شهروند| حسینعلی امیری، قائممقام وزیر کشور روز گذشته در نشست خبریاش با اصحاب رسانه درباره حادثه اخیر در شیراز از عدمبازداشت عاملان این اتفاق خبر داد. امیری در حالی اینگونه اظهارنظر کرد که یکشنبه گذشته احمدی، استاندار فارس از بازداشت 3تن از عوامل حمله به علی مطهری خبر داده بود. احمدی در مصاحبهای با صداوسیمای استان فارس گفته بود که 3نفر عوامل اصلی شناسایی و به مقامات قضایی هم معرفی شدند و سایر عوامل که اسامی و چهره آنها مشخص شده متعاقبا بررسی میشوند. پس از این اظهارنظر احمدی اما هیچیک از مقامات مسئول در شیراز این خبر را تکذیب نکردند تا اینکه روز گذشته، حسینعلی امیری در پاسخ به خبرنگارانی که بر گفته استاندار فارسی مبنی بر بازداشت عوامل حمله اصرار داشتند، گفت که نمیدانم، استاندار فارس چه گزارشی داشته اما تا همین دقیقه که من اینجا حضور دارم هیچکس بازداشت نشده است. البته دیگر صحبتهای استاندار فارس مبنی بر توصیه به مطهری برای عدمحضور در این استان و مصوبه مخالفت شورای نگهبان با برنامه دانشگاه شیراز از سوی علی مطهری هم بيپاسخ نماند و او تمام این گفتهها را تکذیب کرد. مطهری در نامهای خطاب به ذوالفقاری، رئیس هیأت تحقیق نوشت همانطور که میدانید مصوبه صریحی از طرف شورای تأمین وجود نداشته بلکه نامه شورای تأمین به دانشگاه شیراز صرفا شامل توصیه و ترجیح عدمبرگزاری مراسم بوده و درواقع تصمیم را بهعهده دانشگاه گذاشته و وقتی دانشگاه از مقصود آنها استعلام کرده پاسخی دریافت نکرده است.
فیلم عوامل حمله به مطهری
در وزارت کشور
امیری که با تأخیری 20دقیقهای نشست خبریاش را آغاز کرد، دلیل تأخیرش را بررسی فیلمی 20دقیقهای درباره حادثه شیراز عنوان کرد و گفت: تقریبا 20دقیقه فیلم از این حادثه وجود دارد و چهرهها در آن مشخص است. او حتی درباره تعداد عوامل ایجاد این حادثه هم از 20 تا 50نفر خبر داد. همچنین امیری مسئول رسیدگی به این کار را استاندار فارس ندانست و گفت: استاندار فارس مسئول کار نبودند بلکه از همان ابتدا آقای دکتر ذوالفقاری معاون امنیتی وزارت کشور مسئول بررسی این موضوع شدند. امیری همچنین در ادامه از مسئولان قضایی استان فارس خواست که به این موضوع رسیدگی کنند. امیری ادامه داد: در رابطه با آنچه در شیراز اتفاق افتاد من بازهم لازم میدانم که عمیقا تأسف خود را اعلام کنم. جناب آقای مطهری از نمایندگان بسیار خوب مجلس و فرزند شهید مطهری هستند. قبل از اینکه ایشان سخنرانی کنند و ما نمیدانیم محتوای صحبتهای ایشان چیست اینطور با او برخورد میشود و این کار نادرستی بود. سخنگوی وزارت کشور در ادامه اظهار کرد: رئیسجمهوری همچنین دستور دادند مسئولان دولتی که احیانا قصور و تقصیری در این زمینه داشتند تحت تعقیب قانونی قرار گیرند.
امیری ادامه داد: در جهت دستور ریاست محترم جمهور، وزیر محترم کشور کمیتهای به مسئولیت آقای ذوالفقاری معاون امنیتی وزارت کشور و همچنین مشاور رئیس دفتر جانشین فرماندهی معظم کل قوا در نیروی انتظامی و رئیس بازرسی و مدیریت عملکرد وزارت کشور تشکیل دادند و این گروه عازم شیراز شدند، البته گروههای کارشناسی روزهای قبل به شیراز اعزام شده بودند ولی این هیأت عالیرتبه صبح دوشنبه به شیراز رفتند تا گزارش دقیقی را با شناسایی دقیق آمرین و مباشرین اعلام کنند، لذا باید منتظر اعلام نتیجه از سوی این هیأت باشیم. در ادامه نشست هم امیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به تهدید خودروی وکیل علی مطهری و نوشتن عبارت «اخطار اول» روی آن، آیا این کارها ادامه دارد؟ گفت: با توجه به دستور رئیسجمهوری و وزیر کشور نباید پیشداوری کنیم. هیأتی تشکیل و به شیراز اعزام شده است. این هیأت در حال بررسی موضوع است و باید اجازه دهیم نتیجه بررسی را اعلام کنند و بعد اطلاعرسانی کنیم.
امیری همچنین درباره احتمال عزل استاندار فارس هم به خبرنگاران از قاطعیت تصمیم رئیسجمهوری در برخورد با قاصران یا مقصران خبر داد و گفت که باید صبر کنیم هیأت اعزام شده نتیجه بررسیهای خود را اعلام کند تا بعد این موضوع بررسی شود. دستور رئیس محترم جمهور بسیار قاطع است و ایشان فرمودهاند که با قاصران یا مقصران هم باید برخورد شود ولی نباید پیشداوری کرد.
رحمانیفضلی بدون مستندات درباره پول کثیف صحبت نمیکند
اما صحبتهای عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور دولت روحانی، درباره ورود پولهای کثیف به عرصه سیاست همچنان هم مورد سوال خبرنگاران است. چه آنکه در این نشست هم سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا وزیر کشور مستنداتی درباره پولهای کثیف دارد، گفت: آقای دکتر رحمانیفضلی وزارت کشور را اداره میکنند و این وزارتخانه یکی از جاهایی است که اطلاعات تجمیع شده در آن وجود دارد. ایشان همچنین دبیرکل ستاد مبارزه با قاچاق هستند و حتما اطلاعاتی در دست دارند که نسبت به آن هشدار دادهاند. امیری گفت: وزیر محترم کشور بارها به من گفتند اگر نمایندگان خواستند، برنامهریزی کنید تا در کمیسیون حضور پیدا کنیم و مستندات را ارایه کنیم. سخنگوی وزارت کشور در پاسخ به سوالی درباره برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان در سال آینده و تعداد نمایندگان گفت: ما پیشنهادی در مورد تعداد نمایندگان مجلس خبرگان دادیم. در این پیشنهاد مستقل شدن استان البرز هم عنوان شده و نماینده این استان به صورت مستقل در مجلس خبرگان حضور داشته باشد. همچنین پیشنهاد افزایش نمایندگان استانهای دیگر در مجلس خبرگان مطرح شده که طبق آن مجموعا 13نفر به تعداد نمایندگان افزوده میشود. وی درباره تعداد مدیران مستعفی وزارت کشور برای کاندیداتوری مجلس گفت: تاکنون دو نفر از معاونین استانداران و تعدادی از فرمانداران برای این امر استعفا کردهاند.