شهروند| طرح امداد نوروزی دیروز، بیستوپنجم اسفندماه با حضور رئیس جمعیت هلالاحمر، رئیس سازمان راهداری، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی، وزیر بهداشت و رئیس سازمان میراث فرهنگی با حضور نیممیلیون نیروی امدادی، کارش را بهطور رسمی آغاز کرد. طرحی که قرار است تا پایان پانزدهم فروردینماه ادامه داشته باشد. در طرح امداد نوروزی، هر سازمان برنامهای دارد، قرار است پلیس با 6هزار دوربین تخلفات رانندگی را ثبت کند، وزارت بهداشت هم با بیش از 2هزار پایگاه اورژانس، به مردم امدادرسانی کند، از آن طرف هم سازمان میراث فرهنگی، با 430 ستاد هماهنگی خدمات سفر، مردم را راهنمایی کند، جمعیت هلالاحمر هم با راهاندازی کمپین یکمیلیون جوان، از وقوع تصادفات رانندگی پیشگیری کند. این جمعیت همچنین 1500 پزشک و پیراپزشک و 20هزار داوطلب را در یکهزار پایگاه امدادی هلالاحمر مستقر کرده است. مراسم رزمایش بزرگ ترافیکی و خدمات سفر دیروز در مجاورت حرم مطهر امامخمینی(ره) برگزار شد. در این مراسم هر سازمان تجهیزات خود را به صورت نمادین به نمایش گذاشت.
فعالیت بیش از دوهزار پایگاه اورژانس
حسن هاشمی که در این مراسم صحبت میکرد، تعداد اورژانسهایي را که قرار است در طرح امداد نوروزی شرکت کنند، 2هزار و 689 مرکز اعلام کرد و گفت: «در این طرح 2هزار و 119 پایگاه اورژانس پیشبیمارستانی و بیش از 570 مرکز اورژانس بیمارستانی فعالیت میکنند. همچنین 4270 دستگاه آمبولانس، 57 دستگاه اتوبوس آمبولانس، 2 آمبولانس دریایی و 15 بالگرد آمبولانس بهعنوان آمبولانس هوایی در این طرح حضور خواهند داشت و به مردم خدمت میکنند.» این تنها خبر وزیر بهداشت نبود، او به ارایه خدمات شبانهروزی داروخانهها در تعطیلات نوروز هم اشاره کرد. «تهیه داروها و تجهیزات موردنیاز به مقدار کافی در بیمارستانها پیشبینی شده است.» حالا قرار است در روزهای تعطیل نظارتهای وزارت بهداشت بر مراکز تهیه و توزیع موادغذایی هم بیشتر شود. «بازرسان وزارت بهداشت مانند سالهای گذشته از مراکز تهیه و توزیع موادغذایی نظارت میکنند، با این تفاوت که امسال نظارتها بر رستورانها و اغذیهفروشیها تشدید میشود.» هاشمی در ادامه اشارهای هم به طرح بسیج سلامت نوروزی کرد. «در این طرح قرار است تمام رستورانها مورد بازرسی قرار گیرد و وضع بهداشتی آنها رتبهبندی شود، بر همین اساس هم 5هزار و 900 نفر از کارشناسان بهداشت محیط در قالب 2هزار اکیپ سیار از ساعت 8 صبح تا 8 شب از اول اسفندماه تا 15 فروردین فعال شدهاند.» در ادامه این مراسم، اسکندر مومنی، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور، از حضور بیش از نیممیلیون نفر در طرح امداد نوروزی خبر داد. به گفته او، این افراد از روز گذشته یعنی بیستوپنجم اسفندماه تا پانزدهم فروردینماه، به مسافران نوروزی ارایه خدمت میکنند. به گفته او این افراد نیروهای اورژانس، امدادخودرو، هلالاحمر، سازمان راهداری، آتشنشانی و چند ارگان دیگر هستند. او هماهنگی سازمانها و دستگاههای شرکتکننده در این طرح را ویژگی این رزمایش نسبت به سالهای قبل دانست. «امسال بهطور میانگین 15درصد به ظرفیت همه امکانات دستگاهها در جادهها اضافه شده است.»
