شهروند| دو روز پس از اعلام نتایج چهارمین دوره انتخابات شورایاریها، تعدادی از نامزدهای این دوره از انتخابات دیروز در اعتراض به نحوه برگزاری انتخابات مقابل شورا تجمع کردند.
صبح دیروز، همزمان با برگزاری جلسه علنی شورای شهر تهران تعدادی از نامزدهای انتخابات شورایاریها به خیابان بهشت آمدند تا بگویند نسبت به روند برگزاری انتخابات اعتراض دارند. تعدادی از آنها هم سند و مدارکی در دست داشتند برای اینکه بگویند در روند برگزاری انتخابات در برخی محلات تقلبهایی صورت گرفته و همچنین افرادی هم بودند که میگفتند 24 ساعت پیش از برگزاری انتخابات به آنها گفته شده که صلاحیتشان برای شرکت در انتخابات رد شده است. «فارس» نوشته: «تعدادی از تجمعکنندگان به نحوه نظارت و فرآیند برگزاری انتخابات انتقاد و مطرح کردند که تعدادی از ناظران انتخاب شده در پای صندوقهای رأی در محله وردآورد تقلبهایی را در برگزاری انتخابات داشتهاند.» این افراد همچنین با اشاره به ارسال شکایتشان به هیأت نظارت مرکزی و ریاست آن، از اینکه به هیچیک از شکایات مطرح شده رسیدگی نشده، انتقاد کردند. «محمد سالاری»، عضو شورا و رئیس هیأت نظارت بر انتخابات شورایاریها دیروز در جلسه علنی شورای شهر تهران از وصول 800 شکایت درباره این انتخابات خبر داد و گفت: «بیشترین شکایات مبنی بر این بود که افراد در محلات دیگری رأی دادهاند و مسأله حق تقدم توسط فرمانداری حذف شده بود و ما نمیتوانستیم در این خصوص اقدامی انجام دهیم، اما موضوعات خاص درحال رسیدگی است.»
او با اشاره به اینکه حرف و حدیث در برگزاری انتخابات شورایاریها زیاد است ولی مستندات کم، افزود: «افرادی که تقاضای بازنگری در آرا را داشتند، این اتفاق انجام میشود و آرای نفرات 10 تا 15 که با یک رأی پیشی گرفتند، مورد بررسی قرار میگیرد.»
رئیس هیأت نظارت بر انتخابات شورایاریها ادامهداد: «کمیته حقوقی خاصی تشکیل دادیم که تکتک موارد مربوط به انتخابات شورایاریها را مورد بررسی قرار دهد.»
به نوشته پانا، معترضان در تجمع دیروز اسناد تخلفاتی در انتخابات شورایاریها را به همراه داشته و از مرتضی طلایی مدیر اجرایی انتخابات شورایاریها درخواست داشتند به اعتراضات آنها رسیدگی کنند اما مرتضی طلایی صحن علنی شورا را برای رسیدگی به اعتراضات آنها ترک نکرد. در میان معترضان، یکی از شورایاریهای سابق محله گرمدره که اسناد تخلفات انتخاباتی محله خود را به همراه داشت، در میان معترضان فریاد میکشید که: «اگر به درخواست من توجهی نشود در مقابل شورای شهر خودسوزی میکنم و از حق خود نمیگذرم زیرا به اسناد ما توجهی نمیشود.» با وجود این طلایی، در جلسه شورا از سلامت انتخابات این دوره دفاع کرد و گفت: «1786 صندوق اخذ رأی در 22 منطقه شهر تهران در روز انتخابات شورایاریها فعال بودند. برگزاری چهارمین دوره انتخابات شورایاریها درحالی پشت سر گذاشته شد که با کاهش 20محله نسبت به دوره قبل مواجه بود. طلایی سن رأیدهندگان در این دوره از انتخابات شورایاریها را با کاهش سهسال به 15سال عنوان کرد و افزود: «در این انتخابات با حضور 14درصدی بانوان در کاندیداتوری شورایاریها مواجه بودیم و ورود این گروه از شهروندان نیز بیانگر افزایش 2درصد حضور زنان در انتخابات بوده است.»
رئیس هیأت اجرایی انتخابات شورایاریهای شهر تهران با بیان اینکه در این انتخابات 2500 نفر بهعنوان شورایاریهای محل 22 منطقه شهر تهران انتخاب شدهاند، گفت: «کمیته مشترک بازرسی و نظارت، اجرا و ناظر عالی متشکل از 5نفر جهت نظارت بر انتخابات تشکیل شد که این کمیته 5نفره مسئولیت داشته است که گزارشهای لازم را در سه سطح ناظرین، بازرسی، داوطلبان و شهروندان ارایه دهد.» به گفته طلایی، هیچکس نمیتواند حتی یکدرصد برچسب سیاسی به انتخابات شورایاریها بزند و آن را مرتبط با دستهای خاص بداند. شیرینی این انتخابات با حاشیهها نباید تلخ شود. اعضای شورای شهر اطمینان داشته باشند هیأت نظارت و اجرای مصمم است که مابقی مراحل انتخابات را با دقت و شفافیت در اتاقی شیشهای مورد بررسی قرار دهد.