضی ندارد. دیروز اما وکلا هم نشان دادند که میزان انتقادپذیری‌شان نسبت به یک برنامه تلویزیونی خیلی هم بالاتر از پزشکان نیست.
 «علی نجفی‌توانا»، رئیس کانون وکلا به رئیس سازمان صداوسیما نامه‌ای نوشت و با استناد به اصل 157 قانون اساسی از تولید سریال در حاشیه انتقاد کرد.
در این نامه آمده است: «اصل یکصد و هفتاد وپنجم قانون اساسی مقرر می‌دارد «در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران آزادی بیان نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور باید تأمین گردد. براساس این اصل قانون اساسی، ملاک و معیار برنامه‌های صداوسیما باید مصالح کشور و موازین اسلامی باشد و هتک حرمت شریف‌ترین اقشار جامعه که وظیفه تأمین امنیت قضایی جامعه را به عهده دارد برخلاف موازین اسلامی و مصالح کشور است.»
به نوشته نجفی‌توانا در این نامه: «پخش برخی از سریال‌ها و برنامه‌ها به‌ویژه برنامه طنز «در حاشیه» در شبکه سوم سیمای جمهوری اسلامی با لودگی و ایجاد اتهام، خواسته یا ناخواسته هجمه فرهنگی گسترده‌ای را به حرفه مقدس وکالت وارد نموده است و این قشر فرهیخته را که در نهادینه کردن قانون‌گرایی و عدالت‌گستری و تأمین امنیت قضایی نقش عمده‌ای به عهده دارد را مورد تمسخر و تحقیر قرار داده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در بخش دیگری از این نامه آورده است: با توجه به این‌که قوام هر جامعه‌ای به تأمین امنیت قضایی و گسترش فرهنگ قانون‌گرایی وابسته است، وکلای دادگستری کشور با عنایت به برنامه‌های اعلامی شما و اصولاً طبیعت وظایف قانونی آن نهاد، انتظار دارد برای جبران لطمه‌ای که با پخش این‌گونه برنامه‌ها به حیثیت حرفه‌ای و صنفی و توسعه فرهنگ قانون‌گرایی کشور وارد شده است؛ و در راستای تأمین مصالح عمومی و گسترش فرهنگ قانون‌گرایی ضمن جلوگیری از ادامه هتک حرمت و حیثیت جامعه وکالت، به نحو شایسته‌ای برای معرفی این حرفه مقدس از طریق رسانه ملی اقدام و از تداوم القاء شبهه نسبت به این قشر خدوم در مسیر اجرای عدالت جلوگیری به عمل آید.»
در ادامه این نامه آمده است: «کانون وکلای دادگستری آمادگی خویش را برای همفکری و همکاری در جهت تأمین برنامه‌های مناسب اعلام می‌دارد و طبیعتاً حق برخورد رسانه‌ای و قانونی با تکرار این‌گونه اهانت‌ها را برای خود محفوظ می‌دارد».
انتقاد وکلا از سریال در حاشیه درحالی است که اعتراض پزشکان به این سریال هم پیشتر از سوی رسانه‌ها مورد انتقاد قرار گرفته و بیشتر رسانه‌ها پزشکان را به دلیل پایین بودن آستانه انتقادپذیری مورد انتقاد قرار دادند. منتقدان می‌گویند اگر قرار باشد که با پخش هر برنامه طنزی، گروهی از افراد جامعه برای این‌که شغل، قومیت یا منطقه سکونتشان با شخصیت‌های داستان مشابهت دارد به تولید و پخش آن اعتراض کنند به این ترتیب اساسا امکان تولید و پخش سریال‌ها و فیلم‌های طنز در جامعه محدود و چه‌بسا غیرممکن می‌شود. کارشناسان رسانه و تلویزیون می‌گویند یکی از دلایل پایین بودن آستانه نقد پذیری در جامعه ایران این است که کارهای طنز کمی ساخته شده و فهم درستی از مقوله طنز در جامعه وجود ندارد و به همین دلیل هم طنز به جای این‌که در جامعه ظرفیت برای شنیدن و پذیرش انتقاد ایجاد کند، موجب سوءتفاهم می‌شود.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/28279/حاشیه-وکلا- برای-سریال-«درحاشیه»