ثبت تخلفات نوروزی با 6000 دوربین
حسین اشتری فرمانده تازهنفس نیروی انتظامی که شنبه، بیستوسوم اسفندماه مراسم معارفهاش برگزار شد، در این مراسم از آمادهسازی بیش از 4هزار دوربین ثبت تخلفات در طرح نوروزی پلیس راهور خبر داد: «در کنار این دوربینها، بیش از 200 دوربین نظارتی نیز در سطح شهرها و جادهها برای برخورد با تخلفات رانندگی آمادهسازی شده است.» او با اشاره به طرح امداد نوروزی، گفت: «این طرح در 200هزار کیلومتر از راههای اصلی، فرعی و روستایی کشور اجرا میشود، پلیس در این طرح امنیت و ایمنی بیش از 500 شهر کشور را تأمین میکند.» براساس اعلام فرمانده نیروی انتظامی، برای تحقق این امر بیش از یکهزار دوربین ثابت و 3هزار دوربین سیار ثبت تخلفات رانندگی و همچنین بیش از 2هزار دوربین نظارتی در سطح جادهها و شهرها آمادهسازی شده است تا با اندک متخلفان رانندگی برخورد کند. او با تأکید بر اینکه خدمات و تلاشهای دستگاههای مختلف مانند راهداری، آتشنشانی، امداد و نجات، اورژانس، امدادخودروها، پلیس، هلالاحمر و... بر کسی پوشیده نیست، ادامه داد: «این افراد با ایثار و از خودگذشتگی و درحالیکه دور از خانوادههایشان هستند، به مردم خدمترسانی میکنند و به همین دلیل اجری عظیم نزد خداوند دارند و به فرموده مقام معظم رهبری خدمت به مردم یک افتخار است و این خدمت هرچه دشوارتر باشد، افتخار آن بیشتر و ثوابش والاتر خواهد بود.» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری هم در این مراسم حاضر بود. مسعود سلطانیفر گفت: «430 ستاد هماهنگی خدمات سفر به ریاست فرمانداران آماده خدمات رسانی به مسافران و مردم هستند.» به گفته او، با تدابیری که در دولت اتخاذ کرده، تمام دستگاههای اجرایی، نیروهای مختلف نهادها و سازمانهای متولی امر خدماترسانی به مردم بهویژه در ایام سفرها و نوروز دور هم جمع شدند تا یک برنامهریزی کامل، منسجم و مشخصی به مردم ارایه دهند. سلطانیفر گفت: «ستاد هماهنگی خدمات سفرهای نوروزی در شهرستانها از سه ماه قبل کار خود را آغاز کرده است.»
تشکیل کمپین یکمیلیون جوان در هلالاحمر
رئیس جمعیت هلالاحمر هم در این مراسم حاضر بود. او از فعالیت یکمیلیون جوان در کمپین پیشگیری از تصادفات رانندگی، افزایش 15درصدی سازمان امداد و نجات، بکارگیری 1500 پزشک و پیراپزشک در طرح نوروزی، استقرار 20هزار داوطلب در 1000پایگاه هلالاحمر و... خبر داد. امیرمحسن ضیایی با اشاره به خدمات سازمان امداد و نجات گفت: «یک بخش از مسئولیتها در طرح نوروزی برعهده سازمان امداد و نجات است که ما در سالجاری 15درصد به ظرفیت عملیاتیمان در این بخش اضافه کرده و 1300 پایگاه و 5800 امدادگر همراه 3200 خودرو و 1150 آمبولانس در خدمت مردم هستند.» ضیایی، بخش دیگری از مسئولیتها را متوجه سازمان جوانان هلالاحمر دانست. «این سازمان در ارتقای فرهنگ ترافیکی نقش ویژهای داشته و 20هزار نفر از جوانان عضو این سازمان در قالب 1000 پایگاه در سراسر کشور حضور دارند. همچنین یکمیلیون از جوانان داوطلب ما کمپین پیشگیری از حوادث رانندگی را تشکیل دادهاند.» رئیس جمعیت هلالاحمر با اشاره به فعالیت 1500 پزشک و پیراپزشک عضو سازمان داوطلبان هلالاحمر، ادامه داد: «این افراد نیز در طرح نوروزی حضور خواهند داشت و فعالیت میکنند.» او افزود: «اگر قرار بود، آمار تلفات با همان نرخ دهه قبل ادامه پیدا میکرد، امروز باید بیش از 50هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست میدادند اما امروز این عدد به 17هزار نفر رسیده است.»