رئیس‌کل بانک مرکزی:
 
کاهش تورم اولویت اقتصادی دولت می‌ماند
 

 



در آخرین روزهای‌ سال 93 که مهمترین دستاورد اقتصادی آن کاهش نرخ تورم بود، رئیس‌کل بانک مرکزی برنامه‌های این بانک را برای ‌سال پیش‌رو اعلام کرد. ولی‌الله سیف تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی، اجرای طرح‌هایی برای تحرک بخش مسکن، تقویت انضباط پولی و حفظ ثبات در بازار دارایی‌ها را از جمله برنامه‌های این بانک در ‌سال 94 ذکر کرد و به ایرنا گفت: رویکرد دولت و بانک مرکزی، کاهش نرخ تورم تا دستیابی به تورم تک‌رقمی ادامه خواهد یافت، البته باید به این نکته اشاره داشت که نرخ تورم معلول عوامل متعددی است که تنها بخشی از آنها ریشه در مولفه‌های پولی داشته و تحت کنترل بانک مرکزی است. سیف درخصوص برنامه خروج از رکود دولت و اثربخشی آن هم تأکید کرد: مهمترین شاخص سنجش تحولات تولید هر اقتصادی، رشد تولید ناخالص داخلی است. رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت‌های ثابت پس از 8فصل متوالی رشد منفی در سال‌های 91 و 92، رشدی مثبت را تجربه کرده و در دوفصل متمادی و طی نیمه اول ‌سال 93 به 4‌درصد رسیده است. در نیمه اول ‌سال جاری، رشد در تمام فعالیت‌های اقتصادی مثبت بوده است. علاوه بر این، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص نیز در این دوره از رشدی معادل 15.8‌درصد برخوردار بوده که در مقایسه با عملکرد دوره مشابه ‌سال قبل (16.5- درصد) حاکی از بهبود عملکرد این متغیر است.
او درخصوص برنامه‌ریزی برای افزایش تسهیلات بانکی تولید در جهت کاهش بیکاری گفت: انتظار می‌رود عملکرد تسهیلات‌دهی شبکه بانکی در صورت مهیا بودن شرایط در بخش واقعی اقتصاد، منشا آثاری نظیر افزایش اشتغال نیز باشد اما باید اذعان داشت که بانک مرکزی به منظور خروج غیرتورمی از رکود در اقتصاد، هدف اصلی خود را در هدایت منابع به سمت ظرفیت‌های خالی اقتصاد متمرکز کرده و این امر قاعدتا در اثنای خروج از رکود اثرات اشتغا‌لزایی کمتری به همراه خواهد داشت.
سیف افزود: با خروج کامل اقتصاد از شرایط رکود تورمی موجود، گسترش و تغییر جهت اعتبارات پرداختی شبکه بانکی به سمت سرمایه‌گذاری‌های ثابت جدید، اثرات مثبت و قابل توجه بیشتری بر اشتغال و کاهش بیکاری خواهد داشت.
رئیس‌کل بانک مرکزی ادامه داد: با وجود تمام اقدامات و حمایت‌های صورت گرفته از فعالیت‌های تولیدی در دوره اخیر، مقایسه عملکرد رشد مثبت اقتصادی مورد انتظار در‌ سال‌جاری با رشد منفی محقق شده در سال‌های 91 تا 92 نشان‌دهنده آن است که اقتصاد همچنان با معضل وجود ظرفیت‌های خالی تولید مواجه بوده، بنابراین یکی از اولویت‌های نظام بانکی در ‌سال آتی، باید همچنان بر تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی قرار گیرد.
او افزود: در سیاست‌های تنظیمی جهت خروج غیرتورمی اقتصاد از رکود نیز سهم تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی از کل تسهیلات پرداختی معادل 60‌درصد تعیین شد که تا 10ماهه اول‌ سال‌جاری نیز سهم مزبور از سوی شبکه بانکی به‌طور کامل محقق شده است. در بخش مسکن نیز بانک مرکزی بنا به کارکردهای مثبت این بخش در رشد اقتصادی و برنامه‌های خروج غیرتورمی از رکود، طرح‌هایی را برای تحرک فعالیت‌های تولیدی در این حوزه در دست بررسی دارد که در مرحله تصمیم‌گیری و طرح در شورای پول و اعتبار است.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/27073/کاهش-تورم اولویت-اقتصادی-دولت-می‌ماند